15 Декември, 2020

Трябва ли мерките да бъдат разхлабени на 21 декември?


Трябва ли мерките да бъдат разхлабени на 21 декември?
Да
37% (2708)
Не
57% (4193)
Колебая се
3% (208)
Нямам мнение
3% (188)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курнелия Нинова

    10 61 Отговор
    Трябва да сменим президента както се сменя бушон.

    Коментиран от #8, #45

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 9 Отговор
    герб са мафия БОЙКО е престъпник
  • 3 ФЕН

    48 16 Отговор
    Стига с този тормоз!! Който го е страх да си стои в къщи !!! Който иска да работи , живее да го прави , така иначе няма здравна система и
    всеки с късмета си ! Няма смисъл от затваряне ,обедняване,истересване и т.н. Само ни крадат и гледат сеира

    Коментиран от #9, #21

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 11 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най достойния ПРЕЗИДЕНТ наБЪЛГАРИЯ
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 6 Отговор
    оставка мутри герб
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 7 Отговор
    има бяла мафия
  • 7 Отврат

    40 13 Отговор
    Като се появи СПИН-а да не би хората да спряхд да правят секс?
    Истинската дума за това което се елучва е фашизъм, който е чел книгите - знае.
  • 8 Абе много

    27 8 Отговор

    До коментар #1 от "Курнелия Нинова":

    ви е страх от Президента! На всяка тема го намесвате и му вдигате рейтинга! Толко ли го е страх Боко, та хвърля крадени пари за омаскаряване! 😀 Смешни сте с жалките напъни! Дори мен убедихте да уважавам Президента!
  • 9 Тъпо разсъждение!

    25 20 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    Имам родители за разлика от теб! Дори и да го прекарам леко, не мога да жертвам тях! Тези хора са ми дали живот и са ме гледали! Ако за теб родителите са нищо, за мен са ценни!

    Коментиран от #15, #22, #59

  • 10 Тираджия

    22 26 Отговор
    Дори трябва да се затегнат!

    Коментиран от #62

  • 11 Hoho Boho

    13 11 Отговор
    Това вече няма значение.
    Вече си имаме ваксина.
    Има някои дребни неясноти, но няма нищо фатално.
    КРАЯТ Е БЛИЗО!

    Като пример:
    Европейската агенция по лекарствата ЕМА относно:
    Представляват ли ваксините риск за бременността?
    "Доброволките, участващи в тестове с ваксини на генна основа, се задължават да декларират, че не са бременни, както и че ще вземат мерки срещу забременяване докато продължава изследването."

    Това, което "вероятно пропускат" е:
    Докато не се появат достатъчно данни какво е въздействието на ваксината върху плода и какви вреди може да му нанасе,
    не се препоръчва зачеването на деца през следващите 2-3 години, ако поне един от бъдещите родители е ваксиниран.

    Междувременно ще се проучва влиянието на ваксините върху репродуктивните способности
    и ВЕРОЯТНОСТТА от безплодие,
    доколкото съществува, но не е сигурно дали е вярно.
  • 12 ПСР

    25 6 Отговор
    В крайна сметка,решението отваряне/затваряне,ще бъде взето от Баце.
    На тази територия Той така си прави-другите около него,слушкат.
    Германия затваря сериозно чак до 10.01.Реципрочно затваря и Нидерландия,от притеснения за тълпи от пазаруващи немци при тях.
    Ердоан също налага тежки мерки.Но,две "интересни"статистики.126 мнл.японци,до тук били загубили...2500 души с КВ19....Вчера,Турция отчита около 29 хиляди заразени и 229 починали.Нашата бройка е 2095 заразени от вчера и 150 души починали!Тези печални числа показват нагледно,къде ни е "Здравната система".
  • 13 111111222222

    20 16 Отговор
    Изобщо не трябва да има мерки.
  • 14 Добър човек

    4 7 Отговор
    Ние - хората и по конкретно българите и "други" не сме се родили, за да страдаме и да сме роби на "едни други" !
    Тъй като от началото на човечеството са се раждали хора и хора, даже до ден днешен се раждат, всъщност щом като "се иска" да се раждат хора и че сме се родили, това означава, че има за какво !
    Например, "1 човек" , който се е родил на 27.08.1993, тъй като се е родил, значи "нещата" които са измислили и създали тази епоха , на нас - хората, това означава, че си заслужава и че има за какво !
    Човек се е родил, както за да съществува, но и да живее истински, независимо кой е и какъв е !
    Смятам че учените знаят тези неща, защото са реалисти и перфектционисти !

    Коментиран от #23

  • 15 Учуден

    14 10 Отговор

    До коментар #9 от "Тъпо разсъждение!":

    Мерки спазваш от тази година, значи излиза, че цял живот не ти е пукало за родителите, но от средата на тази година изведнъж яко си се загрижил. Истината е, че си търсиш оправдание да не виждаш родителите си, а и пък ако няма мерки никой насила не те кара да ги виждаш.

    Коментиран от #35

  • 16 Българин

    13 14 Отговор
    Да се махат всички мерки!!! Който го е страх да си слага ваксина и да си стои вкъщи. А и като гледам какво става в Италия, Франция и Германия е очевадно, че мерките нямат абсолютно никакъв ефект, напротив чупят рекорди всеки ден по брой починали.
  • 17 Centurion

    8 10 Отговор
    Според управляващите ,хората се заразяват в молове,кафета и ресторанти,в игрални зали и дискотеки!Това е сбъркана политика,която няма да реши нищо,освен да остави хората без доходи.Фабрики,предприятия, Метро, Кауфланд, и други търговски хипермаркети работят с пълна пара.Ако ще затваряте,затворете както трябва.Но едва ли тези мерки ще доведат до нещо положително.Трябваше да останат само Хранителни магазини,аптеки и бензиностанции,всичко останало затваря.Няма банки,няма съдилища,няма фабрики,но не им стиска за това,и мерките са имитационни,да се покаже ,че нещо се прави.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Прав си

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "Centurion":

    Като затворят банковите институции и ти спрат тока защото няма къде да го платиш и се охълцаш при - 20 градуса температури няма да трябват хладилни камиони, а само чували:)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Киро

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    Че,кой те спира да работиш и да живееш.Просто няма да ходиш малко на чалготеки.Може сега и книга да прочетеш...
  • 22 родители

    15 7 Отговор

    До коментар #9 от "Тъпо разсъждение!":

    Всеки човек има родители и всеки иска,най малкото да са живи и здрави,но ти питал ли си ги,дали искат такъв живот,с ежедневен тормоз по медиите и неофициален затвор.Аз съм на 70 а жена ми на 69.Ние с жена ми сме по големи бунтари от зет ми и дъщеря ми.Искаме да живееме като нормални хора с вирус или без вирус,каквото е писано ще се случи,но през целия ми живот,никога не съм бил подлаган на такъв терор.А и ако трябва да бъда откровен,не вярвам нито в бройката умрели от вируса,а още по малко от необходимоста да се ваксинирам.Всеки си избира сам как да живее а не някой да му казва какво може и какво не може.

    Коментиран от #37, #61

  • 23 темата

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Добър човек":

    Подреди си мисълта.Подхвърляш нещо без идея:човеk,роб,епоха,учени.Каква е връзката със темата и какво искаш да кажеш.
  • 24 big

    12 5 Отговор
    Тези мерки реално не помагат! Нито една от тях не може да спре вируса и причината е, че не може реално да се затвори държавата. Единствено китайския модел донякъде може да помогне: 100% тестване на населението, изолиране на вирусоносителите и болните, затваряне градове и села най-малко за 21 дни! Това при нас няма как да стане: няма пари за тестове, няма възможност за това, няма пари за издръжка на народа през това време, не на последно място е псевдо демокрацията! За мен шведския и белоруски модел са най-добри!
  • 25 Един

    9 3 Отговор
    Трябва да се смени И системата, И управлението , И системата на здравеопазването! МЕРКИТЕ СА С НИЩОЖНО ЗНАЧЕНИЕ СПРЯМО РАЗРУШИТЕЛНАТА СИЛА НА ДЕМОКРАЦИЯТА НА ГЕРБ!
  • 26 статистика

    12 3 Отговор
    В Австрия на 31 октомври излезе статистика,от техния статистически институт, на проверените влизащи австрийци на граничните пунктове.От 376 211 проверени на 61 % от тях са открити антитела,без да са регистрирани някога, като носители на вируса.Защо никой не казва в България,колко са хората с антитела и защо не се прави такъв тест.Те не подлежат на ваксинация и не са опасни за околните.Преди седмица в австрийския парламент,един депутат,направи нагледен експеримент:извади чаша,напълния със кока кола и и направи ПСР тест.Пробата излезна положителна.Това,че има установен вирус от ПСР,въобще не доказва,че си носител на вирус или че наличието на антитела в даден човек,се приемат в България като заразен.Е няма как да им вярвам.Който иска да им вярва и да се ваксинира с ГМО ваксината,която ще го върне в каменната ера,но аз като свободен човек,няма да го направя.Вчера прочетох интересна мисъл от един българин,с голяма доза чуство за хумор,но е прав на 100%:"През 2020 бягахме от вируса,през 2021 ще бягаме от ваксината,а през 2022 ще бягаме от ваксинираните"
  • 27 Да да да да да

    10 11 Отговор
    Не беше нужно да се затваря.Нужно веднага да се отвори и да се извинят за причиненото неудобство и да потвърдят че са направили грешка със затварянето .
  • 28 Търсещ

    11 10 Отговор
    Аз съм против мерките, защото след затварянето на ресторанти и молове нямаше никакво намаляване на заразени. Следователно няма никакъв здравен смисъл , но икономически има и то голям.

    Коментиран от #39

  • 29 Софиянеца

    11 5 Отговор
    Тази анкета е маниполирана като резултат!
  • 30 Zizi TOP

    8 9 Отговор
    Само пенсионерите дето не са стъпвали в ресторант и мол от десетилетия искат държавата да седи блокирана защoто някой иска да огажда на Берлин. Точно засегнатите браншове от блокажа не фигурират във финансовите мерки на смешното правителство.

    Коментиран от #56

  • 31 ORTEGA

    9 3 Отговор
    С програмата 60/40.източват пари към техни близки фирми!
  • 32 БАЦЕ БАЦИЛА

    6 4 Отговор
    Ако разхлабването ще вдигне рейтинга на Борисов-ще разхлабват,ако Му сваля рейтинга - няма да разхлабват....Засега още проучват...

    Коментиран от #41

  • 33 Село

    0 1 Отговор
    Ко Не!
  • 34 гост

    9 9 Отговор
    Който не е боледувал или няма близък боледувал или починал, той не знае каква е мъката. Но нали ТОЙ " е обещал на ората да празнуват" и е заповядал на ковида да изчезне. Ама хората имат права! Като ти умре магарето слама не му трябва. Така е и с правата!
  • 35 Говориш пълни

    10 6 Отговор

    До коментар #15 от "Учуден":

    глупости! Какво общо има от кога има мерки! Вие дори не се напъвате да се замислите! Тези хора, не само мойте родители, не трябва ли да излизат? Не трябва ли да ходят до магазин, до поликлиника, аптека? Без мерки и голяма циркулация на вируса, всички те са потенциални жертви! Ние ще си ходим по улиците! Важно е живота да тече! Нас не ни лови! Ако вие сте егоисти,аз не съм! Аз също така мисля за родителите си, за разлика от вас! И на мен не ми е приятно с мерки! Всичко ти е ограничено! Но и това ще мине! Човешкият живот е безценен! Разглеждате го като нещо много евтино и заменимо!

    Коментиран от #43

  • 36 волен сидеров

    12 10 Отговор
    МЕРКИТЕ ТОТАЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ЗА ВИНАГИ И ТОЗИ ТЕАТЪР ДА СПРЕ ДА СЕ ПРИЛАГА
  • 37 Моите родители

    10 6 Отговор

    До коментар #22 от "родители":

    същото викат! Каквото е писано ще стане! Аз искам да си ги имам още някоя година, а не да махна с лека ръка и да стане каквото ще! Говорите все едно това ще е цял живот! Няма да е! Година две не може да се преглътне всичко ли? За мен може! На никой не му е комфортно! А ваксините? Експериментални, не достатъчно тествани, липса на достатъчно информация! И как да я бия на мен или родителите си? Искате да живеете, Ами и аз искам, но такива са времената! И моите родители привидно не изглежда да им пука, но на мен ми пука! И както са ме пазили от опасни неща като малък, така сега е дошла ролята аз да ги пазя!

    Коментиран от #54

  • 38 сара

    6 10 Отговор
    Като гледам голямо затваряне е - всеки с маска, изолиран, дисциплината е на невиждано ниво - разбирайте ме в кавички. Няма какво да се разхлабва. Нещата опират до всеки поединично - времето е такова, че сме оставени сами на себе си.
  • 39 гжгж

    12 5 Отговор

    До коментар #28 от "Търсещ":

    Пср тестовете са пълна порнография, а съм напълно сигурен в измамите в статистиката. Друго - къде изчезнаха грипните заболявания? Как така това чудо се случи ведин и същи момент по цял свят? Как по едно и също време отпускат и затягат примката пак в цял свят? Защо най - осъжданата в цял свят фирма за проблеми с ваксините е определена за основен производител и разпространител? И още много други въпроси. А бе пътят към ада е постлан с "добри" намерения.2422

    Коментиран от #57

  • 40 1234

    8 11 Отговор
    Мерките по никакъв начин не трябва да се разхлабват поне до края на януари.

    Коментиран от #63

  • 41 5ко

    10 6 Отговор

    До коментар #32 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    Борисов не взима решения. Той само изпълнява заповеди. Като топ бъзльо се ослушва към "Началниците" и действа тогава. А инак си е топ лъжец.

    Коментиран от #52

  • 42 Беден

    7 4 Отговор
    Аз и без мерки си стоя вкъщи що нямам пари да ходя по кръчми и дискотеки така, че щом имат пари за кръчми да ходят ама да им отпада здравната вноска и да си плащат лечението ако се разболеят.
  • 43 Грешиш

    9 4 Отговор

    До коментар #35 от "Говориш пълни":

    Не само ти имаш родители и ги обичаш. Но се замисли. Толкова ли са адекватни и полезни мерките? Страха който се нагнетява от всякъде, затваряне и обездвижване, принудително спиране от работа на хората, без компенсации, оставането без доходи, изцяло сринато здравеопазване, съпроводено с неадекватни решения. Всичко това води до стрес, отслабване на имунната с-ма, по висока заболеваемост и съответно смъртност. И все по - често ме спохожда една мисъл : Ами ако това е нарочно така направено? Отговорът е в следното : 1. Кой има полза? 2. Какво цели с това?

    Коментиран от #46

  • 44 Те са

    4 12 Отговор
    Само мутрите на Бойко искат да се отворят заведенията за печалби. Пир по време на чума.
  • 45 Данъкоплатец

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Курнелия Нинова":

    Дали трябва да се разхлабят мерките или не, не знам, не разбирам.
    Може би пожарникаря Борисов е по-голям експерт, от пулмолога доц. Мангъров!

    В България законите не важат! Законът в България е "Борисов каза"!

    А пожарникарят Борисов е "специалист по всичко!
    Явно в България вече не строителен надзор,
    а пожарникарите са експертите по строителство
  • 46 Добре като

    3 8 Отговор

    До коментар #43 от "Грешиш":

    греша, какво е решението? Всеки да си ходи и прави каквото му е кеф! Какъв мислиш ще е резултата? Просто е! От трицифрени, ще стане четирицифрени числата на мъртвите! Тази цена за вас си струва, за мен не! Прав си за хората останали без доходи, прав си за липсата на компенсации и помощ от държавата, за сринато здравеопазване, но не си прав да мислиш, че като няма мерки, това ще се промени! Няма да се промени! Това са проблеми на държавата ни, на хората които я управляват, но липсата на мерки няма да оправи тези проблеми! Няма да оправи здравеопазването, а ще го доведе до още по голям колапс! Няма да даде работа на хората и няма да ги компенсира! Ако си мислиш, че като няма мерки и не е затворено всичко, то работи, жестоко се лъжеш! Болшинството агонизират! Явно и с бизнес не се занимавате и затова не го виждате! Проблема в случая е, че нямаме държава! В тези условия не е добре да сме с половинчати мерки, не е добре и без тях! Общо взето опира не до това кое е по добре, а кое е по малкото зло!
  • 47 Аз и той

    8 4 Отговор
    Умните и работещи хора - мерките да паднат
    Бюрокрация и ТЪПАНАРИ- НЕ!
  • 48 Един

    10 2 Отговор
    Сериозно ли 56% от българите са такива овце?!?
  • 49 Вова

    9 4 Отговор
    Гледам че има голям процент насрали се от страх. Не гледайте толкова телевизия бе малоумници, изпиха ви мозъците.
  • 50 Казуар

    3 9 Отговор
    Най големи противници на ограниченията са търговците, и не напразно Христос ги е изгонил от храма. А и пишещите тука без да мислят, дано им се разболее близък и тогава да видим какво ще им бъде мнението.
  • 51 Бойчето

    9 3 Отговор
    Хората, подкрепящи продължаването на ограничителните мерки са с тежки психически проблеми!
  • 52 Бацила 5ко

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "5ко":

    Да бе не взимал решенията тъпият комунист Борисов.
    Да не е премиер на марсианците?

    Не оневинявай ПРЕСТЪПНИКА Борисов с пачките в шкафчето!
    Ти си Боко Тролчо на щат в Кремъл!
    ФАКТ!

    Коментиран от #53

  • 53 Прав си

    9 3 Отговор

    До коментар #52 от "Бацила 5ко":

    Борисов е престъпник, но е недосегаем!
    Докато изборите са Пунта мара по лукашенковски!

    Най-много да се скатае за малко, както при Орешарски!

    Да му направиха нещо, че награди Цветан Василев за Банкер на годината?
    И не си мисли, че не Борисов е наградил Василев.
    При самодържеца законът е "Борисов каза", нали?
  • 54 родители

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "Моите родители":

    Не можеш да ги опазиш,а и не е коректно да ги плашиш.Ако си седят в къщи,ще умрат по бързо от стрес и ще им се наруши имунната система, без въздух и слънце.При мен най загрижени са внуците, да не вземем да умрем от нещо,но то времето си идва и ако имам още една или десете години, искам да съм свободен а не затворник.Ако искаш да ги опазиш,не им разрешавай да си бият ГМО ваксината.На времето съм учил биохимия и физикохимия и знам за какво става дума.Никой не е толкова напреднал,че да си играе с човешките гени.Изчакай българската или си намери руска,защото те са органични и вредата от тях е нищожна,но тези с които ви агитират, ще уморят старите хора и ще направят младите безплодни.Да са живи и здрави родителите ти,но не им оказвай натиск.Решението е тяхно.Само им кажи,когато вали дъжд или сняг,да ходят с чадъри.От няколко години мръсниците от НАТО пръскат от самолети на 10 000 метра,със серен диоксит,комбиниран със наночастици от тежки метали,които падат на земята,върху флора и фауна и са отровни.Принципно се пръска заради намаления озонен слой и се опитват да намалят темперетурата на земята с 2-3 градуса.С това успяват,но тровят всичкио живо,за което явно не им пука.Трябва да се затвори индустрията която замърсява а не да си правят експерименти,които вредят на планетата.Както и да е.Лек ден.
  • 55 смерш

    6 1 Отговор
    Мерките в никакъв случай няма да намалят броя на преминалите през вируса!Единствено разтеглят във времето темпа на разпространението сред населението и спомагат за облекчаване на нереформираната ни здравна система да поема в кратък срок голям брой хора в по-тежко състояние.В този аспект имат смисъ,но вируса така или иначе трябва да премине през по-голямата част от населението за да спре темпа на неговото разпространение!
  • 56 Не си прав

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Zizi TOP":

    Не си прав момче.Аз съм 70 годишен пенсионер и въобще не съм съгласен с тези мерки,нито им вярвам на цифрите които изнасят всеки ден.Бих ги острелял,тези които ни затварят и въобще няма да ми пука.Това на нищо не прилича.Като има вирус,ще живеем с него а не като затворници.Който иска да се пази, да се затваря в къщи и да остави останалите да живеят както искат.В България момче има много прооост народ.Подхвърлят им едни данни,които са неверни,заиграват се със страха им(смърта) и манипулацията е налице.
  • 57 Така е

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "гжгж":

    Така е и си абсолютно прав,защото само на базата "Логика"ще стигнеш там където си в момента.Но да убедиш простия народ в България е изключително трудна задача.Този народ се връзва на всякакви лъжи и ако бяха риби,ще ги ловиш на голи кукички,но когато им кажеш,че нещо не е в ред и че ги манипулират,подскачат като застреляни.Изсипват им едни данни всеки ден,които нямат нищо общо с истината и те,понеже са повярвали,изключват възможноста, такива като теб, да казват истината.Сега като почнат да ги ваксинират,ще горят като бушони от късо съединение.Ще се наредят прилежно като овчици на заколение,за отровата,която ще ги върне в каменната ера,но проблема си е техен.Аз ваксина няма да си бия,освен ако не е органична,но това гмо,което ни предлагат....никога.
  • 58 Доказано с резултатите

    7 2 Отговор
    Тъпите мерки нищо не постигат,който иска да си стои у дома с маската.
  • 59 Айде нема нужда

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тъпо разсъждение!":

    Че кой те кара да ги жертваш?
    Какъв е проблема, живеят си я отделен дом,носиш им провизии ,бе са контактувате, не излизат да щъкат и готово.
    Що трябва хората да са затворени ,заради нахални и шавливи пенсии?

    Коментиран от #64

  • 60 Поне

    2 1 Отговор
    спорта малко да разпуснат с някакви ограничения, че ще изпаткаме още 3-4 месеца вкъщи. 5-6 човека в един момент от време дали на игрище, дали в някакъв спортен салон или фитнес.....кой с някакви неразположения ще отиде да спортува....стоиш си вкъщи. През лятото, когато спортувахме, дезинфектанти, дистанция, всеки се наблюдаваше дали не киха, кашля.....
  • 61 Абсолютно

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "родители":

    ви подкрепям! Роден съм много преди 89-та и съм по протестите. Знам какво е тоталитарна система. Немога да разбера, защо младите ги няма, студентите. Толкова ли им харесва този геноцид на една забравила се престъпна шайка ? Страх ли ги е - та ние служехме за държавата си, с оръжие. Те сега ако им дадеш пушка, ще се напикаят. Вместо да излязат и да съборят тази власт - де дезертират - да точно така - ДЕЗЕРТИРАТ. Бягат от собствената си държава, вместо да се заемат с проблемите. А кой, кой........
  • 62 Гледай

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тираджия":

    На Магистралата теб да не те затегнат
  • 63 Голям

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "1234":

    Философ си,Сега кандидатствай В НАСА.
  • 64 Ти си срам

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Айде нема нужда":

    за родителите си! А може и да не си, ако сте на еднакво развитие! Коментара е излишен!
  • 65 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    мдааа вирусът на СВОБОДА,ние -затворени.....
  • 66 Аз40

    2 0 Отговор
    Ще ни разхлабят нещо друго, наричайте ги вие "мерки" :)
  • 67 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    ,,Човешкият живот е БЕЗЦЕНЕН!!!!
  • 68 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    понеже няма,,ОТГОВОР,, ....ЗА ТОВА ГОВОРЕХ в 68
  • 69 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    ДОБРОВОЛНИЯТ ЗАТВОР е най желаното нещо,,е , от КОЙ!!!!!!не от нас.
  • 70 Емси

    2 6 Отговор
    Цяла Европа се затваря, а ние коментираме дали да се отваряме.... Всеки ден ти казват какви по-строги мерки взимат Германия, Италия, Нидерландия, да не говорим за Турция със забраната за излизане от 31.12.2020 до 04.01.2021..... А ние, дай да пуснем кръчмите, празник е, а после ще му мислим..... Кефа преди отговорността...
  • 71 перничанин

    5 1 Отговор
    Да поразсъждаваме. Кое е по-опасно и къде е по-вероятно да се заразиш. Кварталното (или крайпътно) ресторантче , където обядваш или вечеряш сам или семейно на 2м маса от маса или щанда при сиренето в Кауфланд. Кафенето където сте седнали на кафе и паста или касите в Джъмбо. Защо си мислите, че всички затворени заведения са кръчми или чалготеки. Има ли някой да е измислил какво да правим с децата , които не са на училище и как да предпазим бабите и дядовците , като повечето сме ги стоварили на техния гръб. Така ли ще пазим възрастните , като ги направим възпитатели и учители на малките и някой може ли да затвори дете за цял ден и да не се вижда с други деца. Нали уж децата са най - големия разпространител на вируса, пък в същото време как пазим възрастните. Някой да ми отговори на въпросите , защото в момента тази забрана е "врата у поле ", от нея има само вреди , а ползата е никаква. Между другото цялото ми семейство преболедува вируса , аз съм на 48г , сещате се че родителите ми не са първа младост. Е , слава Богу всички сме добре , всичко мина почти без последствия. Аз се заразих от колега на работа не в мол или ресторант.
  • 72 1520

    2 2 Отговор
    с тези мерки се отива към фашизъм с това просто се отнема свободата на хората някога робите са били длъжни да ходят с маски
  • 73 Той

    0 0 Отговор
    Много хора с нисък интерект
Назад към анкетата