18 Май, 2021

Кой е агресорът в ивицата Газа?


Кой е агресорът в ивицата Газа?
Израел, защото е окупатор на чужди земи
50% (3186)
Палестинците, те са терористи
12% (766)
И израелците, и палестинците трябва да съумеят да живеят в мир
32% (2075)
Нямам мнение по въпроса
6% (384)

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 оня с коня

    6 25 Отговор
    Израел построи Стена за да се дистанцира от Палестинците и всеки да си знае Мястото.И им се каза на Мургавите ДА НЕ ПРИБЛИЖАВАТ СТЕНАТА,защото не е Здравословно,те обаче се опитват да я съборят,хвърлят камъни и бомби"Молотов" по Израелските войници,КОПАЯТ ПОД НЕЯ.Не стига това,ами Америка ЕЖЕГОДНО им дава по 251 милиона Долара За "Добро управление на Западния бряг и Газа"!Отделно Хамаз пък се е сдушил с Иран Трайно...А ако бяха Маймуни,Изрел 100 пъти да се е разбрал с тях,ама те са Палестинци!

    Коментиран от #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Аарон

    8 29 Отговор
    Какви чужди земи. Евреите създават първото си царство 1020 година преди Христа.Десетки векове преди палестински кучета да дойдат.

    Коментиран от #13, #27


  • 7 Takera

    6 30 Отговор
    Израел е Божий народ .И Бог ще воюва за народа си.
  • 8 Джоко

    21 0 Отговор
    Конфликта между евреи и араби е нерешим. На едните се отвори морето за да преминат, а другите се настаниха по суша както всички номадски племена в региона. На едните 1948 година им се позволи да си направят държава подкрепяни от САЩ, а друтите останаха с празни обещания, комунизма и СССР рухна и подкрепата за Палестина отиде в канала. Сега обстановката е в полза на Изваел. Подкрепяни явно от САЩ, скрито от Русия- голяма диаспора руски евреи и лицемерно от запада- от Германия и Австрия поради изтреблението и на евреи през ВСВ. Постепенно Израел се разшири териториално и изтласка и прогони милиони не евреи (араби и християни) или ги навря в лагери. От 20 милиона местно население вече повече от половинана не живее по тези земи. Техните имоти се заличават със земята и на тяхно място се строят градове за прииждащите от цял свят хора с еврейска кръв и самоопределение. Не виждам как ще има равнопоставено решение на проблема, а това дразни мюсулманския свят не само в региона.

    Коментиран от #10

  • 9 Ха ха ха

    14 4 Отговор
    Байгън , що не си прибере евреите? Що ги натрапиха тук където не им е мястото? Никой не ги иска, никой не ги харесва. Агресори. Узурпираха всеобща светиня, щот така решили. И цял свят мрънка против тях, ама неофициално щото щатите им са за гърба.

    Коментиран от #20

  • 10 един от многото

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Джоко":

    Това е живата истина за Израел , добър коментар!
  • 11 ИВАН

    4 2 Отговор
    Не виждам защо десетки години целия свят се занимава с тия маееемуни .... а най виновен е този който им продава оръжията на тия подчовеци, сори /да не ми се обидят пък :))
  • 12 старото Хасан

    1 1 Отговор
    Дреме ми на боксерките за близкият изток.
    5 въпрос на анкетата.
  • 13 Сандо

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аарон":

    Не знам държава на какви хиляди години и колко пъти са били прогонвани от къде ли не но на мен ми стига да видя как се държат с другите хора на морето. Няма толкова високомерно и нагло отношение към останалите народности. Без да се съобразяват че на тази планета съществуват и други хора. По нашите земи това е много характерно за един друг етнос. Дошъл от покрайнините на река Циган Жалко че се мислят за избрани. Толкова от мен.
  • 14 е как кой

    6 2 Отговор
    любимците ни от "6ашт" ест... те фалират и им трябва война ... мн ясно че няма да на техна територия .... вижте клиповете теа сгради падат с контролиран взрив
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 w peace n love

    2 0 Отговор
    Има прекалено много пропаганда. Не са много хората, които си набавят информация от обективни източници и познават добре историята. Според мен всяко човешко същество има право на мир и безопасност, на място което да нарече свой дом. Моля се нещата да се разрешат, за жалост трудно е.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 100perа

    7 2 Отговор
    Когато коментирате Израел и Палестина, моля да имате предвид три неща:
    1. И арабите и евреите са семити. Така че антисемитизъм е доста спорен термин.
    2. Не разделяйте населението на араби и християни, защото едното е етнос, а другото е религия. Повечето християни в региона сега са реално араби.
    3. Планът на ООН за създаване на Палестинска държава е отхвърлен от самите араби - арабските страни и Арабския комитет (на арабите в Палестина). Когато през 1948 г. се създава Израел - с края на британския мандат на 14 май, още същия ден започва нахлуване на арабските държави. Последствията са опустошителни за арабите и самите араби наричат войната "Катастрофата". Чак през 1988 г. Организацията за освобождение на Палестина иска прилагането на Резолюция 181 на ООН от 1947 година, но вече е твърде късно.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 Депесар..

    4 1 Отговор
    Както Шикелбруг,ги заличаваше,заради парите им ,сега те заличават арабите около тях ,заради земята...Същата скотска трагедия..Няма да намерят мир.!!.
  • 22 факти факти

    4 0 Отговор
    Щом има толкова премахнати постове ясна е обичта към Езраиля. Ама те и ония от Обора са най-мразените теротуристи по земята. Жалко за загиналите българи покрай тях в Бургас.
  • 23 Сталин

    1 0 Отговор
    Сталин, на времето е казал- На тази земя, никога няма да има мир
  • 24 И двете

    2 0 Отговор
    В общи линии, за да избегне съдебно преследване президентът Натаняху направи необмислен ход.
    От друга страна Тръмп спря финансирането на офисите на ООП в САЩ.
    Иран също закъсня с едни плащания към Хамас.
    Трябва диалог, не може да се ползват цивилни обекти-покриви на жилищни сгради в Палестина от Хамас, за да се обстрелва Израел, защото Израел в отговор отвръща по тези обекти.
    За една вечер над хиляда ракети обстрел от Хамас по цивилно население-не е нормално. Хамас обстрелва и Ерусалим, населн с араби.
    Самите палестинци страдат от Хамас. Там конфликтът е заложен още от Рим въстания и промяна името от Юдея на Палестина, след това Британия. А други казват, че конфликта датира от Библейски времена с изгонването на Агар, Исмаил.
    Мир, трябва да се постигне мир.
  • 25 Саладин

    1 6 Отговор
    Ерусалим принадлежи на мюсюлманите.
  • 26 луд

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Ако комшията ти звъне на твоята врата и ти му отвориш и го пуснеш у вас и когато отидеш да вземеш бутилка ракия у мазето и той те заключи там и ти няма от къде да излезеш и след това се похвали че ти сам си се затворил в мазето от срам, че женати понеже го желае него и твой приятел иска да те спаси и той комшията каже че понеже твоя приятел иска да спи с женати и за това го бие постояно. В тая ситуация ти си палестина комшията израел и приятеля ти хамас, кой е виновния в случая ?
  • 27 луд

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аарон":

    Да те са богоизбраният народ , а всички останали са за да им слугуват. Наистина ли искате да вярваме в тия глупости, събудете се най накрая всичко е интереси ,а не религия , етноси , цвят. Итересите стоят над всичко и лъжат ли лъжат кото д"рт ц"ганин.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата