15 Април, 2021

Ще се отметне ли Слави Трифонов от мажоритарните избори?


Ще се отметне ли Слави Трифонов от мажоритарните избори?
Няма да се отметне, той си държи на думата
36% (1780)
Да, той реално никога не е искал мажоритарни избори
19% (950)
Ще симулира, че ги иска, но другите партии не му дават, както направи Бойко Борисов
27% (1339)
Не мога да преценя
9% (424)
Все ми е едно
10% (489)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    5 3 Отговор
    Това не е панацея ....има вероятност месни феодали да вкарват послушни политици в парламента....освен това ни чака двупартииност ...тикви и БСП...и тук таме някой правоверен ... ХАХАХА...

    Коментиран от #11

  • 2 Честен ционист

    20 10 Отговор
    Да видим кога народа ще разбере Слави къв лъжец е
  • 3 Чалгария

    15 7 Отговор
    "Има такава територия", казва се Чалгария.
  • 4 чоки

    15 9 Отговор
    слави не ставаш за политик защо не си гледаш предаването
  • 5 Славян

    16 9 Отговор
    Слави е смешник.
  • 6 наблюдаващ

    9 6 Отговор
    Абе що се филмирате, та чак и анкета пускате! Нито някой се е отметнал, нито е дал знак затова, нито е казал такова нещо! Що за мисири и мисирки сте всички, че направихте от нищо нещо! Всяко нещо с времето си! Това няма как да се направи и приеме за жизненият цикъл на този парламент и естествено е изключено от нещата, които е важно да се свършат от този парламент, преди нови предсрочни избори, организирани от служебен кабинет! Има приоритети! Иначе мажоритарният вот ще е може би едно от първите неща, които ще се направят, преди следващи редовни избори! Но там има много работа!

    Коментиран от #17

  • 7 Учиндоския

    13 4 Отговор
    с кадри минали през другите партии ква промяна очаквате бре, лапни шарани .......
  • 8 Ю.Кортес

    8 4 Отговор
    Що за наивници.Той забрани даже преференции се се ползват в неговите депутатски листи.Всичко стана със санкциите на сестра му и с кеш
  • 9 Панов

    4 1 Отговор
    Мажоритарната система е най корумпираната.

    Коментиран от #27

  • 10 Край

    4 2 Отговор
    Демокрацията се е родила с мажоритарната избирателна система в два тура и без нея тя е невъзможна.
    Олигархията чрез вождовете на партиите управлява страната. Другите депутати са за пълнеж.
    За това вождовете на партии не искат мажоритарни избори. Като вожд на партия не изключвам и Слави да се отметне. След мажоритарни избори властта на партините вождове драстично намалява особено ако не влязат в парламента което хич не е изключено.
    Не очаквам партия да въведе мажираатрана система - никоя не е заинтересована - единствения който има интерес е народа ОБАЧЕ нито го вдява нито има волята да го нолажи на партиите.

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 До Борнемут

    2 0 Отговор
    Как е в Чемпиъншип, Бай Ганьо?
  • 13 един от многото

    12 1 Отговор
    Да се изметне като чамова дъска , или да се извърти като фурнаджийска лопата много добре го умее!
  • 14 Сър Пичук

    11 2 Отговор
    Той вече се отметна. Днес Тошко 4 го каза.
  • 15 666

    4 3 Отговор
    Има ли някой, който не е един от 80-те процента, и може да каже поне една разумна причина да има мажореткарна избирателна система?
    Мажоретка се купува много по-лесно от партия! А ако не ще да се продаде, на отделен мажоретарен кандидат винаги могат да му спретнат местен пуч с платени клакори, като ония за които "Гешев е радост", и да го сменят с правилната мажоретка на местните феодали и олигарси. Мажоретарната система е абсолютна глупост, която окончателно ще потопи България в блатото.

    Коментиран от #16

  • 16 Сър Пичук

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "666":

    1. Казва се мажорИтарна система
    2. Предимства:
    - Хората избират, контролират и отстраняват пряко всеки един. Ако се приложи към съдиите и висшите полицаи, корумпираните много бързо ще трябва да си търсят друга работа.
    - Ако някой избор бъде купен, това бързо ще проличи и платения депутат може много бързо да бъде отзован.
    - Ще се прекрати практиката в парламента да има депутати, които не вършат нищо и не се вясват на заседанията.
    - Ако има мажоритарен вот с отзоваване, тогава в Парламента може да влезе следващият кандидат, който да е от друга партия и да пренареди силите там. Другият начин е да има частични избори.
    - Ако имаше отзовани депутати, съдии и полицаи голяма част от днешните проблеми на България нямаше да ги има.
    - Всеки депутат ще е отговорен за действията си и за гласуването си. Сега всичко гласува по команда от вожда на партията и никой не им тъси сметка.
    Има и още.

    Коментиран от #19

  • 17 Васил

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "наблюдаващ":

    Ченгеджийски номера. Тиквата на това му вика Политика. Така и не разбраха какво се прави там, ако не крадат.
  • 18 Накъдри Юкселов

    9 2 Отговор
    слави е проект но не свой и на сценарстите!! скоро ще се разбере кой предложи слажи кой кой хахахахахах!!!
  • 19 Сър Пичук

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Сър Пичук":

    Да добавя, че с мажоритарния вот хората ще гласуват предимно за местни хора, които знаят и познават и кото са наясно с проблемите им, а не както сега за някой от другия край на България, който може и на снимка да не е виждал района от който го избират.

    Коментиран от #25

  • 20 123456

    3 0 Отговор
    Почна се с димките. Съвета ми е да си слушате само този дето сте гласували а него и да знаете че в България.Най ама най мръсната дума е медии
  • 21 порносаит

    1 0 Отговор
    Ако това беше анкета.А не манипулация.Щеше да се пита искате или не иската и тн.
  • 22 Фред

    3 2 Отговор
    Важното е Чекмеджан да се разкара от джипа.
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Край":

    Без партия не може да станеш политик, все едно да станеш инженер без да завършиш институт/университет. Силна личност, още не значи силен политик. Без политици, школовани в партийните централи, една държава е обречена. Не се водете по шоумена Слави, толкова му е акълът. Без контрол върху депутата от страна на партийната централа която го е издигнала, парламентът ни ще се напълни със СКРИТИ ЛИМОНКИ. Това е целта на ....? Техниката на вербуване е стара колкото света и е доведена до съвършенство в днешно време. Няма как ИЗБИРАТЕЛИТЕ да контролират един парламент съставен от СКРИТИ ЛИМОНКИ. А сега избирателите как контролират Парламента? - Чрез партийната членска маса И ПАРТИЙНИТЕ КОМИТЕТИ ПО МЕСТА на парламентарно представените партии. Как по-точно "партийната централа" ще контролира партиен водач депутат? -Партия по това се различава от БАНДА, че водачът не е абсолютен авторитет.
  • 24 Слави и той е мутра

    4 4 Отговор
    Ходи с мутренски джипове с 5-6 човека охрана , гледа лошо и се мутрее...... Май Радев пак трябва да вика "мутри вън "
  • 25 666

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сър Пичук":

    У нас ще се казва се мажоретарна или мажореткарна, защото ще са мажоретки на местните феодали, както и на по-корпулентни национални бизнесмени.
    Те винаги могат да платят достатъчнио, и затова ще издигат и натрапват на хората само удобни на тях мажоретки. И това, че ще са местни е без голямо значение. Все ще се намерят и местни продажници, които с охота ще се продадат за един мандат слава и крадене.
    Мажоритарната система предполага при смяна на избран да има нови избори, а не да влиза следващия поред от предишните избори. Така и никаква промяна на силите в парламента няма как да се поличи от само себе си.
    Ако някоя мажоретка им е неудобна, те винаги могат да си платят на услужливи медии да показват тълпа клакьори, докарани и наредени на площада с плакатчета които дори не могат да прочетата, но за сметка на това крещят и се блъскат като за трима. Така винаги могат да свалят неудобен мажоритарен избранник, ужким от името и за благото на хората. Но обратното - обикновенните хора да успеят да се организират и свалят някого сложен на власт от местни феодали и олигарси ще е почти невъзможно.
    За избор на полицаи и съдии без промяна на конституцията и дума не може да става. А май е и по-добре, че няма да има такива избори, защото примерно в циганските махали, избирателната активност ще е 101%. Сещайте се защо! Да не се чудите после че арестуват и съдят вас а не престъпниците на власт.
    Не сме дорасли като общество и манталитет за мажоритана система.
  • 26 Прост народ

    0 2 Отговор
    Преди да се промени изборния кодекс - никакви мажоритарни избори! Все едно да дадеш доказателства за кражби на някой от ГЕРБ, без да променяш съдебната система. И естествено всичко се замита, защото крадецът е НАШ ЧОВЕК!
    България ще се погуби от невежество и простотия - не 85%, а 95%!
  • 27 Койчо

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Панов":

    Ти дори не знаеш що е това ама плямпаш. Ко да ти обяснявам.
  • 28 Сандо

    1 1 Отговор
    Реалната политика се различава от сричането на текстове от сценаристите.Макар че и сега Дългия ще бъде само лицето и устата на сили зад кулисите.

    Коментиран от #30

  • 29 ала

    1 0 Отговор
    Не ме интересува Станъо Ганъо.
  • 30 ала бала

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сандо":

    знаеш ли кой въведе Реал Политик? Та говориш?
  • 31 Иван

    1 1 Отговор
    С мажоритарни избори, купеният „ВОТ“ ще е в пъти
    по-евтин!
  • 32 Георгиева

    0 2 Отговор
    Няма точният въпрос в анкетата - а отговорът му е, че ИТН май са сметнали, че при мажоритарен вот в момента герб ще се върне на бял кон... Мажоритарните избори дават възможност на големи партии и богати индивиди - нови мутри! Популизъм е, че ще влязат качествени хора! Нека някой да каже при мажоритарния вот, въведен от Първанов, дали е мислил за КОГО гласума или от КОЯ ПАРТИЯ е този кандидат!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 1111

    0 1 Отговор
    Младите гласуваха за вас, защото бяхте против мерките и затварянето за ковид19 .. сега ако въведете мерки и затваряне на бизнеси ,хората ще си отдръпнат доверието от вас и ще ви изметем
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Назад към анкетата