12 Декември, 2020

Трябва ли да спре санирането по време на пандемията?


Трябва ли да спре санирането по време на пандемията?
Не мога да преценя
3% (125)
Да, нямаме нужда от още една корупционна практика
46% (2142)
Да, средствата трябва да се пренасочат към здравеопазването
16% (738)
Не, хората се нуждаят от програмата за енергийна ефективност
30% (1385)
Все ми е едно
6% (301)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рагнар

    32 3 Отговор
    Трябва да отиде Бойко у затвора
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 3 Отговор
    БОЙКОтрябва да е съден и да бъде вкаран в
    цсз южно крило 11 килия в РУМЪНИЯ има министър в затвора

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Смарт

    17 4 Отговор
    Айдеее, почти 30% са на мнение, че келепир трябва да има, макар и на гърба на останалите данъкоплатци, макар и по време на тежка здравна криза и пандемия...
    Панелката на първо място, и най-вече авантата!!!
    Другите да го д@хат...
  • 5 Hoho Boho

    19 2 Отговор
    Трябва ли да спре санирането по време на пандемията?
    на кого му пука :)

    ТРЯБВА ДА ИМАМЕ
    ГЛАВЕН
    ПРОКУРОР,
    КОЙТО
    ДА НЕ ПОЗВОЛЯВА
    ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ.
  • 6 гжгж

    19 2 Отговор
    Предлагам нова анкета с 1 въпрос и утвърдителен отговор : Трябва ли да се въведе смъртна присъда за политиците на "прехода"?
  • 7 Раздвоен

    8 6 Отговор
    Нашия блок е стар и в лошо състояние. Трябва ни сканиране, защото вече и между панелите се просмуква вода. Трябваше да се спестят пари от кораби и бонуси на държавни служители, ходещи до обяд на работа, а в цяла Европа старите сгради са реновирани и не се разпадат.

    Коментиран от #9, #13, #18

  • 8 един от многото

    8 3 Отговор
    Дали средствата ще се насочат към здравеопазването или ще си останат за саниране , пак значителна част ще напълнят нечии чекмеджета!
  • 9 Смарт

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Раздвоен":

    А, пък на нашата двуетажна къща покрива ѝ е за смяна, дограмата също. Естествено, изолация също трябва да се сложи и да се направи ремонт на двете бани... поне тези неща...
    Ти колко пари ще ми отделиш за тези ми нужди?
    Очаквам поне няколко хилки.
    Да та еv@ у авантаджията...
  • 10 иван

    4 1 Отговор
    пак ги разделиха
  • 11 внош

    11 5 Отговор
    Какво саниране, това си е чисто крадене, за получаване на гласове за избори.Колко чекмеджета напълни това саниране, и асфалтиране за сметк на стандарта на народа от който взимат парите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Няма

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Раздвоен":

    да се притесняваш , като дойде време за СКАНИРАНЕТО , ще ви се обадят. Очевидно е че си за скенер -))
  • 14 Запознат от

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не си спал да се изходиш по въпроса

    Коментиран от #17

  • 15 мечо

    5 1 Отговор
    ние така си стоиме вав нашта кащта неизмазвана и си жевееме вие да ви санират ревете
  • 16 9ь8ць8ць

    5 3 Отговор
    В последно време се чудя от къде ги изсмуквате тия анкети!!
    Имам предложение за следващата анкета. нека въпросът е :" Полезно ли е да си говорим за снежната покривка през 2010-та година по време на корона-кризата?"
  • 17 9ьц89цжь89

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат от":

    Той не спи. Той е будната съвест на ломската лудница.

    Коментиран от #30

  • 18 перничанин

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Раздвоен":

    По твоята логика , трябва да завиждаш на бедните за социалната помощ. Ядът ти се консерви с боб и питаш защо не са ти дали и на теб? Отговори си на този въпрос.
  • 19 От Варна

    5 3 Отговор
    Това е супер цинична идея за отклоняване на средства . Смяната на дограмата с лошокачествена /рециклирана/ такава , облепването със стиропор и замазване с фасаген не е никакво саниране, само външен ефект! Така се поощряват мързеливите. Има хора , с години не заковали един пирон в наследеното жилище. И не от нямане , а от безхаберие, особено , ако се дава под наем. Най-голяма гавра със свестните и трудолюбиви хора, съвестни данъкоплатци . И най-гадното е , че открито се говори за кражби и злоупотреби, накъдето се обърнеш , а нищо не можеш да направиш! Като си помисля колко пари се профукаха безотговорно и безсмислено през последните години , не е за вярване, че е истина!
  • 20 Аз40

    3 5 Отговор
    Санирането е като в Северна Корея, санират се само видочни сгради тук-там по централни места и до там. Другите от бившия соц.блок отдавна им изглеждат градове и села нормално, а не като тук всичко смарангясано. Оставка!
  • 21 БАЦЕ БАЦИЛА

    8 3 Отговор
    Как ще спре санирането,идват избори,пари трябват......Нашите фирми откъде да ги вземат....
  • 22 Аспарух

    7 1 Отговор
    С втория въпрос,всички други са излишни-корупцията винаги ще я има! Тя е сраснала във всички-всички са в кюпа! Ще изчезне,ако се приемат законите на Хан Крум! КАЗАХ!
  • 23 Ван дер Любе

    8 4 Отговор
    Отдавна трябваше да бъде спряна. Ремонтите излизат много скъпи, некачествени (няма никакъв контрол). Области, в които да се вложат спестените пари са много - здравеопазване, образование, наука, детски и други.
  • 24 От Варна

    7 3 Отговор
    Това безобразие трябва да спре. Обогатяване на “избраните” за сметка на противопоставяне на хората е нагло действие. Всичко се върши некачествено, с евтини материали и нетрайно. Радостта за окото е само външна и временна. Това е добре дошло и за мързеливите, дето не са забили и един пирон в дома си . И не от безпаричие, а от безхаберие. По-добре да се построят държавни жилища за нуждаещи се , но не срещу наем от 50лв, а по пазарни цени. Няма да останат празни. А всеки собственик да се грижи за дома си, както го разбира. На мен кой ще ми върне парите, отгладувани за подобрение на жилището ми, а за съседа отсреща да е безплатно, за моя сметка и той да си щрака с пръсти . Аз защо съм ощетен двойно ? Това е много болезнено вмешателство в отношенията на хората и трябва да се спре.
  • 25 Беден

    7 3 Отговор
    Аз си го санирах сам след дълги години на викане на неволята!
    Защо някои ще имат привилеги пред оставналите роби на труда

    Коментиран от #27

  • 26 Трябва да

    8 1 Отговор
    спрат парите за оръжия, които са милиарди хвърлени на вятъра!
  • 27 Не е важно

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Беден":

    аз да съм добре, по е важно Вуте да е зле !
    ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА !
  • 28 ваню

    3 7 Отговор
    Добре ,че беше Герб за да санира миризливите панелки на комунизма.Сабориха много здрави къщи от цимент и тухли за да построят панелни блокове и сега собствениците нямат собственост върху земята.Когато им свърши животът всички остават на улицата,чрез санирането поне им удължават существъването.А и по този начин се намалява потреблението на ток за цялата страна.В началото на кампанията комунистите плашеха хората ,че сте им вземат чрез санирането апартаментите ,но всчки видяхме че това беше поредната лъжа,сега викат имало корупция.Познавам хора които работят във фирми за саниране и те не са собственост на хора от герб,а разришителните с едават от общините ,а много от кметовете са от БСП.
  • 29 гого

    4 5 Отговор
    Това е образец как властта се грижи пряко за народа и то за най-бедната част ,защото богатите отдавна избягаха от панелките.Панелките пък са образец как комунистите се грижеха за народа с мизерни ,студени ,но затова скъпи апартаменти в тях.Собственниците им насила трябваше да теглят заеми за 10-15 години,като преди това им събореха къщите в които живееха.

    Коментиран от #34

  • 30 Монтана

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "9ьц89цжь89":

    Абе,то в Лом няма лудница.Лудите са по улиците отдавна пуснати.
  • 31 Софиянеца

    6 0 Отговор
    Все ми едно хората до сега не са санирали тепърва ще им идва мозък Аз съм санирал преди 15 години по малки сметки по топло сградата се пази от влага и разрушения, те още не могат да го осъзнаят 40 години по късно
  • 32 Тортата

    5 1 Отговор
    Всяка цена над 50 лв на кв/м с труд и материал е съмнителна.
  • 33 трябва да

    6 1 Отговор
    Саниране не е извършено на нито един блок, не се прави анализ на сградите, износване на панелните връзки... Това което правят крадливите некадърници са некачествени външни мазилки за 5 пъти по-висока цена от пазарната и поставяне на нискокачествени ПВЦ прозорци на 3 пъти по-висока цена - демек просто корупционна схема за крадене.
    Държавата трябваше да се погрижи за укрепване устойчивостта на сградите, а мазилките и прозорците да си ги плащат собстваниците като всички останали хора, другото е хем крадене, хем купуване на някакви гласове за сметка на останалите българи.
  • 34 мъни мъни

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "гого":

    Това е образец, как властта с парите на целия народ си прави пиар акции, манипулира хората и същевременно краде 70-80 % от стойността.
    Това е една от най-отвратителните схеми за ограбване и разделяне на народа.
    Защо тази власт не пое разхода за всички тестове и изследвания за Ковид 19 на всеки български гражданин, а остави хората да не се изследват и да мрат поради безпаричие? Но това са разходи без далавера за шкафчетата.

    Коментиран от #36

  • 35 за гробари

    4 1 Отговор
    На моята къща без пари-не става!Защо...
  • 36 гого

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "мъни мъни":

    А какво щеше да стане ,ако не санираха панелките?Щяхме да имаме енергийна криза ,което значи или да внасяме скъп ток или да дадем милиарди за Белене от който тока съще ще е скъп.Само така може да се запази цената на тока и да се обнови най грозната част от градовете.Този вариянт е и най-евтиния и разумен за държавата.А видяхме колко пари се откраднаха при строежа на Белене от фирми с доказана собственост на бивши комунисти и нищо няма построено.Точно Белене е проект за крадене ,защото там ще участват ограничен брой фирми ,а не стотици както при санирането.

    Коментиран от #37

  • 37 От Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "гого":

    Голямо зомбиране е това за “повишена енергийна ефективност”, равностойно е на “една жена каза...” Не съм срещал никъде официални данни за доказан ефект, с цифри и диаграми. Когато това стане публично достояние, тогава ще повярвам в тази мантра. И видиш ли, със санирането ще си спестим разходи за втора АЕЦ-много голям смех...
Назад към анкетата