31 Декември, 2020

Трябва ли най-малките ученици да се върнат в клас от 4 януари?


Трябва ли най-малките ученици да се върнат в клас от 4 януари?
С подкрепата на
mobile.bg
Да
59% (3002)
Не
35% (1755)
Колебая се
3% (160)
Без коментар
3% (164)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курнелия Нинова

    11 28 Отговор
    И Румен Радев трябва да се върне в първи клас!

    Коментиран от #19, #21

  • 2 нашия

    26 16 Отговор
    не само малките всички трябва да се върнат веднага

    Коментиран от #18

  • 3 Пльон Типелаар

    18 23 Отговор
    Те са преносители на заразата. След като се ваксинираме и вирусът си отиде, тогава да ходят да плуят, да скачат да са мятат където си щат на майките си в питките късметчетата. Сега - в къщи. Рано им е.
  • 4 Абсурд

    15 22 Отговор
    В никакъв случаи не трябва да се връщат в училище докато не приключи епидемията. Именно защото спяха учениците се получи леко облекчаване на ситуацията сега. Няма грам логика да не се прилагат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
  • 5 Hoho Boho

    10 16 Отговор
    Според прогнозите епидемията ще изчезне в началото на следващата зима.

    До тогава най-добре е да учат онлайн и да не излизат от вкъщи,
    защото все още не са приучени и способни да спазват мерките за предпазване
    и са основен източник за пренасяне на заразата в семейството.
  • 6 Hoho Boho

    11 14 Отговор
    Няма такова нещо, като учене от вкъщи.
    Това само вреди...

    Човек има нужда от социални контакти и липсата им може и вероятно ще доведе до психични проблеми.

    За да задоволят тази своя потребност от социални контакти, те, учениците ще намерят други начини
    и вместо да общуват в училищата, в контролирана среда, ще го правят някъде другаде.

    А като се приберат вкъщи, баба ще се зарази, а те ще го прекарат безсимптомно.
    ...за вируса става дума

    Коментиран от #7, #20

  • 7 Напротив

    9 17 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    Липсата на жива среща не значи липса на социален контакт. Освен обучение в електронна среда има и социален контакт в електрона среда. Това е факт вече. Съучениците са в контакт и комуникират помежду си без изобщо да се срещат дори и по-интензивно отколкото когато са в клас. Начина са си го намерили имат си вайбър групи на класа и то няколко. Една с учителя, една без него, друга за близкото обкръжение и т.н Вече доори и игрите им минават онлайн.

    Коментиран от #8

  • 8 Hoho Boho

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Напротив":

    Прав си. Това е напълно реална възможност.

    Човек, който физически се намира в ковчег,

    но разполага с устройства за
    "контакт в електронна среда"

    - например виртуални очила, шлем или каквото се сетиш
    и в допълнение на това го хранят със сонда
    за да си седи в ковчега.

    И по този начин може
    без "Съучениците да са в контакт да комуникират помежду си и без изобщо да се срещат дори, и по-интензивно отколкото когато са в клас"


    Точно си го казал:
    "Липсата на жива среща не значи липса на социален контакт."

    НО ПАСАРАН!
  • 9 Даскала

    9 10 Отговор
    Дръжте си дечурлигата вкъщи и си я гледайте, га правихте деца не ревахте.
  • 10 big

    16 6 Отговор
    Вече злото е направено! Хората са уплашени и стресирани, облъчвани от всякъде за болни и починали, те категорично отказват да мислят. Просто няма и шанс за това - да мислиш -значи да знаеш, да знаеш - значи да ходиш на училище и четеш много. От 30 години образователната ни система се руши: училища, учители без цел и хъс за работа, а сега дистанционно обучение - по-голяма глупост едва ли някой е измислял, но произвежда ограничени и манипулируеми хора, които са нужни на управляващата клика!
  • 11 Доктор Ох Боли

    8 15 Отговор
    След празниците ще има нов бум на заразените и връщането на малките точно в този момент а голяма глупост. Връщането трябва да е най-рано в началото на Февруари. Тогава вече ще започнат да действат и ваксините.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мислещ

    9 8 Отговор
    Всички трябва да се връщат и е крайно време да се приключва с целия фарс.
  • 14 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Доктор Ох Боли":

    След празниците вируса постепенно ще затихва, а до края на януари ще има само единични случаи, като при всеки грип! Вероятно повече от милион българи го изкарахме - едни по-тежко, други по-леко, трети без синмтоми, някои за съжаление починаха! Имало е по-тежки грипове с повече жертви през 50-те и 60-те години на миналия век, но не е имало инфодемия и никой не е спирал децата от училище! Спрете с тази истерия и оставете децата намира! Който го е страх и сега може да подпише хартия и да ги държи затворени в къщи! Същото важи и за учителите!

    Коментиран от #24

  • 15 Митко

    2 1 Отговор
    Ако ще се връщаме към нормалното да го направят за всички
  • 16 ТЪПИРИ

    6 1 Отговор
    ПЪРВО ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ В ПАРВИ КЛАС - ТОЛКОВА СА ТЪПИ И НЕГРАМОТНИ !
  • 17 Случаен

    1 3 Отговор
    И големите НЕ трябва
  • 18 Случаен

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Тези с основно да не се обаждат
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 перничанин

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    Извинявай, кой набор в момента е последен клас? Питам за да си запиша някъде , от този набор и по-малки да не наемам на работа. Те като ходят на училище 80% са полу грамотни, а с това он лайн обучение процента ще наближи 100.
  • 21 контрата

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Курнелия Нинова":

    За Радев не знам, но Боко трябва да го върнат в детската ясла, да му запълнят пропуските от първите седем години- да нелъже и да не краде, след което в първи клас и да наблегнат на българския език и правилен изказ, защото си е останал с махленския речник, а и деца гледат телевизиите на което го пускат с рекламно време.
  • 22 Даааа

    6 3 Отговор
    Доста пенсионери останаха живи да тежат на пенсионната система. Затова връщайте малките чудовища в клас. Там да се заразяват и да носят заразата в къщи на баба и дядо. Нямаме нужда от пенсионери и това ще е разрешението на въпроса.
  • 23 сияна

    3 5 Отговор
    Нищо не може да замени прякото общуване с учителя и съучениците.Самите деца чакат с нетърпение отново да са заедно всички.Дано на 4 януари отново да видим радостни детски лица!

    Коментиран от #28

  • 24 Наивни сте

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Хубаво се надявате да затихне, но опита от другите страни показва, че нещата не се случват по този начин. Напротив епидемията се разгаря отново. Всички страни които не затвориха училищата не можаха да овладеят увеличеното на случаите. Няколко седмици след затваряне на училищата случаите тръгнаха надолу. България не прави изключение от тази тенденция. При всяка една грипна епидемия се обявява грипна ваканция това не е нещо което са го измислили сега.Това се е доказало като ефективна противоепидемична мярка във времето. Голямата разлика сега е, че децата почети винаги са безсимптомни преносители. Разлика е и, че при сезонния грип една вълна е 10-14 дни, а при този вирус 30-45 дни. Трябва да се помисли за отменяне напълно на лятната ваканция по-скоро. Може се учи пълноценно и безопасно от май до октомври без ваканции, а зимата всички в къщи. Пролетта и лятото и не малка час от есента времето е хубаво може дори и навън да е обучението, да не говорим, че ако не друго всички прозорци може да са отворени.
    Испанския грип причинил пандемията от 1918 също е гип, но е погубил около 500 милиона човека в света. Това значили, че трябва да не се вземат мерки и които оцелее другите са просто статистика?
    Всеки може да си вземе мерки и да се пази, да спре своите деца от училище, да се изолира и да не контактува с никои,но това не решава проблема на обществото с епидемията, а епидемията повлича и икономиката. Това от своя страна рефлектира върху всички. Епидемия
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Акъл Нулев

    3 0 Отговор
    Да дайте на МОН да се изходи на метеното. Тъкмо мерките почнаха да дават резултати, дайте да ги опропастим. Най важно е децата да "присъстват", нищо че това което научават клони към нула.
  • 27 Kjl

    0 2 Отговор
    Както и всички останали
  • 28 И в къщи и

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "сияна":

    в училище не ставащите, за нищо подрастващи олиго..ени,които произведохте...няма да се научат,да четат и пишат,за повече няма смисъл да коментирам!!! Дръжте си ги вкъщи!!!! Или продавайте!!!
Назад към анкетата