4 Юни, 2021

Имате ли доверие в българската полиция?


Имате ли доверие в българската полиция?
Да, униформените си вършат работата добре
6% (494)
Не, системата на МВР е прогнила
76% (6165)
Със смесени впечатления съм, двоумя се
16% (1283)
Полицията не ме интересува
1% (87)
Не мога да отговоря
1% (111)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тулуп

    19 2 Отговор
    Не,защото е на колонизаторът!

    Коментиран от #33, #64

  • 2 Hoho Boho

    16 5 Отговор
    Питайте Гешев.
    Той посегна на българската полиция.
  • 3 К 1929

    31 3 Отговор
    КАНДИДАТИТЕ ЗА СИСТЕМАТА НА МВР ГИ ТЕСТВАТ С ГЛУПОМЕР-КОЛКОТО ПОКАЗАТЕЛЯ Е ПО ВИСОК ТОЛКОВА И ШАНСА ТИ Е ПО ГОЛЯМ.

    Коментиран от #52

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мунчо Радев

    24 3 Отговор
    Със тези триноги и малоумни ограничения прекаляват. Къде остана закона малко преди камера да се слага знак

    Коментиран от #11, #12

  • 6 Филип Георгиев

    24 1 Отговор
    6% ПОДКРЕПА?! БРАВО!!! ТОВА СА ИСТИНСКИ МЪЖЕ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ!!
    НА ТИЯ ПЛЪХОВЕ И ТЪЩИТЕ ИМ НЯМАТ ДОВЕРИЕ. ВЪПРЕКИ ПРИДОБИВКИТЕ.
  • 7 Bai nudals

    23 2 Отговор
    Злините в държавата тръгнаха от тях. Реформата там трябва да бъде,мащабна стригане до доло. И не да плашат всеки месец че ако не им вдигнат заплатите,ще се случи нещо лошо. А и да им се сменят униформите,както по Европа панталон,риза,обувки и т.н. Тука в Бургас са заприличали на рамбовци. Целите с едни патрондаши,един видях дори с мачете. Искат уважение но нямат вид и държание за да получават такова. Говорят все за американските полицаи,как дори не можеш да стоиш близо до него. Е как ще стоиш имат по 32ръба на униформата,и по 5 отличителни знака.
  • 8 Тодор Живков

    21 2 Отговор
    Корумпирани полицаи само дето им плащаме заплати!
  • 9 Чук и Гек

    8 2 Отговор
    Имам доверие на прокурора и специалния съд! Преди години власттабе в ръцете на милицията и от нея зависеше дали ще влезеш в затвора и за колко. Можеха и спокойно да отърват обществото от теб, като те претрепят на улицата! При демокрацията всичко се решава от магистратите, властта взеха адвокатите и от мвр нищо не зависи. Иначе, прокурора нямаше да нахлува тук-там като каубой в кръчма! Всички престъпни елементи отдавна знаят, че не е нужно да плащаш на полицаите,за да си невинен. Парите отидоха при съдии, адвокати и прокурори. Но и полицаите намират начини да се препитават допълнително.

    Коментиран от #10

  • 10 Bai Nudals

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чук и Гек":

    Да ти изясня нещо,полицията винаги първа има думата,след това е прокуратурата и чак накрая идва съдът. Според теб кой е най облагодетелстван да вземе рушвет.

    Коментиран от #13

  • 11 Един

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мунчо Радев":

    човек с морал, никога не би сложил камера на място където има неправилно ограничение, с единствената цел, да прецаква хората! Или ако е сложи, ще я настрои за нормална скорост! Деградиралите, са всеки ден там! Сигурно се радват и им доставя удоволствие, но затова и на хората им е такова отношението към тях! Но де да беше само това!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чук и Гек

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Bai Nudals":

    Ами, все още се намират будали като теб, които дават пари на полицаите и те ги вземат! След като те задържат, на кого докладват и чии разпореждания изпълняват? Ако след 24 ч. задържане няма прокурорски 72 и съдебно задържане под стража и обвинение - какво? Цитат от полицай - ,,Трябва да се наредят в една редица всички адвокати, прокурори и съдии и да се избият! Чак тогава работата ще тръгне! Парите отидоха у тях! Преди от нас зависеше, сега последния клошар не ни брои за живи". Как да ти го кажа по ясно! Не е патрулиращ, работи цивилен, инспектор и нагоре.

    Коментиран от #14

  • 14 Bai Nudals

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Чук и Гек":

    Те могат да прикрият престъпление на по горно ниво няма как да стане,прикрили са доста последните години.
  • 15 gggw

    10 1 Отговор
    не е прогнила, но е в колапс защото не е реформирана... не можеш а лък и стрели да водиш война срещу танкове... полицая трябва да има средствата и трябва да е на улицата, а не в участъка да пие кафе. и щом види нещо трябва веднага да реагира, било то да помогне или арестува някой...
  • 16 gggw

    6 0 Отговор
    сега пред полицай правят какво ли не и той не реагира.. второ кат трябва да се закрие и полиция и кат да стане едно и също както е навсякъде
  • 17 Псевдоним

    2 6 Отговор
    Ако трябва да го кажа възможно най-учтиво - на полицаите имам по-голямо доверие, отколкото на журналистите :)
  • 18 Бойко маската

    19 1 Отговор
    Случка от онзи ден, спрял автомобил пред дома успоредно до друг, м-у двата място да мине опел корса, бусове дават задна и заобикалят пресечката. Уличката е малка и спокойно, но недай си боже линейка или пожарна да трябва да мине - цък. Звъня на 112, пратиха екип (по техни думи) 2 часа стоях на монитора взрайки се в камерите снимащи на улицата, патрулка НЕ мина. Звъня втори път... Ох господине пак ли вие, патрулът пратен на място не установи нарушение... ХА ХА ХА след 15 минути минавам по долната улица патрулката спряна, единия вътре опънал седалката назад, спи мечи сън до дома чувам как хърка...

    Коментиран от #31

  • 19 Чичо Колт

    12 3 Отговор
    Тук таме има и някой свестен в полицията, но като цяло не става за нищо!
    - корупция във всички сектори и на всякакви нива,
    - в много случаи действа неадекватно и/или некомпетентно
    - без респект - редовно бият полицаи и дори им взимат оръжието. По време на протестите видяхме как бяха замервани с яйца, боклуци, павета и какво ли още не полицаите, а те търпяха. После някои от организаторите на тези унизителни за полицията действията станаха депутати.
    - виждат нарушения избирателно и кампанийно.
    - неефективна организация. Например - движат се по 2-ма и трима, докато в САЩ и други страни един полицай е достатъчен и само в критични моменти идват на помощ.
    И т.н. и т.н.

    Коментиран от #30

  • 20 безпартиен

    22 1 Отговор
    Личният състав на МВР е около 60 хил.!От тях около 5000 са "работещи" пенсионери все на ръководни длъжности с пенсия+заплата около 2500-3000 лв.+20 заплати за пенсионирането!Така реално се източва пенсионната система и се пречи за кариерно израстване на млади кадри!Няма държава в ЕС,САЩ и дори Русия,която да си позволи подобно разхищение!Отделно е въпросът защо "пожарната" е в МВР,когато само в Русия беше така и вече не е!Ако са такива мераклии за работа ЗАЩО се пенсионират?Да е само МВР!А колко такива "специалисти" има в МО,други министерства,общини все на издръжка от бюджета!?Нима ако ги няма на работа ще се закрие МВР???Проблемът е че такива са най-верните избиратели!А частният сектор има нужда от работещи,а не чакащи заплата!Там заплатата се заработва заедно с осигуровките,консумативите,печалбата за фирмата и данъците!Там да разчитат на такива заплати!

    Коментиран от #39

  • 21 Инсп Брезов

    16 1 Отговор
    Седи си един полицай пред Парламента, върти си синджира и си мечтае:
    - Еееех, да можех сена да съм на някой кзотичен остров... - И хоп, озовал се на Малдивите.
    Продължава да си мечтае полицая:
    - Ееех, сега да имаше адене, пиене и мацки - И хоп, оказал се пред претрупана маса с всякакви вкусотии и маркови напитки и заобиколен от мацки в бикини.
    Продължил да си мечтае полицая:
    - Еееех, сега да можеше да взимам и много пари и нищо да не правя... - И хоп, озовал се пред Парламента.
    Вица е от соц-време, но в много актуален и днес.

    Коментиран от #25

  • 22 Нека Ще

    3 0 Отговор
    :)))))))
  • 23 Прецакан

    2 0 Отговор
    Вервам само на Рошко!

    Коментиран от #69

  • 24 5XZ

    18 1 Отговор
    МВР не само е прогнила, тя вони от некадърници, от служители с ниска култура, но със големо самочувствие на батмани, калинки назначени като протежета на партийно обвързани началници с ГЕРБ особенно.МВР е отгоре на това с най голем бюджет и с най много пенсионери на работа е пенсия.
  • 25 ТАКА СИ Е

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Инсп Брезов":

    Ами това си мислят всеки ден и тези които са в пърдулките и в жипките даже и полицаите земеделци колко субсидийки ще вземат още. През ноща дремат през деня са по тракторите и на нивите.
  • 26 Ха ха ха

    10 1 Отговор
    Повече вярвам в самодиви...
  • 27 Кочинка

    9 1 Отговор
    Ама тя цялата кочинка е прогнила.
  • 28 В.В.П.

    2 0 Отговор
    По добре да се кръстят ,Милиция,,..Както , Холандия, Нидерландия..!!!.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 гнус

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Чичо Колт":

    Изобщо не давай за пример полицията в САЩ или си забравил за жестоките протести срещу тях, довели до смяна на президент. Много ви влече насилието и превишаването на служебни права.
    И недей забравя, че в САЩ повечето граждани имат оръжие, всеки трети- четвърти е дрогиран и т.н. Няма място за сравнение.

    Коментиран от #54

  • 31 питам

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "Бойко маската":

    Как може да занимавате полицията с такива глупости!? Пък и вие как може да следите постоянно тоя къде бил паркирал, оня какво бил направил, третия защо погледнал лошо... Това ли ви е смисълът на живота?!

    Коментиран от #42

  • 32 Афера

    8 1 Отговор
    Чегъртай!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Народна милиция

    7 2 Отговор
    Ще трябва съвсем скоро да се направят нови вузове и школи за полицаи и след няколко години настоящата система да се закрие тотално.
  • 35 Дид

    16 3 Отговор
    НУЛА ДОВЕРИЕ,когато става въпрос за обикновения гражданин.Удариха автомобила ми паркиран пред къщи.Тежки щети,свидетели видели винавния с голф с добричка регистрация.Като пристигнаха полицаите и като има казах да го търсят и че най-вероятно е от военното училище...те ми казаха,че били само един екип и нямало кой да ги търси.Не можело и протокол да ми извадят щото нямало виновник и все такива глупости.То като дупките...инструктирани са да не пишат като виновен дупката щото застрахователите си търсели парите от общината?!?Ами ще ги търсят,като не си върши някой работата!

    Коментиран от #49

  • 36 ПСР

    9 3 Отговор
    Човек само като погледне резултата от анкетата,му иде просто да замълчи и да не коментира повече.
  • 37 Най-голямо доверие имам на............

    5 1 Отговор
    Полицаите от храстите.
  • 38 100perа

    13 2 Отговор
    Какво доверие? Доверието се гради на делата хората и институциите.
    Нито на обществено ниво, нито на лично ниво МВР не е доказало, че може да му се вярва.
    Преди време още преди пандемията), една вечер се прибирах от работа по-късно и на две пресечки от Витошка намерих пребит човек. Яко го бяха били. Обадих се на 112. От там обещаха да пратят линейка и ме прехвърлиха на районното. Разпитаха ме подробно и казаха за изчакаме на място - щели да пратят патрулка. Чаках около 45 минути - нито линейка, нито патрулка. В центъра на София. Накрая викнах такси и го откарах в Пирогов. Там има ченгета - на входа стоеше един от тях. Като спря таксито и видя как битият се измъква едвам едвам, просто се обърна на другата страна. Предполагам, за да не си създава работа. Оставих човека на докторите. Не знам, какво е станало по-нататък.
    А когато направиха опит да ограбят апартамента ми (неуспешен, щото имамме голямо куче, което се разлая) и викнахме ченгетата, те дойдоха, огледаха рабитата врата и ме питаха "Сега, какво очаквате да направим ние?" После си тръгнаха. Та така.
  • 39 Хохохо

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "безпартиен":

    Много си прав, особено за Противопожарна защита, какво общо имат с МВР,че и оръжие им е раздадено за всеки случай, трябва да бъдат към Гражданска защита и да спрат да мързелуват.
  • 40 123

    10 0 Отговор
    Полицията е силов инструмент за контрол на народа от Глобалистите.
  • 41 бв нм

    9 1 Отговор
    Като видя да се задава униформен, гледам да мина на другия тротоар. Ненавиждам да съм наблизо до ченге.
  • 42 Бойко маската

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "питам":

    Смисълът е следния... преди 2 месеца посред нощ се запали изоставената къща точно до моята (късо съединение). Същият тъпунгер беше спрял пак като тираджия а кара двуврата микра, пожарната заобикаля улицата за да достигне до въпросната къща. Нали се сещаш, че утре може да не е изоставената и необитаема къща а някоя друга, включително и на тъпунгера и времето за реакция е ценно до последната секунда.
  • 43 aaaaaa

    3 1 Отговор
    ТОВА ШЕГА ЛИ Е ??
  • 44 Викал съм

    5 2 Отговор
    полиция много пъти и вече се отказах. Там и да има читави хора, ние не ги виждаме
  • 45 Чичо

    2 0 Отговор
    Факоф смешни платени факторчета.
  • 46 батко ти

    3 8 Отговор
    Които нямат доверие да не звънят и да не искат полиция .

    Коментиран от #47

  • 47 Bai nudals

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "батко ти":

    Много си т.п.
  • 48 пламен

    5 0 Отговор
    първо трябва да се натирят хората получаващи пенсия и заплата и седейки си нищо да не правят,а всички останали да преминат тестове за интилигентност и лоялност и който остане да служи,който не навън
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 хайл

    8 1 Отговор
    куките тормозят българите и пазят циганите!
  • 51 Townboy

    11 0 Отговор
    Най-големите лентяи и некадърници работят в системата на МВР. С измачканите си и неугледни униформи се занимават единствено да тормозят обикновените граждани и да пазят олигарсите и политиците от нас.
  • 52 ВИЦ за БУДА

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "К 1929":

    Централен софийски затвор.
    Бай Ставри приема двамата новодошли.

    -Ти за какво си тук, гражданино ром?
    -Изпразних едно чекмедже с пачки.

    -Ти за какво си тук, гражданино Борисов?
    -Напълних едно чекмедже с пачки...
  • 53 5432

    2 1 Отговор
    Това се манипулира, по резултатите си личи,че са манипулирани отговорите или ято тролове са променили резултата!
  • 54 Чичо Колт

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "гнус":

    Верно ли президента беше сменен заради протестите?
    Или просто на предишния му изтече мандата и имаше редовни избори?
    Явно много знаеш за Америка.
    Да, има и превишаване на права от страна на полицията, но това не променя ефективността на работата им и качествената организация.

    Коментиран от #62

  • 55 МАНЬО

    1 0 Отговор
    Г.н Васил Бошков- ЧЕРЕПА имаш да ми даваш 14150лв. от ИЗМАМНИТЕ ТИ ИГРИЧКИ! КОГА ЩЕ ГИ ПРЕВЕДЕШ?
  • 56 Само питам

    2 0 Отговор
    защото не знам...Каква месечна заплата получава обикновеният редови полицай.
  • 57 Личен опит

    6 0 Отговор
    Викам полиция на 112 заради агресивно поведение на съсед, придружено със заплахи за убийство. Идва полицията, той ги посреща със "Здравейте колеги" и пред тях продължава със заплахите за убийство. Резултатът е предупредителен протокол и за двамата?!?!?
    Оплакването до прокуратурата потъна в някое чекмедже и също беше безрезултатно.
    Оставам с впечатлението че ако някой е "колега", то не него му е позволено всичко.
    Така ли е, Рашков?
  • 58 Анн

    9 0 Отговор
    Полицаят по презумпция трябва да респектира още като го погледнеш.Тука като мина покрай полицай виждам в повечето случаи карикатури!
  • 59 Случай

    4 1 Отговор
    Подхвърлено писмо със заплаха за убийство. Човекът, който го подхвърля е записан на камера. Полицаите го разпознават веднага, после го привикват и го питат той ли е бил. Той казва "Не" и го пускат по живо по здраво. Малка подробност е, че е бракониер и снабдява определени хора с евтини и дори безплатни дърва.
    В допълнение, по време на разследването се появява някакъв друг запис с много ниска разделителна способност поради което лицето вече не може да бъде разпознато.
    Всякакви оплаквания и жалби до висшестоящи прокурори и полицаи останаха без последствие.
    Гнило отвсякъде.

    Коментиран от #71

  • 60 Пусни и за прокуратурата

    2 0 Отговор
    същата анкета.
  • 61 БПФ

    1 0 Отговор
    Как мога да имам доверие на "полицаи", търпящи безропотно хъхряците да ги бият?
  • 62 гнус

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Чичо Колт":

    Каква ефективност от работата на щатската полиция, след като в повечето щати разрешиха дрогата, защото не можели да се справят с увеличения брой лица, употребяващи дрога?!

    Коментиран от #72

  • 63 един от многото

    5 0 Отговор
    Еничарите на всяка власт!

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Самотно сърце

    1 0 Отговор
    В зaтвора не е за хора !
    Затвора е нещо твърде ретро, измислете нещо съвсем ново, което да е от полза, ако не можете да измислите, нека тогава на мен да ми дадете път в живота, за да измислям аз нещата, зашото явно вие не можете, не ви е вродено да можете !
    Извинете ако звуча заядливо, но аз не се заяждам, а пиша реални факти, даже без да съм надменен, а сериозен !
    Нормалните държави по света ценят и дават път на хора, които са национални богатства, а в България защо не е тoчнo така ?!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 процента

    2 0 Отговор
    си каза думата, от ясно по-ясно е че никой не вярва в така наречената система на мвр.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Прецакан":

    На Рожко от Варна ли ?
  • 70 истински случай

    1 1 Отговор
    разбиха ми ми мазата един полицай звъни ми на вратата на апарта мента и ми казва снощи са разбити и обрани мазите на всички апартаменти сигнала е подаден от дпмоуправителя на входа,какви вещи и на каква стойност имахте в мазата,казах му не знам трябва да сляза в мазата да видя какво липсваи ще ви кажа , а той ми вика как може да не знаеш какво имаш в мазата си, викам му имах компоти и туршия от предишната година, а той ми вика в нито една маза не са останали компоти и туршия,казах му добре де защо тябва да знам какво е имало в мазата ми,а той вика за документацията, и сега като не знаеш какво да пиша в протокола,звучи като виц но е истина, е как да имаш доверие на такива полицаи
  • 71 вбт6

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Случай":

    Тук си го обърнал на ''Искрено и лично''.
  • 72 Чичо Колт

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "гнус":

    Пак се изказваш неподготвен. Чети бре, момче!
    Проблемът е, че полицията там е МНОГО ефективна. Там за притежание на всякакви наркотици се вкарва в затвора и поради многото заловени затворите се оказаха препълнени и няма място за по-сериозните случаи. Затова притежанието на малки количества и употребата бяха декриминилизирани в някои щати. Както и в някои други държави в света.
    Един пример - племеницата на президента Джодрж Буш беше хваната с марихуана, мина си по цялата процедура и си изтърпя наказанието. Когато нещо такова стане в България ще призная, че имаме работеща полиция и съдебна система.
Назад към анкетата