Анкета

Ще вземете ли заем, за да платите задължителния технически паспорт на сградата, в която живеете?

Да, защото няма да мога са спестя пари
31% (728)
Ако сумата е над 100 лв. на жилище
9% (220)
Ако сумата е над 200 лв. на жилище
9% (209)
Не, защото сумата не ме притеснява
51% (1194)
Въвеждане на коментар към анкетата
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към анкетата
нашия
(гост)

Неутрално
1 Отговор
тия згради как са пускани едно време в експлоатация -без документимли??!!!-някой да е плащал някому някакви пари за '"услугата"

Коментиран от #16


Оценка:
-3 +44

Радев е ГЬОНСУРАТ
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Няма да вземам заем и няма да правя паспорт на жилището

Оценка:
-3 +72

Пловдивчанин
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Зградният фонд трябва да бъде саниран, а инфраструктурата около блоковете да се приведе в ред като в Европа. Без тези две конкретни действия, новите технически паспорти са още един ненужен камък на врата ни, корумпирана тежка бюрокрация вкопана във властта. Една стотинка не давам!

Оценка:
-5 +55

гарсониерата
(гост)

Неутрално
4 Отговор
тея дето ги измислят тея глупости с паспортизацията си мислят че всички могат като тях да бръкнат в джоба и да извадят на куп парите както е тръгнало ще почнат и къщите ни да взимат аз тъщата давам но гарсониерата не го давам

Оценка:
-1 +51

оня с коня
(гост)

Неутрално
5 Отговор
След като АЗ съм Горд Европеец,СОБСТВЕНИТЕ МИ Апартамент и Вила Също са Членове на ЕС и не се нуждаят от Паспорти като при соца- Личните им карти са предостатъчни.

Оценка:
-7 +34

Бай Ганьо
(гост)

Неутрално
6 Отговор
Технически паспорт ли да земем ? Абе я дръжим два мезонета у Сътън Плейс (Ню Йорк) и един студио флат у Трибека (това ако некой не го е чувал, па е у Ню Йорк) и там никои не ми е искал технически паспорт, а вие тука че ми сакате технически паспорт ?????? Не сте ли малко нахални???? А и между другото студио флато го купих от Робърт де Ниро. Човеко беше закъсал за пари и ми се примоли - вика ми Бай Ганьо дай да ти шитнем нюйоркскио апартамен, че ти го дам тънко - само 780 000 долара и я нали съм добър човечец , земах та го купих. Така, че не ми думайте за технически паспорти , ако обичате.

Коментиран от #17


Оценка:
-6 +18

Тодор Живков
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Поредното издевателство над хората. И какво ще помогнат тези паспорти на някого? Нищо. Просто едни хора да приберат парите

Оценка:
-2 +52

Педя чов лакхой
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Поредната глупост за сваляне на 3 кожи от гърба на българина. То не бяха смяна на лични карти, смяна на номера на коли, винетки, застраховки, данъци, прегледи, глоби, такси, доплащания....И после се чудят защо 2 милиона млади се изнесоха в чужбина.

Оценка:
-2 +50

888888
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Кой дава право на Боко тиквата да тегли такива огромни заеми и да заробва нашите деца и внуци да ги връщат. Всеки ще получи своето възмездие от съда. Срамувам се от тоя Боко тиквата.

Оценка:
-3 +43

гневна
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Като пръска(х)те "нашите" пари (нищо, че са европейски, те пак са "наши", защото вноските, глобите и т.н. към ЕС ги плащаме всички ние, нали?!) за измисленото "саниране" (в кавички, защото ТОВА НЕ Е САНИРАНЕ!) на незначителен брой "избрани" сгради, питахте ли ни дали сме съгласни парите да се харчат/"усвояват" по този начин??!!... Аз моето сама съм си го "санирала" - не съм ви чакала вас да се "грижите" за имота ми! А сега на тези, които сами си санирахме, вие платете поне за тези измислени паспорти!!! Построените до 2007г. сгради са си имали изрядни документи тогава! Толкова! Ама били амортизирани вече много от тях - че вие ли ще ми го "обновите" имота или, ако ми погине от не дай, боже, земетресение, наводнение или друго, вие ли ще ми го "възстановите"?!... Крадци, ненаяли се!!! Превърнахте България в най-бедната Европейска колония!!!

Оценка:
-0 +30

111111222222
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Това е много важно. Ако сградата има технически паспорт никога няма да падне. Задължителна е издаването по документи.
При нас изследването се състоеше във въпроса "Ако някой знае са проблеми да каже!".
С две думи още една лапачка.

Коментиран от #14


Оценка:
-1 +28

ПСР
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Стригане на сухо-това е терминът.Колко милиарда изтекоха на тъмно за саниране?"На тъмно",защото фирмите,които го провеждат са"наши,посочени и правилни".Същото ще бъде и с паспортизацията.Пари от гражданите-пари в джоба и 30% за Партията.Това е.Стригане.Изобщо не гласувах в тази"анкета"-много глупаво формулирани въпрос и отговори.

Оценка:
-0 +30

ФАКТИ
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Отново подвеждаща анкета.Нема да взема заем за да пълня гушите на некои. Какво е трабвяло съм си платил преди 40 години когато съм правил къщата. Престанете с доенете на народа. Превърнахте го в една измършевяла дойна крава. Срамота за демокрацията.

Оценка:
-1 +29

един от многото
(гост)

Неутрално
14 Отговор

До коментар #11 от "111111222222":


Като изтече техническия рекет , какво правим? Бутат сградата защото е опасна и си оставаме с един технически паспорти и без жилище. Идва и най новия грабеж , събаряне на "остарели" жилища и изхвърляне на хората на улицата. Именно затова строят като за последно. Колко от вас имат документ за собственост на земята върху която са построени? блоковете и по колко квадрата се пада на апартамент? Като останете на улицата , услужливо ще ви се притекат на помощ банките , които в момента не дават и стотинка лихва върху спестяванията а същевременно вземат такси и за внасяне и теглене и ви ползват паричките както си искат! И в края на краищата в демократичния днешен свят , ставаме крепостни на банкерите. Ами , честито с бъдеща дата!

Оценка:
-0 +31

НИЩО
(гост)

Неутрално
15 Отговор
Много е интересно какво прави наричащата се опозиция в парламента БСП - то по този въпрос? Нищо има мълчание или и те са съгласували и гласували с ГЕРБ?

Коментиран от #34


Оценка:
-3 +21

ХХХХ
(гост)

Неутрално
16 Отговор

До коментар #1 от "нашия":


Не са пускани без документация.
Но след като са минали над 20-30 години. Просто се опитай да я намериш и ще разбереш за како става въпрос.
Обикновенно никой нея знае къде тази документация.
Техническия паспорт е корекция на точно този проблем.
В него влиза началната документация и документацията на всички последвали промени и обследване на състоянието на сградата.

Коментиран от #33


Оценка:
-20 +1

ХХХХ
(гост)

Неутрално
17 Отговор

До коментар #6 от "Бай Ганьо":


Кой те излъга че там няма подобна документация. Просто не се води од това име.
Реално там са с по-строги правила от нас. Там една кучешка колиба не можеш да направиш без разрешение.

Оценка:
-5 +14

cdc
(гост)

Неутрално
18 Отговор
Пак намериха начин да смучат пари от изтрадалия народ тия пиавици. Тези сгради как са съществували до момента, някой са правени преди повече от 60 години сигурно. Така ще бъде докато народа не е единен и точно това се използва. Някой Партии се правят на велики и използват тези моменти да настройват хората срешу конкуренцията, но когато дойдат на власт и те са същите-аман от хайдути.

Оценка:
-0 +25

19
Този коментар е премахнат от модератор
20
Този коментар е премахнат от модератор
21
Този коментар е премахнат от модератор
Интересно
(гост)

Неутрално
22 Отговор
Много непритеснителни !

Оценка:
-2 +0

dataka e
(гост)

Неутрално
23 Отговор
това е поредният етап от схемата да бъдем притискани изхвърляни от жилищата си за да останат още хора БЕЗ ДОМ - та кой не би си оправил къщата ако има пари и нормален живот ???

Оценка:
-0 +19

Директора
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Още някой ще напише ли Сгради със З, че вече не издържам!!!

Оценка:
-1 +13

електорална 1
(гост)

Неутрално
25 Отговор
Започна се новото ограбване.

Оценка:
-0 +12

СНиколов
(гост)

Неутрално
26 Отговор
Това не е изискване на Българската държава
Това е изискване на Европейският съюз
В задачата се пита утре на Европейския съюз
като му щукне нещо друго и там ли ще трябва да плащаме
Къде в случаят е Българската държава която на теория трябва да може да защитава своите граждани,
и която уж е равноправен член на Европейският съюз.
Тоя съюз започва направи се е заприличал на един друг Съюз пдето кото кажеха дука чинно изпълняваха.
Защо все трябва да изпълняваме чужди заповеди ?

Коментиран от #47


Оценка:
-4 +8

Ванга
(гост)

Неутрално
27 Отговор
Изедници и башибозуци в ада да изгорите заедно с паспортите!

Оценка:
-0 +15

Фактология
(гост)

Неутрално
28 Отговор
Какво значи " няма да платя ",четейки коментарите Ви.Ще платите и хоро ще играете.Нима на мен ми се дават 300 лв. на бирниците.Няма не искам, няма недей,защото при отказ, то кмета има свободата да назначи по служебен път своя приятелска фирма да го направи и им плати след, което вече освен таксата ще плащате и лихви по главницата.Така, че към настоящият момент поне имаме възможност да намерим фирма с по-малка такса за услугата.P.S. И аз ще плащам като поп, но поне ще се постарая да платя по-малко.

Оценка:
-17 +1

Ebanov
(гост)

Неутрално
29 Отговор
Мисирки долни.Ама много долни.

Оценка:
-0 +11

мислещ
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Защо няма отговор "Не, защото няма да платя"? Та това сигурно ще е масовият случай и то много правилно.

Оценка:
-0 +15

3333
(гост)

Неутрално
31 Отговор
Чудно ми е как някой хора мислят да гласуват за ГЕРБ
след това издевателство над хората, е освен тия, който
ще се налапат от това.

Оценка:
-0 +15

Кольо
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Колко още бележки и хартийки ще измислите, Грабливите ? малко ли одрахте от финансовата война която обявихте на всички собственици на автомобили. Ни заем ще взема ,ни ще ти плащам глобата. Имам да оправям нещо с недвижимо имущество и ще го свърша преди срока на това чудовищно крадене на милиарди. После ако можете в затвора вкарайте всички дето не правят далавери с имоти. Да не пищите само ,че и имотния бизнес УМря в България от корона вируса. Не -от управници крадливи и бюрокрация тежка умира всичко. Семето да му изсъхне на тоя дето го е замислил тва нещо и на тоя дето няма да обясни на Европейците дето ги хрантутим ,освен нашите изедници ,че Българския Народ не е и е далече още от Европа. Да кажат кое ни е Европейско - заемите и евросредствата дето ги опоскаха приближените на властта ли ? Само гтова ни свързва с Европата и децата на народа дето са там щото тук не се търпи вече от грабителска загриженост . Държавата мафия ,знайш ли я ? Една е в света под дъното на Европа и тежи като камък освен на една партия в Германия и нейните представители тук.

Оценка:
-0 +12

Алчния
(гост)

Неутрално
33 Отговор

До коментар #16 от "ХХХХ":


Знаеш ли преди 60 години как са строили и в кооперацията ни има бетон и камъни дялани в мазите и основите. 1960 до сега и е с оригиналната си мазилка не напукана. Хората са строили и са слагали каквото трябва . Чувал ли си какви земетресения имаше и как сме ги преживяли бягайки на улицата март месец. И нищо и няма . Няколко силни земетресения и незнайно за мен колко по-слаби. Сами сме събирали пари за асвалт на покривната плоча , сами си боядисваме и поддържаме . Откраднаха ни 2008 година градинката пред блока . Онея с химикалките от общината . Някой правил замервания и незнайно защо ги няма 300 к.м. от платена земя на частна кооперация. Повтарям- платена с документи -60год на миналия век. Ама нали се подготвя платено паркиране и сега само чакаме наглостта им да докарат багер или резачки да режат оградата слагана още тогава от починали родители. Пушката съм смазъл и казал на който види ,че правят нещо веднага да се обадят. Над 60 години съм и ще ги излежа на плажа. После да викат телевизии ,ама тези няма да гледат какво предават . Тревата от корените ще гледат. Изроди.

Оценка:
-0 +16

Кой ти е крив
(гост)

Неутрално
34 Отговор

До коментар #15 от "НИЩО":


Ха !Малко си нагъл ! Ти си гласувал за синята мафия ! Ти си ги сложил на власт ! А сега искаш БСП да ти бършат изцапания ...?

Оценка:
-2 +4

Станимир Русев
(гост)

Неутрално
35 Отговор
При това правителство може да си позволим и почивка и неотчаквани разходи , последните 6 -7год се живее по спокойно!

Оценка:
-9 +2

Георги
(гост)

Неутрално
36 Отговор
Защо няма опция - няма да платя за техническия паспорт? Хората масово няма да платят тази глупост, айде да видим как ще ни накарат.

Оценка:
-0 +20

Павел Пенев
(гост)

Неутрално
37 Отговор
Сградата е построена с утвърден архитектурен и конструктивен план и нямам никакво намерение да плащам за измислени от крадците на ГЕРБ технически паспорти. Това са врътки на строителната мафия с която ГЕРБ работят и плячкосват съвместно.

Оценка:
-0 +14

Наско
(гост)

Неутрално
38 Отговор
Герберастите щяха да санират всички сгради и след това да се издава такъв паспорт!................Къде са парите за санирането, та питате дали ще платим за паспорт?............ОСТАВКА!.....СЪД!.....ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ!

Оценка:
-0 +7

Аз40🏴‍☠️
(гост)

Неутрално
39 Отговор
Нищо не плащайте на рекетьорите от ГЕРБ. Тотално гражданско неподчинение, докато не се разкарат подобни анти-български гадости.

Оценка:
-0 +9

Боли ме шнуру...........
(гост)

Неутрално
40 Отговор
Пари в шкафчето има бол .

Оценка:
-0 +3

Резон
(гост)

Неутрално
41 Отговор
Именно вместо "безплатните санирания" сега предстоящите разходи, и въобще тази грижа с този Тех.паспорт, следваше да е СМИСЛЕНОТО- на Държавните институции, на Държавата, защото касае всички жилища- и на село, и в градовете, и социалистически, и последващи и т.н.

Оценка:
-0 +3

Тиквонии
(гост)

Неутрално
42 Отговор
изпразни хазната. Сега се чуди от къде да гепи кинти.

Оценка:
-0 +2

1234
(гост)

Неутрално
43 Отговор
За да получите технически паспорт трябва да предоставите задължително нотариален акт за собственост на вашето жилище. Със 100 или 200 лава упоменати в анкетата, които съответстват на апартаменти между 30 и 40 кв.м, е упоменато че за получаването на технически паспорт всеки собственик трябва да заплати между 3 и 5 лева на кв.м. В случай че имате апартамент от 100 кв.м трябва за заплатите мужду 300 и 500 лв. След получаването на техническия паспорт ще бъдете задължени да направите със собствени средства ремонти в размер на няколко стотин или няколко хиляди лева.

Коментиран от #44


Оценка:
-0 +4

РЕКЕТ
(гост)

Неутрално
44 Отговор

До коментар #43 от "1234":


Пак искат да ни оберат. Европейският съюз научи управниците ни как да ни доят финансово. Ето това е поредният ярък пример.

Оценка:
-0 +4

Защо
(гост)

Неутрално
45 Отговор
няма въпрос - нямам намерение да плащам за никакъв паспорт.

Оценка:
-0 +4

Това
(гост)

Неутрално
46 Отговор
С тези паспорти на сградите поредната хранилка на милиционерската хунта ли е? Сега след чекмеджетата тиквата какво ще пълни, гардероба ли?
Българи, осъзнайте се и излизайте масово на избори. Ако не изметем тази проклета шайка крадливи герберасти, ще ни изпият кръвчицата до последната капка.

Оценка:
-0 +3

де юре
(гост)

Неутрално
47 Отговор

До коментар #26 от "СНиколов":


Да ти отговоря !Ами как се плащат по 10 000-15 000 Е заплати . Бюрократичната машина трябва да се храни без значение дали е нашата или европейската .

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.