Анкета

Нужни ли са задължителни квоти за юристи и икономисти за по-добрата работа на Парламента?

Да
60% (2793)
Не
33% (1536)
Не мога да преценя
7% (345)
Въвеждане на коментар към анкетата
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към анкетата
нашия
(гост)

Неутрално
1 Отговор
когато те избират за представител на народа не те избират за всезнайко а ЗА ДА ПОВЕЖДАШ НАЧИНА НА РАБОТА -това екип съветници и друго е непознато на нашия дъпетатин...парите за сътрудници отиват у родата ако не направо в семейството

Оценка:
-0 +11

нашия
(гост)

Неутрално
2 Отговор
аз като съм инженер дайте и на мен квота/тъпня някаква е този въпрос изобщо да се подлага на дискусия/

Оценка:
-2 +12

нашия
(гост)

Неутрално
3 Отговор
със какво икономисти/полвината ми колеги завършиха за 6 месеца икономика след като се дипломираха ,между другото/ и юристи са по способни да чертаят и провеждат политики в дадени области...????!!!!!

Коментиран от #28


Оценка:
-2 +10

Аритметика
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Какви квоти, бре хора? Дипломи за " вишу" и под път и над път. Познавам някои и с по две такива. Да не пропусна, че " прекрасните" ни управници за последните десетина години, изгониха цвета на нацията ни в чужбина, та освен че останаха малко достойни люде, заслужаващи да са НАРОДНИ представители, то и 120 да са, пак ще са много.

Оценка:
-2 +11

нашия
(гост)

Неутрално
5 Отговор
докато НАРОДНИТЕ избранници не започнат да вземат решения за страната такива каквито биха взели за собствения си дом.....нито квоти нито други чудеса ще помогнат...

Оценка:
-1 +15

Нужни са
(гост)

Неутрално
6 Отговор
хора които да не крадат и да не лъжат. Много е просто, но не е за прости хора.

Коментиран от #31


Оценка:
-0 +14

нее
(гост)

Неутрално
7 Отговор
По-скоро трябва да ги няма въобще в парламента. Най-вече юристите. Колкото по-малко са, толкова по-малко лобистки закони ще има.

Коментиран от #13


Оценка:
-3 +7

ГЕРБ=БСП=ДПС
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Не не са нужни квоти. Депутатите имат съветници, партиите имат съветници. Които ще посъветват депутатите. Нужни са морални и честни депутати, но това не става с квоти за икономисти или юристи. Или квоти за мъже и жени.

Оценка:
-2 +8

мнение
(гост)

Неутрално
9 Отговор
то с квоти и без квоти нивото е все същото, ще влязат много с купени и фалшиви дипломи ще има и такива с дипломи за инженер химици и ше ни обясняват правото и икономиката, квотите ще бетонират калинките както е както етръгнало още малко и квоти за дялани камъни ще се въведят

Оценка:
-0 +11

Draco
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Задължително ! И със стаж !
Парламентът е пълен с олигофрени и такива с купени дипломи !

Оценка:
-3 +6

КРОКОДИЛА
(гост)

Неутрално
11 Отговор
ТОВА ПАРАЛАМЕНТ ЛИ Е - ТОВА СА БАНДИТИ ПРОТИВ НАРОДА .

Оценка:
-0 +12

Педя чов лакхой
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Тая система доказа своята негодност защото депутатите или се купуват, или заплашват от мафията и на практика работят за нея. Затова е нужно закриване на парламента. Важните за страната въпроси да се решават на референдуми както в Швейцария. Въпросите касаещи дадена община да се решават от референдуми в рамките на общината. Така хората наистина реално ще участват в управлението, а не някакви уж избрани от тях продажници да гласуват така както им каже мафията и олигарсите.

Коментиран от #20


Оценка:
-0 +6

Петър
(гост)

Неутрално
13 Отговор

До коментар #7 от "нее":


Да,прави сте.

Оценка:
-1 +1

Псевдоним
(гост)

Неутрално
14 Отговор
Трябват първо квоти за хора.

Оценка:
-0 +5

един от многото
(гост)

Неутрално
15 Отговор
Естествено , че са нужни и във всеки случай ще са много по добри от разни Марковци , Гърневски и всички останали кебапчийски котараци в парламента , на които единственото им задължение е да си получават заплатите и облагите от депутатството си!

Оценка:
-1 +4

пенсионер
(гост)

Неутрално
16 Отговор
Най добре ще е местата в парламента да се редуцират до 4–5 човека от всяка област в България , избрани от избирателите на областта която представят , а не парашутисти от кол и въже! Хора които ще работят за интересите на избирателите си!

Оценка:
-0 +4

bgred
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Ганьо от Банкя разбира от всичко.Не е нужен парламент.

Оценка:
-0 +4

БАС
(гост)

Неутрално
18 Отговор
В бай Тодор Живковият парламент имаше знатни тъкачки, строители, лекари, военни - хора от народа. В демократичните ни парламенти някакъв самоаричащ се елит жаден за власт и още за пари. Не са нужни никакви задължителни квоти от юристи и икономисти. Трябват хора от народа с проблемите на хората и да ги решават.

Оценка:
-0 +9

бай Иван
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Трябва цигани да има много там

Оценка:
-0 +0

bgred
(гост)

Неутрално
20 Отговор

До коментар #12 от "Педя чов лакхой":


По принцип си прав, но по тия места племето е съставено от прости хора, с още по-прост вожд и няма как да стане на тоя етап, може би след 196 години.

Оценка:
-0 +2

Бг избирател
(гост)

Неутрално
21 Отговор
Всички важни икономически решения и закони трябва да се подготвят от експертите в тази област, които не са в Парламента. Депутатите трябва да задават само параметрите. Имаме институт по икономика към БАН, имаме и изтъкнати юристи във вузовете, които могат да подготвят решенията и законите на най-високо ниво..
Знае се, че икономистите и юристите в Парламента не са от най-добрите, а освен това са и партийно обвързани и зависими и е недопустимо те да взимат важните решения за бъдещето на България.

Оценка:
-0 +3

токо
(гост)

Неутрално
22 Отговор
Много е просто . Нужни са Съдии и Прокурори от Европа на ротационен принцип ... Другото ще се подреди от само !

Оценка:
-2 +4

ПСИХАР
(гост)

Неутрално
23 Отговор
Трябват квоти за МАЛЦИНСТВАТА / РОМИ ,ХОМОСЕКСУАЛИСТИ , ПРОСТИТУТКИ /ВКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛИТИЧЕСКИ/ И НАЙ-ВЕЧЕ БеСеПари И ЗА ХОРА С МЕНТАЛНИ УВРЕЖДАНИЯ /

Оценка:
-4 +1

ССсс
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Проблемът с дипломите е ,че за последните 10 години са издадени хиляди,които нямат нищо общо с истината.Най голям дял в издаването на нереални дипломи и докторати има Благоевградския университет.Не случайно ректора там взима 425 000 лева месечно възнаграждение,което е 2 пъти по високо от това което взима канцлера на Германия-Анжела Меркел,най богатата европейска държава и 3 пъти по високо от това на Путин.В България е пълно с калинки с дипломи,които не могат да изречат грамотно едно изречение, а камо ли да го напишат.Главния прокурор Гешев,има докторат от Благоевградския,а никой от преподавателите,не го е виждал.Такива като него са с хиляди.Няма да се учудя,когато Борисов го вкарат в затвора,при разследването,да се установи, че е професор по икономика.

Коментиран от #25


Оценка:
-0 +7

Киро змията
(гост)

Неутрално
25 Отговор

До коментар #24 от "ССсс":


Caмo дa дoбaвя.Нaй фрaпaнтния cлучaй e c миниcтъркaтa Caчeвa.Имa тoлкoвa диплoми и дoктoрaти,чe aкo ги e изкaрaлa зaкoннo,трябвa дa e нa 99 гoдини.Кoлкo трябвa дa cи тъъп,зa дa ce пъчиш c тях,при пoлoжeниe чe и втoрoклacник мoжe дa прecмeтнe и oткриe измaмaтa.

Оценка:
-0 +11

валерия
(гост)

Неутрално
26 Отговор
Може би образователен ценз е достатъчен

Оценка:
-0 +2

По скоро
(гост)

Неутрално
27 Отговор
Нужен е IQ тест според мен. И психологическа оценка.

Оценка:
-0 +3

Горски
(гост)

Неутрално
28 Отговор

До коментар #3 от "нашия":


Да изкараш някаква допълнителна квалификация в икономически университет не те прави икономист. - ПКП не ти ли стига? Еднокнижния и той е доцент, доктор, ЕнЖеНеР... - Генерал, кмет, премиер...

Оценка:
-0 +4

Варна
(гост)

Неутрално
29 Отговор
Просто трябва да се избират хора, от реалният сектор. НС се е превърнало в котило на безделници с изключително ниска квалификация и опит. Иначе икономистите и юристите са важни разбира се. - Така както са важни и останалите професии.
Факт е обаче, че отгледна точка на общественият живот и процесите, които протичат в страната, водеща част трябва да имат икономистите, просто защото са по- подготвени по отношение на управлението и защото познават процесите, които протичат.
Аз лично предпочитам да има и поне малко статистици!
Но най- важното! - Трябва да бъдат извадени всички чиновници и хора, които през животът си не са изкарали и 1 лев на свободният пазар. - Чиновниците от държавни, общински и друг тип администрации трябва да са далеч от управлението!

Оценка:
-0 +1

ттт
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Без съмнение юристите и икономистите са умни хора, но не! В Народното събрание трябва да има повече хора с конструктивен дух и навици, тоест инженери. Във ВНС и в следващото НС юристите и икономистите бяха много, но не се получиха добри за България решения.

Оценка:
-0 +3

ттт
(гост)

Неутрално
31 Отговор

До коментар #6 от "Нужни са":


Принципно си прав! Но както знаеш, пчелите са символ на трудолюбие. Истината е обаче, че когато един кошер отслабне, пчелите от другите кошери му крадат меда. Както водата, която дори не е живо същество тръгва надолу, тоест по най-лесния път, така и всяко живо същество се старае да живее по най-лесния начин. Каквито и хора да изберем, не се ли осъзнаем, че трябва да намерим начин да ги контролираме, те бързо ще заприличат на сегашните ни управници. А контрол над управляващите можем да постигнем само по един начин - ако изпълняваме девиза на Гърция и на България (цитирани според момента на въвеждането), а именно "Обединението прави силата". Докато се делим на русофили-русофоби, стари-млади, учили-неучили, християни-мюсюлмани и т.н. ние ще сме лесна плячка за управляващите.

Та затова знайте: на народ от овце управниците са вълци! Не допускайте да сте овце. Близките до управниците фирми печелят от ниските заплати на русофилите, на русофобите, на християните, на мюсюлманите и т.н.. И ако на някого му подхвърлят трохички, то те са много по-нищожни от онова, което би получил при едно ддобро управление на държавата!

Оценка:
-0 +2

ИВАН
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Абе кви квоти, кви пет лева ... нужно е да са българи и да са човеци - само това е достатъчно, може и без висше образование, че както ги гледам висшистите - учили са само как да крадат и предават Родината си

Оценка:
-0 +0

ццццц
(гост)

Неутрално
33 Отговор
О нужни са и още как! Икономистите да измислят схемата, а юристите да я облекат законово!

Оценка:
-0 +1

ИНКВИЗИЦИЯТА
(гост)

Неутрално
34 Отговор
НИЖНИ СА ГИЛОТИНАДЖИИ КОЙТО СГАФИ НА ГИЛОТИНАТА ,СЛЕД ПЪРВИЯ ЩЕ НАСТАНЕ ИСТИСКИ РАБОТЕЩ ПАРЛАМЕНТ КОЙТО КРИВНЕ ОТ ПЪТЯ ЛЕКО БОЙ НА ГОЛО С СОПИ НА ПЛОЩАДА .ТОГАВА НЯМА ДА ИМА И ТОЛКОВА КАНДИДАТИ ЗА ДУПЕТАТИ

Оценка:
-0 +2

Краварката в ъгъла
(гост)

Неутрално
35 Отговор
Под ръководството на Цецка и Барни, законодателството в бг достигна и надмина европейското, само да не беше лошия Радев да слага вето.

Оценка:
-1 +1

124
(гост)

Неутрално
36 Отговор
Моля, тези които не знаят, че основната функция на парламента е да
кове законите на една държава да се въздържат от коментари.
Здраве , икономика и законодателство са основни социални стълбове.
Крайно време е сайтовете да се самопочистват от паразитното мислене
на необразовани и прости хора. Ясно е и това, че положението с квалифицираните кадри е тежко, но не и непоправимо. Ако не се предприемат радикални мерки в сферата на образованието, за какво ни е парламент пълен с чалгари, илюзионисти т.н.

Оценка:
-0 +2

Кой68
(гост)

Неутрално
37 Отговор
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ..
Но много зависи какви са тия "юристи" и "икономисти"?
Нагледахме се и се наслушахме на капацитети ..

Оценка:
-0 +0

защо
(гост)

Неутрално
38 Отговор
нужне са хора на които им пука за българия - ема експерти и специалисти за вс които може да ползват

Оценка:
-0 +2

В.В.П.
(гост)

Неутрално
39 Отговор
Най вече трябва да се забрани на Тикви да са начело на партия, държава,.И пребоядисани комунисти .Спас и ГОШИТО марков...Миришат лошо.!!

Оценка:
-0 +2

No Exit
(гост)

Неутрално
40 Отговор
Нужен е задължителен вот. Който не гласува - сто лева глоба.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.