25 Април, 2021

Одобрявате ли регистрацията на автомобили с десен волан?


Одобрявате ли регистрацията на автомобили с десен волан?
С подкрепата на
mobile.bg
Да, не са проблем за движението
12% (666)
Не, опасни са движение по нашите пътища
84% (4602)
Нямам мнение
4% (231)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бензино

    34 58 Отговор
    Автомобилите с десен волан не са опасни за движение по нашите пътища.Може да са опасни тези зад волана.

    Коментиран от #20

  • 2 Хайл

    27 46 Отговор
    По същата логика не трябва да има коли с ляв волан в Англия.това че има лоши задволанни устройства не е причина за тази простотия...който си иска с десен да си кара с десен

    Коментиран от #17, #26

  • 3 нафто

    35 2 Отговор
    По неудобно е при изпреварване.Малко се ограничава видимостта.

    Коментиран от #25

  • 4 оня с коня

    49 22 Отговор
    Десният Волан е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСЕН за Движението.Не съм карал кола с такъв Волан,но няма проблем да си представя че при реализиране а Маневрата "Изпреварване" трябва Цялото МПС да се изнесе в Лявата лента,за да види Водача дали идва нещо насреща и възможно ли е Изпреварването.А Мига в който получи Видимост,вероятно ще му е и Последен в Живота,щото някой ТИР ще го отнесе...като Куцо пиле домат!Е,...има един "Финансов аргумент" при покупката в БГ на кола с Десен волан - че Цената й е НАПОЛОВИНА от Нормалната.Струва ли си обаче Риска?

    Коментиран от #24, #37

  • 5 Само питам

    29 8 Отговор
    Защо не попитате англичаните одобряват ли колите с ляв волан?!

    Коментиран от #15

  • 6 Ироничен

    41 6 Отговор
    Обисновено голяма кола с десен волан върви в комплект с турбогъзар, който си гледа телефона.
    Спестил е от гуми, както и от волан и е откровено опасен.
  • 7 Ibs

    30 10 Отговор
    Кола в България за комплексари- искат да карат хубава маркова кола, но нямат достатъчно средства да си купят такава с нормален ляв волан и прибягват до компромисния вариант. Тава е много опасен автомобил за изпреварвания пък и за каране през ноща- даже фаровете ако не се лъжа са настроени по различен начин. В България всичко е на опаки и защо не и това- да вземат парите за регистрация на тези коли.
  • 8 Факт

    36 2 Отговор
    Най-опасни са БМВ-та с десен волан. Управлявани са от водачи, които имат само гръбначен мозък.
  • 9 един от стадото

    31 3 Отговор
    не знам как се чувства водача на такава кола, може би е свикнал вече. Но аз веднъж бях пътник в една такава. В преносен и буквален смисъл. При изнасяне за изпреварване първи виждах тира на среща, после той. Пък ми липсваха педалите и волана. Кошмар
  • 10 Край

    20 2 Отговор
    Колите в София и България стават прекалено много и към тях няма никакви изисквания - практически може да се регистрира и кара всичко - няма да прокопсаме от това.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Читател

    16 25 Отговор
    Никога не съм имал/шофирал автомобил с десен волан. Но статистически погледнато, огромна част от катастрофите в България, са с участието на автомобили с ляв волан... Т.е. ако си м@лоумен шофьор, положението на волана е най-малкият проблем...

    Коментиран от #21

  • 13 KKK

    2 2 Отговор
    Няма застраховка ,преглед
  • 14 Скорпи

    20 0 Отговор
    Това беше една от поредните дивотии които се разрешиха в Бг.Временно пребиваващ,транзитно минаващ..Да..Но дотам....
  • 15 Гошо

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Не, не ги одобряват , при влизане там, веднага ти казват, че на континента се движат от неправилната страна на пътя
  • 16 Доктор ДЖАГЕРС

    15 4 Отговор
    СТРАЩНО ОПАСНИ. В ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ ФРАНЦИЯ ТАМ ГИ НЯМА. И Е МНОГО ПРАВИЛНО ТОВА. АМА ХОРАТА ИМА ЗАКОНИ А НИЕ НИКАКВИ.

    Коментиран от #36

  • 17 kkk

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хайл":

    А колко струва застраховката на кола с ляв волан в Англия ще кажеш ли? Разбира се няма да кажеш щото си поредният гнусен трол- застраховката на ЛЯВ волан в Англия е МИНИМУМ 150% по-висока и никой не ти пречи да си караш колата с ляв геврек. Щом има ид иоти които да плащат бесни цени ще има и кой да им вземе парите- да се въведе и тук ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УДВОЯВАНЕ на цената на ГО за десен волан и проблемът ще изчезне за 2 месеца
  • 18 Усман

    5 2 Отговор
    Мойто трактор с централен волан ,ко праим
  • 19 Лесно е

    4 1 Отговор
    Усран ....Слагаме женати по средата,и газ!!! Ако я жалиш ти я замести!!
  • 20 Мдааааа

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "бензино":

    Опасни са и то много но не може да спрат да ги регистрират за това е добре застраховката им да е 3-4 пъти по висока от колите с ляв волан така ще спрат да ги васят а те ги внасят щото са по ефтини в Агнлия.
    Особенно са опасни при изпреварване от дясно нямаш никаква видимост и ако караш зад камион какво павим как ще се изнесеш да имаш видимост? отиваш направо у насрещното.
  • 21 Тупан

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Читател":

    ако прочетеш сводката,за Англия Япония Австралия...Едва ли ще има птп с ляв волан...
  • 22 Водород

    3 3 Отговор
    ДА си ги карат у Аанглийско !!! нали са много отворени да ги купуват на половин цена...да си берат ягодите с тех...
  • 23 Шофьор

    6 3 Отговор
    Карал съм,и кола и камион със сбъркана дирекция/ДЯСНА/ по трудно е но,не е невъзможно...Но "Асанчо" копал компирО У Англия като се прибере със "Премиум" за 300 паунда КВО праИм???
  • 24 никой си

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Наполовина ли? Още по-евтини са .Опел Астра 2009 ,мома-англичанка в кралството е 800-900 паунда. С леки забележки,нещо като смяна накладки,дискове и подобни.Консумативи демек. А Асанчо купува лъскав Мерджан с десен волан и си идва като гранд гъзар у маалата.Бил съм свидетел как идва един такъв екземпляр в сервиза на познат,за по -евтино естествено.Обадиха се пред него ,на високоговорител, да питат за частите и дали ги има.Оня като чу и пребледня .......
  • 25 1234

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "нафто":

    много се ограничава видимостта ,зад рейс или тир нищо не виждаш
  • 26 Хохохо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хайл":

    И защо нас пък и цяла Европа, трябва да ни интересува как е в Англия?
  • 27 Amix

    6 5 Отговор
    Джендъри с обратен волан...
    Самоубийци.... Направете им гражданската х2 по скъпа.

    Коментиран от #28

  • 28 Камикадзе 🛩

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "Amix":

    Запомни си думите и след време, когато ВСИЧКИ коли тук ще са с десен волан, аз ще ти отговоря със същото😁.

    Коментиран от #30

  • 29 Гост

    3 4 Отговор
    Да караш кола с обратен волан е като да караш в другата лента.
  • 30 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Камикадзе 🛩":

    И защо всички коли в БГ да станат с десен волан?
  • 31 Скрии Се

    5 3 Отговор
    Аз съм вносител на превозни средства от Швейцария.Преди години внасяхме колите от там и минавам технотест.Швейцарските коли по нищо не се различават от европейските,особено тези произведени в Европа(Франция Германия италия Чехия)но минавахме и плащахме технотест между 300-1200 лв.Различните коли с десен волан се регистрираха без проблем.Тъп закон измислен тогава от комунистите да лапат пари и дате съсипват.Иначе съм твърдо против тези коли с десен волан много са опасни.
  • 32 позиция

    12 4 Отговор
    От 2002г. карам автомобили с десен волан. като половината години в Обединеното кралство, а останалите в България. Като нямам инциденти. И това произлиза от това, не с какъв волан караш, а какъв шофьор си. Като ме попитат- ,,как караш с този десен волан?", обикновено отговарям- ,,какъв ИДИОТ трябва да си, да не можеш да караш с десен волан в Европа?" Минал съм хиляди километри в Европа и България с десен волан и все тая. А тези които отговарят, че е ОПАСНО, ще ги попитам с какво. И отново ще им дам същия отговор. Какъв ИДИОТ трябва да си за да не можеш да караш МПС с десен волан в страни не с ляво движение. И отговора е ГОЛЯМ. В света има над 50 държави с обратно движение и значи ли, че те трябва да си управляват МПСто само в своите страни? И отговора е прост- НЕ. Това са големи държави като Индия, Япония, Австралия, ЮАР, Тайланд, Сингапур, Великобритания, Кипър, Малта и още много. Така, че и въпроса е смешен, но той е за малки смешни хора / не малки на ръст, малки на горните етажи, над раменете /.

    Коментиран от #35

  • 33 Ако може

    7 1 Отговор
    някой да каже с какво колата е опасна? Не е ли шофьорът този, който я управлява. Колата си е кола, ляво, дясно, отпред, отзад. По- скоро негативно гласуващите ги е яд, че дават два пъти повече пари за същите коли. Да не би бг пътищата да са по- специални от английските или които и да е други в Европа, като изключим се бг са надупчени като на майкитеви шахтите.
  • 34 Спартак

    4 1 Отговор
    Повече забрани означават повече тоталитаризъм. И сега са твърде много.Не робовладелците крепят робството, а доволните роби.Виждам, че 84% сте доволни роби.А Бог ви създаде свободни....
  • 35 NikNay

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "позиция":

    На феновете на деания волан само ще припомня че , десния волан е конципиран заляво движение а в момента все още закона за движение по пътищата у нас е на база ляво свижение и не е съвместим с автомобили с дясна дирекция . Изключение се прави само за транзитно преминаващите . почиващи туристи или временно комансировани по служба.
  • 36 Ивайло

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Доктор ДЖАГЕРС":

    и в Испания съм виждал регистрирана там кола с десен волан и в Германия също
  • 37 Незнам, но да кажа...

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    "Не съм карал кола с такъв волан", но да си кажеш а? Писнало ми е от такива "умници" като теб да пишат глупави коментари без да знаят каквото и да било. Със сиг. кола с десен волан е по-трудно изпреварването, но да говориш глупости, че трябва да се изнесе цялата кола... моля ти се.
    Такива като теб с никой волан не трябва да ти дават кола! Има си начини и т.н.
  • 38 Имало решение

    2 0 Отговор
    Рeшeниeтo e мнoгo прocтo. Oт някoлкo гoдини шoфирaм кoлa c дeceн вoлaн и изпрeвaрвaм лecнo и бeзoпacнo. Кaк ли cтaвa тoвa чудo? Aми цъкнeтe нa Gооglе или ОLX "oглeдaлo Кръгoзoр" и щe видитe. Уникaлнo oглeдaлo кoeтo дaвa пeрcпeктивa нaпрeд пoкрaй трaфикa вce eднo ceдитe oтлявo! Тo лecнo билo брe!

    ДA, oпрeдeлeнo нe e cъщoтo кaтo тoвa дa cи кaрaш c "прaвилeн" вoлaн, нo видимocт ИМA и риcкът ce oтcтрaнявa. Тo и пo принцип вcичкo cи зaвиcи oт зaдкoрмилнoтo уcтрoйcтвo.
    Cпoрeд мeн нaличиeтo нa пoдoбни oглeдaлa нa aвтoмoбили c дeceн вoлaн трябвa дa e зaдължитeлнo и e гoлям плюc зa тяхнaтa бeзoпacнocт.

    70-80 лв зa eднo oглeдaлo мoжe дa изглeждa cкъпo, нo инвecтициятa cи трувa. Зa тoлкoвa ги прoдaвaт и пo други чacти в Eврoпa, къдeтo пo чудo cъщo ce движaт aвтoмoбили c "грeшeн" вoлaн. :)
Назад към анкетата