Last news in Fakti
7 Юни, 2021

Как оценявате наложените санкции на българи по закона "Магнитски"?


Как оценявате наложените санкции на българи по закона "Магнитски"?
Положително
68% (4212)
Отрицателно
16% (1012)
Колебая се
5% (312)
Не ме вълнуват
11% (685)

Коментари

  • 1 нашия

    26 3 Отговор
    когато си изпаднал в положение да се съобразяваш с вътрешните закони на друга страна и да ги приемаш ,че могат да будат прилагани на твоята "суверена" територия вината не е на тези които налагат санкциите а на тези които са се докарали до това положение -чужди санкции-да имат някъкво значение за теб

    Коментиран от #22

  • 2 нашия

    22 1 Отговор
    когато имаш собствна национално отговорна банкова система и функционираща реална икономика и армия санкции като тези са нищо повече от пожелание....
  • 3 тулуп

    7 9 Отговор
    САЩ се изживяват като световен полицай,а Русия като световен военен,крайно време беше да ги санкционират родните чорбаджий!
  • 4 В.В.П.

    25 5 Отговор
    България да къса връзки със световния престъпник.!!!.И всеки по пътя..Закони на една държава,не важат за друга..България е суверенна държава,.Ако се притесняват от Магнита,значи нещата са сериозни и повредени. САЩ се намеси,точно както влезе във ВСВ.т.е.Накрая...Бирисов и шиши,и Гешев ,изгарят и без и със САЩ...
  • 5 Накъдри Юкселов

    15 3 Отговор
    не трябва да се използват чужди приоми в нашата страна а вътрешно трябва да се разрешават проблемите.какво е това вмешателство??
  • 6 Тираджия

    8 6 Отговор
    Закъсняха малко!

  • 7 Автомобилист

    16 4 Отговор
    Здравейте, казвам се Бойко и не съм крал от 1 месец.
  • 8 Тикволандия

    12 4 Отговор
    Доста по-рано, Турция също наложи подобни санкции, но бг мисирките удобно пропуснаха тези обстоятелства. Това са мерки за защита на националната сигурност и се прилагат от държави, които имат работещи служби по сигурността и са насочени предимно срещу измислени индиански държави.
  • 9 Вера

    13 2 Отговор
    Кои са сащ за да налагат санкции на суверенни държави, да си гледат тяхната кочина
  • 10 big

    17 1 Отговор
    Тези санкции определено не ги намирам за положителни! Те не решават проблема с корупцията в България, а напротив - утежняват икономическата обстановка у нас, това са 64 фирми и много хора заплашени от безработица, а държавата лишена от доходи. Другото е, че реално носителите на корупцията: администрациите, политиците, полиция, съд и прокуратура - не са засегнати от тях, което показва всичко друго, но не борба с нея. Неоспорим факт, е че САЩ не дават пет пари за нас, те си гледат техния интерес. От друга гледна точка, санкциите им не важат за ЕС, а нашите "политици" се оакаха, което показва пълната им зависимост от САЩ.

    Коментиран от #21

  • 11 к1profesional

    13 0 Отговор
    Гласувах с колебая се, защото така представената информация по казуса е не пълна и прикрива основни фигури от изминалото управление на страната. А иначе ако беше оповестен действащият политик и той се окаже този за който всички предполагат , то той щеше да бъде най засегнат от санкциите, но покрай него щяха да будат засегнати и някои не безизвестни американски фирми.
  • 12 Псевдоним

    8 2 Отговор
    Отрицателно.
  • 13 Ха ха ха

    14 3 Отговор
    А Боко, Боко къде е??? не го виждам в списъка.
  • 14 САЩ вън

    16 3 Отговор
    Интересно защо наказват рекетирания Божков а рекетьора Борисов дори не е споменат ? САЩ защитават герб и наведения Бойко , това става ясно от този списък.

    Коментиран от #16

  • 15 Биби Кинг

    3 0 Отговор
    Ега, теа само да не споменат Пембен кой бе цпонцориран од Тетен коф шо че требе импийчман и у Беленье да го пратиме деа!
  • 16 Илиян

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "САЩ вън":

    Все едно незнаеш ! САЩ винаги са защитавали престъпници щом са им се навели и слугуват
  • 17 fen

    4 3 Отговор
    Ми те не са на България, а на кукловодите на Радев...
  • 18 Fate

    6 2 Отговор
    Всичко е театър . Господарите колониалисти се гаврят с простолюдието
  • 19 ТИР

    4 1 Отговор
    Кой давал се Знае,Но на кого Тайна, Защо ?
  • 20 факт

    4 7 Отговор
    Новото правителство ще е от ГЕРБ, ИТН и ДБ. ДБ ще получат поста главен прокурор, за да млъкнат. ИТН ще бъдат посъветвани по друг начин. Премиер ще е Митов с двама вицепремиери от ИТН и ДБ. Може да се наложи подкрепата на ДПС, затова те като турски протежета ходиха в Турция да питат какво да правят, с оглед лошите отношения между САЩ и турската страна. Мислите си, че Гешев или Радев няма да се съгласят да отстъпят – ами тогава просто САЩ ще посочат „кой е политикът, който е подкупван и е вземал пари”. Никой няма да си го позволи и затова само и ще слушкат и изпълняват. Така че, червените кхмери-комунисти може да се стягат за нова поредна загуба и дългосрочен разпад. Опитът Божков да ги реанимира с някакви националистически антиамерикански и проруски настроения не вървят, още повече като се има предвид кой им е организатора. И това е добре за България, защото на всички им писна червени олигарси да управляват вече 30 години на гърба на народа.

    Коментиран от #23, #25

  • 21 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "big":

    Магнитски... вътрешен закон за заграбване на чужди средства. Нашите бандити крадат от народа, а после бандитът САЩ прибира на едро това, което нашите олигарси са откраднали.
  • 22 жшгаго

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Когато всеки гражданин на тази държава вижда и знае кои са олигарсите, кои пробиват на всякъде с рушвети и са прояли от корупция държавата а държавата се прави, че няма такова нещо, трябва да се радваме, когато други държави се опитат да подбутнат нашите съд и прокуратура да не се правят на слепи и да предприемат мерки.
  • 23 жъгъажшг

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "факт":

    Ти си писател фантаст. Тия фантасмагории могат да греят някой герберски мозък, но истината е че герб вече никога няма да види управление, свърши се, революцията дойде. никой, никога повече няма да иска да се коалира с герб. те просто минаха в изолация, дори си мисля че и дружинката на шкембе войвода ще бяга от герб.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор

  • 25 ежко

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "факт":

    Дори на Боко стана ясно,че ИТН няма да се коалира с ГЕРБ, само ти не си го разбрал още:)Изживей си мокрите сънища до следващите избори.

    Коментиран от #38

  • 26 ДПС ЗАПЛАХА

    8 0 Отговор
    ИМA ДOCТA ПO ВAЖНИ ТEМИ , ЧEТEТE БРE БРAТЯ :
    Бoрбaтa ни e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт, кaзaл Кaрaдaйъ прeд Шeнтoп, цитирaн oт Aнaдoлcкaтa aгeнция. Тoй нaпoмнил, чe прeдцитe му ca дoшли oт Турция прeди 100-150 г.
    “Тoвa e нaшaтa зeмя. Ниe нe cмe eмигрaнти тaм (в Бългaрия – б.р.). Турция e нaшaтa рoдинa. Ocтaнaли cмe тaм cлeд Ocмaнcкaтa импeрия. Бoрбaтa ни e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт. Дa зaщитaвaмe eзикa cи, рeлигиятa и трaдициитe cи”,…………
    ТOВA E БЪЛГAРCКA ЗEМЯ!
    ПРEДИ OCМAНCКAТA ИМПEРИЯ.
    КAРAДAЙР И ПACИ ДA CИ CТЯГAТ КУФAРИТE И ПO РOДНИТE ИМ МECТA , Тук e БЪЛГAРИЯ И ТЯ E ЗA ТEЗИ,КOЙТO CE OПРEДEЛЯТ КAТO БЪЛГAРИ!
    Интeрecнo ми e в кaквo кaчecтвo Cюлeймaн Пacи пocтoяннo ce вee кaтo кaфяв oтпaдък пo мeдиитe. Тo, вярнo, e прeдceдaтeл нa aнтибългaрcкия Aтлaнтичecки клуб, нo нaглocттa му минaвa вcякaкви грaници нa приличиeтo. Ибрикчийcтвoтo му cпрямo CAЩ и НAТO минaвaт грaницитe нa здрaвия рaзум и прeдизвиквaт eдни тaкивa иcтoричecки acoциaции.
    И oщe пo-cтрaннo ми e, кaк хoрa, кoитo нe ca бългaри, нaй-мнoгo плюят пo Рoдинaтa ми. Въпрeки, чe пoкoлeния нaрeд живeят в Бългaрия, тe дeйcтвaт cрeщу нeйнитe интeрecи и виднo, ги e cрaм oт нeя. Зaтoвa и прoкaрвaт чужди интeрecи, кoитo ca кaтacтрoфaлни зa бългaритe.
    Eлeнa Гунeвa
  • 27 анкетиран

    5 0 Отговор
    Кога ще има анкета на тема:
    Защо след 32 години грабежи в БГ, САЩ едва сега реагират?
    и отговори:
    -Защото крадците работят за интересите на САЩ
    -Защото в САЩ са същите крадци като нашите
    -Защото "гарван гарвану око не вади
  • 28 Додо

    3 0 Отговор
    Двама олигарси и шестдесет и четири фирми.Според този задокеански закон всяка фирма,която е имала търговски отношения с тези фирми и всеки който се е ръкувал с някого,който познава Божков и Пеевски става нарушител на техния закон.А корумпираните политици след като се разделят със 70% от престъпните си пари получават индулгенция и опрощение на греховете си за вечни времена.Честит ви ,,Нов ред"дами и господа!
  • 29 5546

    1 2 Отговор
    Ако един катаджия или митничар го гепят с подкуп го правят на майонеза.... ако е Боко улепен и то от Щатите - няма мерки

    Коментиран от #39

  • 30 Тодор Живков

    2 3 Отговор
    Положителното е, че разбрахме, че САЩ са ни приятели, а немците врагове. Те създадоха ГЕРБ и поддържат Борисов на власт толкова време. ЕС (западната част) се оказа, че тръби как трябва да се подържат бившите им колонии, а разглеждат страните от бившия соц.лагер като новите колонии.
  • 31 Alex

    3 1 Отговор
    Toова е американска подкрепа за ББ срещу черепа и срещу шиши.
  • 32 Биде

    3 0 Отговор
    Господарите на света ни налагат санкции!!!????Тъжно, ама много тъжно! Преставям си какъв вой щеше да има ако в подобна наглост беше замесена Русия! А безобразията трябва да оправя всяка страна без да чака комисии, посланници, списъци и т.н.!!!

    Коментиран от #33

  • 33 Иванчева

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Биде":

    Не си прав :) Не на България, а на определени хора - Пеевски, Божков, Борисов (нищо, че неговите хора се правят на утрепани) и още 2-3. А защо ние сами не можем да се отървем от държания рекет и от тези крадци и мародери си е наш проблем. Те само казват - не искаме Пеевски да изнудва американски компании и т.н. Това е тънката разлика. Сравни Иванчева за подхвърлени 100 хиляди и Борисов за 60 милиона рекет. Защо Гешев не го арестува досега? Не провери нито записите, нищо кюлчетата. Това си е наш проблем. САЩ само не искат да имат такъв съюзник, управляван по този начин.

  • 34 Биби Кинг

    3 2 Отговор
    По Магницки ма не ловат, затва од дванайсети следваштиа месец одново одварам долапа и пачки, златни топузи вътре че се мгнитат на редове и колони деа!
  • 35 Знайко

    5 1 Отговор
    Нито САЩ, нито Русия, нито ЕС ще ни оправят държавата. Тряба сами да изхвърлим БОКЛУКА към затвора, Вашингтон, Москва, Брюксел и депесарите в Истамбил или Анкара. Но с каскета и тази прокуратура, съд и закони няма да стане.
  • 36 111112123

    4 2 Отговор
    Обвинения без да се представят доказателства ? Някой от далите положителен вот чел ли е Кафка ?

    Коментиран от #37

  • 37 чели сме Кафка

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "111112123":

    представи си како Маро

    Коментиран от #40

  • 38 Питам

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "ежко":

    А с комунистите ли да се коалира!? Или избори до безкрай искаш, за да може зеления чорап да въведе еднолична военна диктатура!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор

  • 40 111112233

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "чели сме Кафка":

    ??????????
  • 41 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    68% ПРИЗНАВАТ ЧЕ СМЕ АМЕРИЧКА КОЛОНИЯ!!!!!!!...НЕ СМЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА!!!!НЕАМ ДУМИ......!!!!И мислите ми спряха,,,,жалко .

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата