30 Януари, 2021

Застраховали ли сте си жилището?


Застраховали ли сте си жилището?
Да
38% (1530)
Не
58% (2361)
Не ми е идвало на ум
4% (171)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С какво да го застраховам?

    18 9 Отговор
    То едвам за ядене се изкарва. Сметките висят.

    Коментиран от #28, #34

  • 2 00000014

    21 7 Отговор
    Не желая още ненаситни гуши на застрахователи да пълня. За колата ми стига.
  • 3 Amix

    4 27 Отговор
    Застраховайте във застрахователното дружество на президента Румен Радев - ДалБог

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Отново си тук

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Amix":

    Amix от Амджикистан?
  • 6 Знайко

    16 3 Отговор
    Имам апартамент на 2-ри етаж и баща ми къща на село на 200 км.. За 40 години, нито едното от двете досега не е наводнявано. Ако стане някакво бедствие поне едното се надявам да оцелее. Така, че няма да съм на улицата. Ако пък стане такова бедствие. Например огромно земетресение, което да унищожи всички жилища в диаметър от над 200 км. Ще са унищожени и всички коли, а те са нещото, което българите застрахват най-много. Надали застраховката ще ме спаси при голямо бедствие. Защото такова бедствие ще фалира, всички застрахователи у нас и хората нищо няма да получат от застрахователите.

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 7 Радев е ГЬОНСУРАТ

    3 12 Отговор
    Къде остана онова клипче дето Р. Радев и Делян Пеевски пият кафе и си говорят

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 една жена

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Знайко":

    Ако стане нещо ще виснете на държавата за помощи, като онези скоро наводнените нещастници дето реваха за по некви 200 лв. помощи.
    Ама аз кво ли ти давам акъл, то ясно че пари искаш.
  • 12 О да

    0 1 Отговор
    Разбира се и няма да обяснявам защо на 60 те %.

    Коментиран от #14

  • 13 Дас

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знайко":

    Ами ако е малко и локално бедствие? Ще се окажеш точно прецакан без застраховка.
  • 14 00000014

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "О да":

    Началото на частните застрахователни компании бяха рекетьорските групи с шефове от милицията и ДС. Вече са "почтени" бизнесмени. Който е съгласен да ги нагушва още е свободен да го прави, но твоите измислени проценти не отговарят на действителността. Затова са и въведени задължителните, за да не мърдаме. Ще ви ваксинират без нужда, ще ви застраховат .... по график ще оплождате ... разбира се, ако не сте включени в кастрирана група "То".
  • 15 Бай Ганьо

    5 1 Отговор
    Застраховах си апартаменто у Чикаго. И другия апартамент у Флорида (на Маями Биич го застраховах). Обаче, ме притеснява къщето у Слокощица (Кюстендилско) дали нема да го издуха ветеро ? Там у кюстендилско духат силни ветрове, дали нема да ми издуха къщето?
  • 16 реалист

    2 2 Отговор
    Трябва да се изготви карта на видове рискови райони в България и тогава най-рисковите имоти ако желаят собствениците да си ги застраховат!
  • 17 big

    9 0 Отговор
    Да, застраховал съм го, но смятам, че е загуба на пари! Досега имах два фрапиращи за мен случаи, когато застрахователя отказа да плати: падна ми мазилката на тавана заради теч от дъжд - причина конструктивна! По време на буря, светкавица удари телевизора и той отиде на кино - искаха ми служебна бележка, че е имало светкавици! Кой ще ми я издаде? Свети Илия Гръмотвержец? И как да го намеря? Застраователите ти вземат парите, а после по някакви вътрешни правила не ти плащат нищо или събитието не било съвсем същото описано в застраховката!

    Коментиран от #25

  • 18 Г Балкански

    4 7 Отговор
    Значи, плащаме ГО на три курника от по 5000 лева-за Ганя, за жена му, за дъщерята/сина, по 200-250 кинта на парче. Обаче няма 150 лева за застраховка на жилището? После-а, ми ние тъкмо го ремонтирахме, то изгоря/наводни се, ми сега какво ще правим, на улицата останахме, без нищо, едни роднини ни приютиха за няколко дена, ама после...Ми сега кой ще помогне? Ми, никой не е длъжен да ти помага, жилището ти си е частна, твоя собственост.
    Плащам застраховки на 3 жилища, през годините са ми изплащали обезщетения по щети във всяко от тях- запалени тигани, наводнения от съседи и т.н. Обезщетенията (2 щети) платени за жилището, в което живея, са за над 1700 лева за 10 години, платените вноски за застраховки са по-малко за същото време.
    Помня едно изказване на Обама, след поредния ураган в южните им щати- Държавата ще помогне с нисколихвени КРЕДИТИ на всички, които не са застраховали жилищата си. За заеми говорим, не за пари на аванта! Ай, Ганчо, скачай!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 СОК ЧОК

    10 3 Отговор
    Ако и Гражданската отговорност не е задължителна / заради проверки от полицията / нема да си застраховам и колата, та камо ли къщата. Застрахователите са известни мутри от миналото само пари взимат но, не дават . Държавата пък хич я нема.
  • 22 един от многото

    7 5 Отговор
    Застраховал или не Българина е свикнал след като нещо се случи с личната му собственост да се нареди с протегната ръка пред държавните институции!

    Коментиран от #29

  • 23 2423

    0 0 Отговор
    да в СИК
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 асдфг

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "big":

    Вероятно най-близката метеорологична служба може да издаде такава бележка. 950 лева ми платиха за изгоряла платка на климатика вследствие на многократни спирания и пускания на тока. Платиха точно ден, след като от Енергото отрекоха на тази дата а е спирал тока. Въпреки всичко, застрахователя ни изплати пълната сума, по фактура, за ремонта.

    Коментиран от #30

  • 26 Аз40🏴‍☠️

    9 2 Отговор
    Застрахователите са един вид узаконена мафия, онази от мутренските години, които никога не приключиха! Боко така се научи да краде и рекетира в Ипон. Що народ тормозеше, а сега на държавно ниво, глава на държавата. Егати и гламавщината. Вие си носете маските на устите, спазвайте им тоталитарните ограничения и всичко ще бъде наред.
  • 27 Павел Пенев

    4 1 Отговор
    Всички новопостроени жилища да бъдат задължително застраховани от строителите,след като продават по 2000 евро на квадратен метър, в който има материали за 200лв.
  • 28 KENEPHBG

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "С какво да го застраховам?":

    Буквално копираш мрънкането но Баце - пари нема, а чекмеджетата пръщят. Българска черта.
  • 29 няма държава

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "един от многото":

    Тя пък държавата с тия мутри начело веднага ги обезщетява. Най големия дял на пострадали жилища в България е по вина именно на държавата - колко жилища бяха разрушени от наводнения , причинени от мутрите на управляващите- лошо поддържани язовири, непочистване на речни корита, изсичане на горите, некадърни канализации наводняващи основите на сградите.
    Застрахователите също са мутри , събират пари но не намират хиляди вратички за да избегнат обезщетения.
  • 30 ай де бе

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "асдфг":

    От кое застрахователно дружество си. А не ти ли платиха застраховката направо след обаждане по телефона?

    Коментиран от #31

  • 31 яверт

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "ай де бе":

    Ами не, платиха след представена фактура от сервиз, оглед от представители на застрахователя, при който записаха само модела на климатика, ако си спомням правилно и след като им препратихме писмения отговор от Енерго Про, който чакахме един месец. Обезщетението го преведоха на следващия ден. До сега нямам отказано обезщетение нито за жилище, нито за автомобил.
    Не, не работя за застрахователна компания. Съмнявам се, че ще могат да ми плащат заплатата, която ми плащат на сегашната ми работа, затова не мисля да сменям попрището.
    А Ганчо и Андрешко имат един голям, общ проблем- Вместо да мислят как да спечелят пари, мислят как да спестят пари. И все някой им е виновен за нещо, а пък бат' Бойко не ще да им оправи мизерния живот. Ами, не, никой яма да ти оправи живота, ако сам не го направиш. Скачай, Ганьо, скачай!
  • 32 ДрБр

    2 2 Отговор
    Пълна лъжа 39% застраховали, не знам дали има и 1 %
  • 33 Пежо

    0 0 Отговор
    Абсолютно никакво доверие нямам на застрахователите,и затова не си го застраховам.Ако има проблем,по-добре е да си платя от джоба,отколкото да ме е яд,че са ме измамили.Вече са го правили с застраховка на лаптоп.Тия договори по 5-6 страници и ситен шрифт са мислени с месеци от юристи,с цел-да има 100 вратички,и да се измъкнат от плащане,или да дадат жълти стотинки.НЕ МОЖЕ в една сделка да печелят всички,познайте кой печели накрая?
  • 34 Jack Bauer

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "С какво да го застраховам?":

    Застраховката на кола 2000сс е 250-300лв, а на къща 250 м2 е 150-170лв на година. Разходите за цигари на месец са минимум 90лв. Ти си направи сметка за какво изкарваш пари и за какво не.
  • 35 Янтра

    1 1 Отговор
    Алееле наш Ганий да не се мине със сто лева.
  • 36 чул и видял

    3 1 Отговор
    Никога и нищо не застраховайте! Когато ви вземат парите мед им капе от устата. Когато дойде време да плащат кръв повръщат пари не връщат. Елате в съда да видите истинското лице на застрахователите.
Назад към анкетата