Last news in Fakti
8 Май, 2021

Бихте ли си купили сглобяема къща?


Бихте ли си купили сглобяема къща?
С подкрепата на
imot.bg
Да, евтина е
29% (1223)
Да, няма да се разправям дълго време с майстори
38% (1625)
Не, не е практична
6% (272)
Не, предпочитам масивна постройка
27% (1167)

Коментари

  • 1 Ххх

    25 6 Отговор
    Да, ако е в Барселона.
  • 2 нашия

    28 4 Отговор
    много "общо" е зададен въпроса има сглобяеми и сглобяеми -все едно да ме питат дали ще си купя кола на бензин

    Коментиран от #21

  • 3 требе стригане

    20 2 Отговор
    Естествено че масивна постройка по възможност бункер.
  • 4 оня с коня

    17 20 Отговор
    Щом е сглобяема,значи може и да се разглоби.Та ще се върна някога отнякъде и ще видя не къщата я няма,а ключът в джоба ми ще ми остане като скъп Спомен.
  • 5 селтак

    24 5 Отговор
    Евтина,евтина колко да е евтина?

    Коментиран от #18

  • 6 Данчо

    6 4 Отговор
    Да, само ако ще я ползвам в руската Аляска.

  • 7 Нане

    14 13 Отговор
    тука по нащи ширини и дължини се строй масивно от нормалните ора. Сал сиганите си строят от подръчни матриали в катуна и на песа у двора или къщички за птички и катерички. Дай на мързеливия власт и му гледай сейра
  • 8 един от многото

    22 5 Отговор
    Ако се ползва като вила , може. Но за основно жилище не става.
  • 9 Значи

    15 3 Отговор
    аз ще направя по трудното,като изградя основите и инфраструктурата, а някой "американски дипломат"ще ми я постави за някакви си 20 хиляди евро!Тенкю!
  • 10 ТИР

    11 2 Отговор
    Защо Не,като Американците по каравани и Такива къщурки...При първият пороен дъжд всичко отплава...😀😀😀
  • 11 Жител на запад

    18 1 Отговор
    Съгласен съм с коментар (1),че трябва да си има предвид,за какво става дума,за къща или барака..На запад от 30 години се строят сглобяеми къщи,които по нищо не се различават от тухлените и са с по добри показатели от масивните.Примерно:по издръжливи са на земетресения,и имат по добра термична и звукова изолация и цената им е почти същата,както и на тухлените,но ако за масивна ти трябва време за строеж от минимум една година,то сглобяемата е 15 -30 дена.Живея в нов квартал,който се застрои преди 20 години.От 30-те къщи,които са в квартала,само три са тухлени и то построени от хора,които не разполагат със средства за бърз строеж.Всичките къщи са на по два или три етажа с площ не по малко от 300квадратни метра и само ако питаш,можеш да разбереш дали е сглобяема или масивна.Другия парадокс е,че бетонното строителство е 3-пъти по скъпо от тухленото,докато в България панелките се смятат за ниско качество.И накрая искам да отбележа,че готовите сглобяеми къщи в Европа,нямат нищо общо с сглобяемите къщи в САЩ,които ако духне вятър,започват да летят а стените им вътре,са от мукава.
  • 12 Жител на запад

    14 0 Отговор
    И още нещо за сглобяемите и инфраструктурата.На запад не се продава място за строеж,ако няма асфалтирана улица,канал, ток,газ и телефон(интернет).Всичко това се свързва,когато къщата е готова.Другия момент е,че приземния етаж,който е половината под земята не влиза в цената на сглобяемата къща а си го строиш сам(или чрез фирма) ако искаш да имаш такъв,и той служи за основа на къщата.Ако не искаш приземен етаж,можеш само да излееш плоча,която лежи поне на 3 метра дренаж.

    Коментиран от #14, #17

  • 13 мисир

    12 0 Отговор
    Къде е елементарния отговор: ''Не бих си купил никаква къща''?
  • 14 Примерите

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Жител на запад":

    с това как е на запад,ги отсвирвам,защото ние знаем че си ядем доматите с коловете!
  • 15 ИВАН

    8 1 Отговор
    Ехааа, американци ли ще ставаме - практично, изгодно, удобно ... а бреее, тука е България и ние сме древен народ, не сме еднодневки на които всеки може да промие мозъка за нула време ... гради се с камък и от векове за векове, тва е ... :)))
  • 16 измама са

    9 4 Отговор
    Не се лъжете с тия сглобяеми къщи - пълна измама и лъжи. В момента мой съсед си пати от тия гербаджийски крадливи фирми. За 60 кв. на един етаж още бере ядове и към момента му е излязла двойно от договореното. Добре , че е бивш строителен техник , възрастен човек е вече, но си разбира от работата. Докараха му много по некачествени материали от договореното, изпълнението е от нископлатени роми, зарязаха го на средата на строежа , защото започнали друг строеж, за платени интериорни врати от 300 лв. му докараха някакви за 90 лв.,които трябва да се боядисват.......... Всичко плаща наново и си я довършва сам. Завел е дела, но като знаем как се точат такива дела, ще приключат сигурно след смъртта му.

    Коментиран от #23

  • 17 Ти си

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Жител на запад":

    Колега, не се напъвай като нямаши понятие. Вижда се че не си имал допир с монтажна къща там на Запад - нещо си видял от далече и в движемие и вече го раздаваш експерт.

    Коментиран от #29

  • 18 ддд

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "селтак":

    Евтино си е сега , ади мани къщата. За тази не питаш общината, няма разрешително, няма данъци, строителен надзор ,няма съгласие на съседи , плъосваш я си готов.

    Коментиран от #19

  • 19 селтак

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "ддд":

    Ма тва у БГ или некъде другаде!🙄😆😆
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 9424

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Ами да кажем при еднакъв проект на сглобяема къща "№1" струва 100лв./м2, "№2" струва 250лв./м2, а "№3" струва 650лв./м2.
    И видима разлика нямат, и всичките са тотални боклуци и колкото още искаш лоши неща добави- това са масовите "сглобяеми" къщи... По-добре си вземете 3 контейнера и съберете "къща" за мижави пари- друг тип "сглобяема" и евтина НЯМА.

    Но има и СГЛОБЯЕМИ къщи от които с кеф бих си купил, но там цифрите са УБИЙСТВЕНИ. Питайте гугъл за Huf Haus- къщата е сглобяема, но цените не рядко отиват и на 7-цифрени суми. В ЕВРО...
  • 22 Павел Пенев

    5 4 Отговор
    Тези къщи са чудесни за южните щати на Америка.Като мине бурята нямаш къща и ходиш по застрахователи,купуваш нова и чакаш следващия щорм. Стават за негри,араби и цигани.
  • 23 Сатана

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "измама са":

    Стенвестникът Имоти обслужва имотната мафия в БГ.

  • 24 Ами

    4 3 Отговор
    Панелките също са сглобяеми "къщи"

    Коментиран от #26

  • 25 Не щъ

    5 5 Отговор
    Искам комуналка в Москва!
    И да се редя на опашка за тоалетната!
    До гъ.за на съкомуналката!
  • 26 kkk

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ами":

    Сглобяеми са панелките, спор нема- и к'во? Мога да ти покажа минимум 50 000 панелни жилища на повече от 40г. които са в отлично състояние конструктивно (изследват се баш сглобките и заварките)- колко сглобяеми къщи на повече от 30г. има в БГ? Не по света- нашенски.

    Нашите сглобяеми къщи са буквално на ниво "кучешка колиба" (и то за куче което не харесвате) спрямо сглобяемите къщи по света. Просто технологиите които се ползват по света са 300г. напред от използваните тук...
  • 27 Икеа

    2 1 Отговор
    Има ли сглобяемо мазе или пак трябва да се копае?
  • 28 за какво

    2 1 Отговор
    Въпросът е за какво ще се ползва? Ако е за детска къща на дърво, кукушарник или бутка за вестници - става. Ако е за целодневно или дори сезонно ползване - не благодаря.
  • 29 Жител на запад

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ти си":

    Такива като теб с лопата да ги ринеш.Няма значение,че не си посочил и един аргумент,важното е да не си съгласен и ти да си скрития специалист,който няма да разкрие своята специалност.И не съм ти колега по нищо.Аз съм собственик на такъв тип къща,и това което съм написъл съм го преживял.2000-та година,купих място 770 квадрата,в квартала,който тепърва,щеше да бъде застрояван.Когато канализацията и улицата бяха готови,с прекарани,ток газ,вода,и телефон(интернет),разрешиха на собствениците на парцели да започнат застрояване.Сглобяемата къща,която купих е от германската фирма *Haas*,и след като бях готов с приземния етаж,който ми построи друга фирма и който служи за основа,от фирмата дойдоха и я монтираха за 15 дена.Бях я поръчал (Робау)-без врати,без измазани стени,без подова настилка,без мифки,тоалетни и вани,без,щепсели за лампи и ток......всичко това си направих сам,за по ефтино и спестих 80 000 евро,от които половината вложих в направи си сам.Парцел-77 000 евро,Приземен етаж(келер)-52 000(Робау).Сгл.Къща (Робау)123 000 евро.
  • 30 Пловдив

    0 0 Отговор
    Кажи-речи цяла Америка живее в подобни сгради, сглобяем тип са даже многофамилни сгради. Имам приятел, който живееш в такава и казваше, че се чува така, че даже не искаше да си говорим, когато при тях е късно вечер. Подобно жилище не дава възможност за никаква дискретност...
  • 31 hmhmhm

    0 0 Отговор
    какъвто въпросът - такива и коментарите!
    Нито се уточнява каква е сглобяемата къща, нито се коментира защо има предимства ... абе , лаф да падне ...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата