Last news in Fakti
6 Април, 2021

Задава ли се нова революция в Близкия изток?


Задава ли се нова революция в Близкия изток?
Всичко е работа на ЦРУ, готвят на Йордания нова "Арабска пролет"
53% (2102)
Някой не харесва крал Абдула и опитва да го свали от власт
3% (135)
Крал Абдула управлява еднолично Йордания от много време и народът му е недоволен от него
4% (151)
Типична битка за власт, принц Хамза иска престола в Аман за себе си
7% (298)
Изобщо не ми пука за Йордания
33% (1303)

Коментари

  • 1 ТаУмВзе

    4 2 Отговор
    Анкета, шегичка с Пазителите на Портата ли е?
  • 2 az #Победа76

    18 6 Отговор
    Опитът за дестабилизация на Йордания е част от плана на узурпиралата властта в САЩ клика за разпалване на войната срещу сирийците с нова сила! А това от своя страна е част от инструментариума за натиск срещу Москва, така както го виждат във Вашингтон...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 моряка

    15 1 Отговор
    Йордания досега беше една от отворените арабски държави. Нямаше радикален ислямизъм , живееха що годе добре с комшиите си от Израел , търгуваха , развиваха и по малко туризъм , но явно янките искат да ги "демократизират" по техния си начин , бази , послушание и зависимост!

    Коментиран от #17

  • 5 onq

    2 4 Отговор
    Йордания е съюзник на САЩ от години. Както при предишния крал, който дълги години се лекуваше от рак в САЩ така и в лицето на сегашния. Не забравяйте, че той е военен пилот, завършил е в САЩ и живее светски живот със семейството си. Така, че престанете с тъпотиите. Няма да има революция и ЦРУ би му помагало отколкото да му вреди.

    Коментиран от #7

  • 6 Павел Пенев

    4 0 Отговор
    Не само на ЦРУ, но и на Израел.

  • 7 мародер

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq":

    Mного си наивен а и добре обработен от "демократичният" запад! САЩ не могат да съществуват без война, икономиката им така е устроена - чака военни поръчки. Не случайно военният им бюджет почти се равнява на военните бюджети на всички останали държави.

    Коментиран от #8, #10, #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 100

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "мародер":

    Брей, колко просто било! Интересите на оръжейното лоби са едно, политиката на САЩ е друго нещо. Далеч не винаги се съобразяват с оръжейното лоби.
  • 11 Помнете

    4 2 Отговор
    Помнете как американците окървавиха майдана в Украйна ! Заради американците умраха много демонстранти и полицаи ,а после натопиха Янукович! Амереканците трябва да бъдат наказани! Помните ли масово как хората по цял свят се радваха когато се срутиха кулите близнаци ! По цял свят мразят американците !
  • 12 баце

    3 1 Отговор
    Местим го!
  • 13 вгйхбкнмл;

    3 2 Отговор
    Йордания е прозападно ориентирана, също както и Саудитска Арабия. Никой на запад няма да се опитва да сваля управление, който е лоялен към запада. Полубратът иска да заграби властта, това е всичко., А тук са се изказвали лаици, които я са чували нещо за политиката на Йордания, я не.

    Коментиран от #14

  • 14 хахаха

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "вгйхбкнмл;":

    Американците всеки момент могат да ти отрежат главата.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 ЦЪЦЪЦЪ

    1 2 Отговор
    В ЦЯЛ СВЯТ ВИТАЕ ДЪЛГАТА И НАГЛА РЪКА НА РУСИЯ , ТАЗИ КОЯТО ИЗНАСЯ РЕВОЛЮЦИИ В ДЪРЖАВИТЕ И ПОСЛЕ ГИ ПРАВИ ПОСЛУШНИ СВОИ ПИОНКИ! И ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА, В СЪЩИТЕ , ЧЕ И В ДРУГИ!
  • 17 111

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "моряка":

    Определено смятам, че най-голям интерес от нестабилна Йордания има Иран и неговите съседи от запад и север!
  • 18 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "мародер":

    е що да е наивен. Много е прав дори. Йордания е със стратегическо местоположение и янките не от вчера го ползват. Йордания не е толкова безобидна държава както изглежда, и не толкова светска на каквато се прави. За Америка това е достатъчно, за да е там и да я ползва за плацдарм над целия близък изток. Законите там хич не са толкова демократични, по- скоро са автократични, макар монарсите им да носят костюми вместо чаршафи. По- скоро е някаква вътрешна междуособица между клановете, но всички до един са с проамериканска политика. И един пример само- никоя жена не мюсюлманка с дете няма право без съгласието на мъжа и няма право да напуска Йордания. Примери бол

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата