9 Май, 2021

Къде ремонтирате колата си?


Къде ремонтирате колата си?
С подкрепата на
mobile.bg
Само в оторизиран сервиз
30% (1107)
При "гаражния майстор"
51% (1877)
Пред блока
20% (724)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нафто

    28 0 Отговор
    Ремонтирам колата си само при един проверен майстор,който има златен ум,златни ръце и е добре оборудван с инструменти и пособия.
  • 2 007

    29 0 Отговор
    Ама и вие почвате да откачате, неможе ли да има нормални сервизи освен официалните???

    Коментиран от #8

  • 3 Четник

    22 5 Отговор
    Не знам как е в БГ в момента но ще ви кажа как е в Кралството.Оторизиран дилърски сервиз е 93£ на час.+ каквото си пожелаеш след дълго чакане ако си след гаранция.Независим сервис цена 1/2 от 45£ на час. По тази причина накупих инструмент всякакъв ,което ме подсеща утре да празнувам 9ти май и ако остане време да сменя пружината на макферсона на мерчо.
    Един мъж трябва да умее сам да поправя колата си и да смазва оръжието си.

    Коментиран от #11

  • 4 Вобискум

    3 11 Отговор
    Моята досега не се е чупила, но и никога не е била карана от друг, освен мен. Ако се счупи нещо е възможно да разчитам на съвети от едни съученици от Англия, които от 20 години имат сервиз там или на други съученици, които от 12 години работят в заводите на Сеат, Рено и Ситроен. Всички от механотехникума после се пръснаха в чужбина и само аз станах адвокат. Когато купувах клата осъдих дилъра и колата ми излезе с 9000лв. по евтино + неустойка 2000лв. и от 7 години всяка смяна и обслужване ми е безплатно. Чакам нещо да се счупи, след обслужване, че да ги осъдя отново ама засега нямам късмет

    Коментиран от #30

  • 5 Ам Чи

    19 2 Отговор
    МНОГО ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ИМАТЕ ДА СЕ РЕДИМ ДА СИ ОБСЛУЖВАМЕ КОЛИТЕ В ОФ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА.ЗАЩО МНОГО СА КОМПЕТЕНТНИ ЛИ,ИЛИ ГОЛЕМИ СПЕЦОВЕ
  • 6 Факт

    31 0 Отговор
    Поддържам си колите при доказан "гаражен" майстор и мога да разчитам на тях, въпреки че не си знаят километрите. Обикновено колкото е по-лъскав и намазан е сервиза, толкова по- неопитни са техниците вътре а плащаш двойно за руса секретарка с два пръста грим и надменен управител.
  • 7 Перник

    11 1 Отговор
    Голфу го ремонтирам пред блока с теслата скоро ще ни задължат да ги вкараме във фирмен сервиз и тогава ще го хвърля наистина и няма да могат да лапат данъци.
  • 8 Николай

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "007":

    Има нормални сервизи, в Бургас знам поне 5-6 където работят качествено и не взимат скъпо.
  • 9 ИВАН

    5 2 Отговор
    Всички обичаме колите, въпреки че не са много за обичане - замърсяват, все повече стават, а и хората с тяхната употреба прекаляват, но както и да е ... С день Победьй !
  • 10 Майстор всичко мога

    3 3 Отговор
    Имам тесла и трион що да ходя по сервизи ?
  • 11 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Четник":

    В Мазда сервиза във Варна цената на 1 минута (да, минута) труд е 4.50 лв. без ДДС... Компетентността им понякога е съмнителна, защото има неща, за които се изненадват, че са така, а дори аз без особено усилие съм рисърчнал в Интернет. При безгрижен разговор с момчетата те с охота споделят, че са работили и за други официални сервизи и колко зле било положението там. Не се усещат, че служителите правят сервиза, а не нещо друго.
    Има доста "гаражни майстори" (не всички, разбира се), които са на светлинни години от "официалните". Четат, интересуват се, а и го имат заложено в себе си. Работят по - евтино, обаче са изцяло в сивата икономика. Не плащат и един лев данък и това е дразнещо. От друга страна, обаче, аз като плащам данъци не помагам особено на държавата, а само на крадливите ѝ управници да крадат още повече... Абе, сбъркана работа е по нашите ширини...

    Коментиран от #20

  • 12 тодор

    5 0 Отговор
    Освен гаражния маистор и оторизираните серв. има и други сервизи.
    В оторизираните сервизи също работят хора(не роботи),които понякога
    са по ниско квалифицирани и мотивирани от колеги си в другите сервизи.
  • 13 перничанин

    7 0 Отговор
    Ползвам сервиз само за повреди които изискват преса и подемник.Купих си аматьорска диагностика и горе долу се справям. Познавам доста "гаражни" майстори които са били част от екипа на някой оторизиран сервиз. Откраднали са доста скъпия софтуер за диагностика и сега го раздават супер професионалисти. Това е причината (може би) собствениците на оторизиран сервиз да не взимат умни и можещи работници, гледат да са по - посредствени, та да им казват какво да правят и да не си създават конкуренция.
  • 14 Ba7_Rambo

    5 0 Отговор
    Оторизиран сервиз има на 150 км. от мен, а от гаражни негодници, дето друго не става от тях и са решили да се обучават на колите на хората, съм се отказал...
  • 15 В днешно време

    4 0 Отговор
    пишман "майсторите" не могат дори масло да сменят. Един такъв ми препълни картера и такава беля ми направи че ...Принудих се вече сам да си го сменям.
  • 16 ПСР

    13 0 Отговор
    Откровено пренебрежително звучи-"гаражният майстор".
    Говоря от моят опит.Гаражните ми майстори,които 12г.,се грижат за колите ми,са си жив късмет.Изобщо не иде реч за соц гаражче,с канал отдолу и дотам.Изключително добре и скъпо обурудвани.Подемници.Частите са напълно по желание на клиента.Който иска по-качествено,плаща по-скъпо.Всичко се върши пред мен/твърдя,че имам добра техническа грамотност/.И двата сервиза са подредени и чисти.Хората са ми близки приятели.Не лъжат.Във времето,качеството на труда им е проверено.Плащат данъци и осигуровки.Спокойни,ненадути,нормални работещи и знаещи хора.Да,имам късмет.Бъдете здрави Стефане и Сашо.
    Ще отида в "оторизиран"сервиз точно никога.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    АУДИ у сервиз не стъпва шото е здраво и яко.
  • 18 един от многото

    14 0 Отговор
    Господа майсторите от сервизите не могат да се мерят и на малкото пръстче на някои от гаражните майстори (както ги наричате). В оторизираните сервизи не правят ремонти , там само сменят части и агрегати , толкова им е майсторлъка! Има майстори , само като чуе колата и ти казва какъв е проблема , А и правят всичко по качествено и евтино. Това е мое мнение , не искам да го налагам на никой , просто така ги виждам нещата.
  • 19 бензино

    5 0 Отговор
    Знам от по възрастното поколение,че някога докато станеш майстор,е трябвало да се усвоят доста знания и умения.След това се явява на изпит.Ако издържи изпита му се дава титлата МАЙСТОР.
    Днес обръщението е майсторе,поради това,че не знаят името му.
  • 20 NikNay

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Колега , коментара ти е добър и се покрива с моето виждане на нещата ама защо трябваше всичко да оакаш с това "рисърчнал" !?

    Коментиран от #23

  • 21 Нане

    5 0 Отговор
    при тоя стар ауто парк и тия заплати фирмения сервиз е самоубиство.

    Коментиран от #22

  • 22 селтак

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Нане":

    50 кинта на час,и могат да ти чопнат некоя част от колата ако е нова! Това са оторизираните сервизи!
  • 23 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "NikNay":

    Извинявам се! Живея и работя в България, но в работното ми ежедневие говоря основно на Английски. В главата ми в повечето време каша и на моменти дори не се усещам, какви думи използвам. Доста е стресиращо, но няма какво да се прави. Светът се глобализира, ние сме евтини на чужденците, а Английския е основният език за комуникация...
  • 24 Fhxg

    6 0 Отговор
    Отидеш ли в оторизиран сервиз, после неизбежно отиваш при стария майстор, който наистина ги разбира нещата.
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Тенденциозни въпроси!Освен аз,колата ми я подържа и добър познат автомонтьор,който за разлика от нафръцканите сервизи с нови моонтьори със слаба квалификация може да омагьоса и оправи всичко!Той е по ел .инсталация и ходова част!
  • 26 6742

    1 1 Отговор
    АЛОООООО, защо няма отговор В ДВОРА?
    Някои имаме дворове!!!
    Аз на "майстор" - никога!!!

    Коментиран от #28

  • 27 Присмехулник

    4 0 Отговор
    Ще Ви кажа само за сравнение.Шевролет Круз...топло духаше само от страната на пасажера отпред.За смяна взех цялата касета втора ръка.От оторизираният сервиз ми казаха от 500 до 1700лв.Трябвало да отворят и да видят.От друг сервиз,с по малки кожодери искаха 500.Гаражният майстор ми свърши работа за 200лв.Коментара е за Вас..
  • 28 Скорпи

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "6742":

    Ако всички са като теб,майсторите от глад ще умрат..
  • 29 Мани тоя мастор

    0 0 Отговор
    На двора или в гаража ... ге ева
  • 30 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вобискум":

    бе ти що направо не осъдиш шефа на марката като се счупи- и направо нова
Назад към анкетата