27 Април, 2021

Трябваше ли Байдън да признае арменския геноцид?


Трябваше ли Байдън да признае арменския геноцид?
Да, в Османската империя по време на ПСВ е имало геноцид над арменското население
83% (4914)
Нямам мнение по въпроса
10% (602)
Не, това обиди Турция. През 1915 г. не е имало геноцид над арменците
7% (414)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малъо халозаров

    8 26 Отговор
    за разлика от тръмп простака байдън е интелигентен човек.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 big

    38 2 Отговор
    Категорично да, но за съжаление това признаване е направено по политически подбуди, а не по хуманитарни! Това е "наказание" за Турция заради С 400 и прояви на неподчинение към САЩ, т.е. лицемерие!
  • 4 Наказателно

    32 4 Отговор
    Последните сто години защо не им пукаше за арменския геноцид? А кога ще признаят геноцида над българите през Априлското въстание, вероятно дори не са чували за него.
  • 5 един от многото

    22 3 Отговор
    Повече от 90 % от американците не знаят къде се намира Армения , но в момента така им отърва.

    Коментиран от #12, #25

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Роза

    16 7 Отговор
    Разбира се,че еимало геноцид към арменците.И не само към тях,а и към много други християнски народности в Османската империя.Имам прадядо,който е убит от турците през 1913г. в с.Каяджик,Беломорска Тракия.Действали са по същия начин,както при арменците-събрали всички мъже от селото и ги изклали,а жените ,децата и старците прогонили.Много от жените са били изнасилени.Които са имали късмет,оцелели.Такава е била политиката на Османската империя в този исторически момент.Препоръчвам ви да гледате италианския филм "Чифликът на чучулигите",посветен на арменсия геноцид.Горещо ви го препоръчвам!
  • 8 rusnak

    22 4 Отговор
    Първа признава геноцида Руската Империя веднага, 106 години по-късно мухльовците борещи се за демокрация, човешки права и други тинтири-минтири...

    Коментиран от #13

  • 9 милите ми те

    9 11 Отговор
    Арменците не са чмитави. Единственото нещо за тях е неспазване на закони и алчни за пари. Те се оплакват само на арменския поп.
    Он знае що го бият.
  • 10 каца бидонова

    4 11 Отговор
    Че къв е тоя Бидон че той да признава нещо.1915г. и османска империя
  • 11 Русенец

    11 3 Отговор
    Арменският геноцид е факт. НО в днешно време разни кривундели прикриват и изкривяват историята, за да се харесат на този и онзи.
  • 12 Русенец

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Над 50% от американците не могат да изброят всичките си 50 щата.
  • 13 No Exit

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "rusnak":

    Ленин вади Русия от войната, което е капитулация пред Райха и Халифата едновременно. После започва геноцид над собствения си народ - червеният терор. Арменците, освободени от царската войска в източна Анадола, тръгват, както сме тръгвали и ние, да си вземат свободата. Кофти късмет - Руският цар вече е убит, а Ленин помага на Кемал във войната срещу християните. Само част от турците станаха съветски републики обаче. Кемал се обърна към англичаните окупирали Истанбул и сключи сделка с тях. Така Кемал спаси Турция от комунизъм. Геноцидът на Младотурците е факт, както са факт кланетата в Стара Загора и Батак. Имали сме късмет че Цар Освободител си свърши работата преди комунистите да го убият.
  • 14 ВРЕМЕ Е

    8 4 Отговор
    ДО ФАКТИ.БГ! А, трябва ли? - не е ли време Турция, да признае геноцида извършен от османската империя върху арменския народ и други християнски народи - което е неоспорим исторически факт - Факти.БГ!
  • 15 хахахаха

    10 5 Отговор
    За наколко стотин заклани арменци-рев ,рев...Аве,ганюФФФци,а 500 годишния геноцид над БЪЛГАРИТЕ кой и кога ще го признае???

    Коментиран от #20

  • 16 Вера

    10 5 Отговор
    Един от основните изводи е, че мюсюлманските турци не са се променили- и в 14 -ти и в 20-ти век. Това е държава, чиято политика към различните народи и религии е ГЕНОЦИД. А СЕГА в 21-ви век същата Турция отново е издигнала като държавен приоритет неоосмански мераци и цели...!
  • 17 а у нас

    5 9 Отговор
    Крайно време е първо българския парламент, а след това и Байдън да признаят турският геноцид на българите през 500 годишното робство. Избитите българи са в пъти повече от избитите арменци. Това само ще издигне САЩ в очите на българите. Но докато ни управляват турците от ДПС чрез марионентните си правителства и политици, така ще е. Онзи ден новата председателка на НС от партията на Слави, близка до ДПС, даже не разреши да се почететат жертвите на арменския геноцид. Представяте ли си тези хора да защитават българските национални интереси - те по-скоро ще ни продадат на Турция при първа възможност.
  • 18 Статистик

    6 2 Отговор
    Смешно как непрекъснато се набива за геноцида над евреите през ВС2, не го отричам, но има много други военни престъпления, които са слабо известни. За геноцида в Китай и Манджурия през същия период не се говори изобщо.
  • 19 истинко

    7 5 Отговор
    Не ме интересуват турците. Те са терористи!
  • 20 ВРЕМЕ Е

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "хахахаха":

    ХАХО, що не се скриеш, папагал неграмотен! - Геноцида извършван многократно върху българския народ от османската империя - никой не може да го отрече! За това се чества 3-ти март всяка година в памет и почит към загиналите! Злодеянията на човечеството трябва да се помнят, трябва да се говори за тях, за да не бъдат повтаряни от бъдещите поколения! Турцете са се обидили и не искат да признаят арменския геноцид - който е неоспорим исторически факт! Обидили се?! Тук думата "обиден" не съществува! Тук кой е обидения!? - поробителя, главореза-убиеца, изнасилвача, гаврата към религията - КОЙ?! Тук обидения е
    страдалеца, поругания-унизения, изгаврения човек! Днес, ние християните живеем в разбирателство и с уважение към съгражданите си с различна религия, бит и култура - не търсим отговорност, не мразим потомството на тези които са извършили геноцида защото това поколение не носи вина за деянията на своите предци, но трябва да се помни и никога по-вече да не се повтаря злото от миналото - Да не забравяме, хора сме, и за всеки един от нас има място пад слънцето!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Osman

    3 11 Отговор
    Вечна слава на Талят паша и Енвер паша.

    Коментиран от #33

  • 23 ХАХАХА

    6 1 Отговор
    А БЪЛГАРСКИЯ КОГА БИДОНА ЩЕ ГО ПРИЗНАЕ?
  • 24 Ibs

    3 3 Отговор
    Кой е Байдън

    Коментиран от #27, #28

  • 25 васик атанасова

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    абе глупак не пиши простотии милиони арменци живят в САЩ
    НАЙ ГОЛЯМАТА ДИАСПОРА Е ТАМ
    САМО В ЛОС АНДЖЕЛИС ЛОС АРМЕНОС СА НАД 5 МИЛИОНА

    Коментиран от #29

  • 26 SAAB

    1 0 Отговор
    Ха ха.......имало геноцид над "еРМЕНЦИТЕ" ...пък намало турско робсто ! Да го туря .......да да замлъкнете !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 SAAB

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ibs":

    Пуснах мАтрял .....кои е......обаче морДера ....мина с гумата !
  • 29 един от многото

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "васик атанасова":

    Няма да се учудя дори и някой от сънародниците ти не знае къде е Армения!
  • 30 кавказ

    2 2 Отговор
    Koга САЩ ще признаят пред световната общност геноцида над индианците и робските пазари на негри.Стига задкулисие и лакейство.
  • 31 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор
    СТРАННО!!!ГЕНОЦИД ,като термин,ПОНЯТИЕ е въведен 1948г!!!!!!!!/от еврейте ,разбира се/...Обаче ЗНАЕМ от правото знаем че ЗАКОНЪТ НЯМА ОБРАТНО ДЕЙСТВИЕ ,А ДЕЙСТВА ОТКАТО Е ВЪВЕДЕН !!!!!!!Та по тази НОРМАЛНА ПРАВОВА ЛОГИКА...ПРЕДИ 1948Г НЕ Е ИМАЛО!!!!!!!ГЕНОЦИД!!!!!!!Защото ТОВА Е БИЗНЕС!!!!!!термин и служи само за ЗАВЕЖДАНЕ НА СЪДЕБНИ ИСКОВЕ И ПРОПАГАНДА!!!!НЕ Е ТОВА,което втълпяват!!!!!!!защото историята/хм НЯМА ОЧЕРТАНА ДАТА!!!ЗА ГЕНОЦИДА!!!!!/помни мнооого такива ситуации!!!!Всяка ИМПЕРИЯ е придобила колониите си с ГЕНОЦИД!!!!!

    Коментиран от #32

  • 32 ахъ

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "ТОЧКАТА":

    През 1960 /?/ Франция извърши геноцид в Алжир - 2 млн. избити...преди двадесетина години, в Ирак, САЩ избомбиха над 900 000., а във Виетнам-също милиони. Просто "пресни" числа-от съвсем скоро.Иначе примери много.Сега просто политика-не се подчиняваш, получаваш преврат, ембарго, срив на валутата, въоръжаване на враговете и мн. др. примери.
  • 33 No Exit

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Osman":

    Другарят Енвер беше убит от арменски отмъстители докато строеше комунизъма в съветски туркистан.
  • 34 Азис

    2 1 Отговор
    Ако е имало геноцид както казват, откъде се пръкнали тука толкова много Ян Бибиткяновци.
Назад към анкетата