22 Март, 2022

Трябва ли България да даде ракети С-300 на Украйна?


Трябва ли България да даде ракети С-300 на Украйна?
Да, трябва да помогнем на украинците
19% (1824)
Не, това ще ни вкара във война с Русия
78% (7512)
Нямам мнение
3% (261)

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безумни действия на безумни политици

    62 10 Отговор
    Никакви оръжия на никого. Това не е детска игра. Американците наляха милиарди в Украйна. Уж искат да спре войната, а я подклаждат. Оръжията убиват. Не искаме да сме убийци.

    Коментиран от #3, #41

  • 2 прекалено късо име

    11 68 Отговор
    да требва да помогнем на украинците да спрат рушняците падне ли украйна следващите сме ние

    Коментиран от #4, #46

  • 3 Ще ни закопаят

    43 3 Отговор

    До коментар #1 от "безумни действия на безумни политици":

    Самчо Задокеански – където мине, мокро пламне! А нашите пампета– " Барабар Петко с мъжете". Никой не ни пита за нитото, и сега никой не ни пита, а се кланят на " шефовете". Нито война, нито оръжия и чужда намеса трябва да има( най– малкото пък от и с наша подкрепа).
  • 4 Камбуз

    38 4 Отговор

    До коментар #2 от "прекалено късо име":

    Помогни им да се осъзнаят кой ги забърка в тая каша и чия попара сърба цял свят!
  • 5 Проста душа

    39 6 Отговор
    Трябваше да подарим С 300 на неонацистите от Окрайна и да заголим защитата на РБ защото така чичо Сам щеше да е доволен, че е подложил някой друг.
  • 6 Djony

    52 6 Отговор
    С приятели като САЩ не ти трябват врагове, САЩ са ти достатъчни да те вкарат по приятелски в бездната.
  • 7 Само питам

    35 6 Отговор
    САЩ като нямат ПВО защо не са си купили от Руската Федерация ами сега карат други да си подаряват ПВОто на Украйна ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кир Ливанчо

    41 3 Отговор
    На украинците може да помогнем с хуманитарна помощ. Тези ракетни комплекси не могат да бъдат изпратени по ред причини от техническо и договорно естество, но по-важното е, че ако дадеш оръжие, си изцапваш ръцете с кръвта на жертвата.
    Освен това, украинската армия отдавна нямаглавнокомандващ щаб и тн.. Там има различни въоръжени отряди и организирани бойни групи... всяко бойно оръжие, което бъде изпратено ще означава и война на НАТО с Русия, а то може да попадне в Азовци и Бандеровци, които да горят живи хора и да убиват с него невинни и мирно население.

    Коментиран от #13

  • 10 НищоЛично

    7 41 Отговор
    нямам нищо против руския народ, но бизнеса си е бизнес, продаваме старите ракети, купуваме нови Патриоти !!

    Коментиран от #79

  • 11 питам

    10 37 Отговор
    за какво ни е оръжие дето не отговарят на наотовските стандарти пък и немаме квалифицирани кадри да работят с ръждясалите съветски ракети

    Коментиран от #14, #70

  • 12 Посетител

    28 5 Отговор
    Не, защото не само би значило намеса в конфликта а и лишаването на страната ни от адекватна ПВО защита (АЕЦ-а и други стратегически обекти)!
  • 13 Мисля, че

    39 2 Отговор

    До коментар #9 от "кир Ливанчо":

    От хуманитарна помощ се нуждаят бедните българи,но те са забравени. За да дадеш, трябва да имаш. Нека дават богатите страни.Нека помагаме, но не отново за сметка на изтезания ни народ. В Библиата е казано;Ако имаш две ризи, дай едната а не да съблечеш единствензта и да останеш гол.

    Коментиран от #22

  • 14 Посетител

    31 2 Отговор

    До коментар #11 от "питам":

    Питай гърците, питай и турците! Едните имат С-300 - като нас, другите С-400! И едните и другите са членове на НАТО, но това не им пречи да използват руските системи! След като те могат, защо ние да не можем?!
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 3 Отговор
    НЕ НЕ НЕ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 КОИ

    19 4 Отговор
    сме ние да даваме ?
  • 18 Миладин

    28 3 Отговор
    Безмислен казус! И с 10 батареи С 300 да ги обзаведем хода на разрухата няма да спре- напротив. Хуманитарна помощ и подкрепа за бежанците е това което трябва да осъществява България. Да, пак сме санитарна зона на конфликти, но тази роля ни я отредиха любезно нашите партньори.
  • 19 оня с коня

    5 37 Отговор
    С-300 е безкрайно остаряла МОРАЛНО руска ПВО-система.И понеже България няма намерение да воюва с Русия,ЗАЩО да не ги подарим тия ракети на Украйна,вместо да ръждясват у Нас,пък не след дълго и да се харчим да ги Утилизираме?

    Коментиран от #47

  • 20 Милен

    5 30 Отговор
    C300 няма да им свърши много работа, като и на нас между другото. Но може да се прати много друго въоръжение. А на тези от вас, които твърдят, че България не трябва да вземе страна в конфликта ще кажа: На Путин хич, ама хич не му дреме за България така или иначе. Ако реши, просто тръгва насам и това е. Няма сантименти тук, уважаеми! Има интереси. И Русия винаги е гонила интересите си! И ако не дай Боже се наложи да ни се помага, аз лично бих се зачудил дали да помогна на такъв нелоялен съюзник, какъвто е България в момента. Пак сме в нищото и сме угодна и лесна плячка.
    А като споменах сантименти само да отбележа, че в руско-турската война около 20% са били украинци и още 20% румънци, финландци, молдавци и поляци, но всички говорят за руските "освободители"!

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Много си прав.

    21 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мисля, че":

    Тъпото е определил 50 милиона лв. за помощ на укрите, а богатата Нова Зеландия праща 1 милион долара.
  • 23 Много точно

    5 25 Отговор
    Всички натовски държави помагат,ние се ослушваме !
    Авторитета на България е нулев !
  • 24 ЦРУ са нацисти

    24 5 Отговор
    Единствено което можем да дадем на Русия е да денацизираме България.
  • 25 Руски газ за всички

    23 5 Отговор
    България и Русия са едно.
  • 26 Не не не

    23 1 Отговор
    Не, защото американците подпалиха тази поредна война, а с доставки на оръжие този пожар само ще се разпалва. Който дава оръжие на украинците, им прави много лош номер в момента, но какво да се очаква от лицемерния запад?!?
  • 27 ZZ Top

    24 0 Отговор
    Войната ,така или иначе ,ще свърши,и като след всеки купон ще бъдат връчени сметките за плащане.Аз лично не искам да плащаме чужди сметки.Пък и нашето С-300 още на входа ще го чака един Искандер.Нека видим със словашките какво ще стане.
  • 28 Кирчо Сульов

    21 3 Отговор
    Що за глупост - да си дадем едните гащи и да останем по гол г... заради тоя фашист Бандера?!
  • 29 КОЗинЯК

    16 2 Отговор
    Чудесна възможност НАТО да се отърве от почти всички руски оръжия които не са притежание на руснаците е тази война,и да ги замени с американски,някой от които са дистанционно управляеми като ефките--застрашаващи националната сигурност!НЕУТРАЛИТЕТ!

    Коментиран от #34

  • 30 Говедо

    16 1 Отговор
    По-добре е да помогнем са спасяване на хора (хуманитарна помощ),отколкото за убиване на хора!
  • 31 Посетител

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Милен":

    Говори се за РУСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ, защото всички изброени от теб националности са били в състава на Руската Империя! Не е имало нито Финландия, нито Молдова, нито Полша (тогава тя е била поделена между Русия и Австро-Унгария), да не говорим за Украйна! Не може днешните реалности да ги прехвърляш в края на XIX-ти век!

    Коментиран от #39

  • 32 Иван Василев

    3 12 Отговор
    Ако минавайки край двора на съседите видиш че той е полудял, бие съпругата си и я кълца с един голям нож трябва ли да се опиташ да го спреш? Страхливците ще кажат не, нека се договорят, подлеците ще станат на страната на силния, за да не пострадат и ще кажат че сама си е виновна, недоразвитите ще снимат видео и ще се смеят на зрелището, и само един смел човек би защитил по-слабия, пък по-късно ще отсъди кой е права вие от коя категория сте??
  • 33 ФАКТ

    14 0 Отговор
    Ами имали сме 2 комплекта C300 : едната пази София, другата пази Козлодуй ! Коя да дадем на Украинците?! Ами изборът е много лесен - тази дето пази София! И така в София има много народ за бой - какъв ще е проблема зачистването на София да е тотално!
  • 34 Посетител

    15 1 Отговор

    До коментар #29 от "КОЗинЯК":

    Предлагаш да дадем това, което имаме и да се уповаваме на поредните чертежи?!? Странно чувство за хумор имаш!
  • 35 Продължаваме Кражбата

    22 2 Отговор
    Христо Иванов от Дай България иска да дава оръжие на украйна... Помияра втори път няма шанс да влезе в парламента
  • 36 ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА

    23 0 Отговор
    Аз предлагам да дадем военна помощ на Украйна под формата на един батальон видни наши евроатлантици под командването на Мониту Паси.Останалият личен състав ви е добре познат.
  • 37 Дамаджони Уокър

    16 1 Отговор
    В никакъ случай!!!!Продажните ни политици искат да се харесат на шефовете си зад океана.Те са безбожници които мислят само за себеси.Да ги видим на ВЕЛИКДЕН колко са вярващи и колко големи свещи ще палят.Но БОГ всичко вижда и не прощава!!!!

    Коментиран от #71

  • 38 12346

    18 1 Отговор
    На всички специалист, който постоянно плюват по руския народ и в частност Путин, ги съветвам, да изгледат няколко хубави документални филмчета на Оливър стоун, примерно "Revealing Ukraine" , "Ukraine On Fire"
    Спрета тази омраза, тя не води до нищо добро.Надявам се партньрите от САЩ, да не успеят да направят и в България украйнския сценарий, където маргинална група от националисти, отглеждани с омраза към всичко различно и тяхната националност, досто добре финансово подплатена, преобърна живота на милиони украинци.

    Коментиран от #40

  • 39 Милен

    5 12 Отговор

    До коментар #31 от "Посетител":

    Да, същата тази империя, която сега иска да си върне загубените територии. И вие сте съгласен с това?

    Коментиран от #49

  • 40 на много липсват първите седем

    18 1 Отговор

    До коментар #38 от "12346":

    Няма да го погледнат филма на ОЛИВЪР СТОУН "Украйна в огне " от страх че ще видят истината с очите си ! Истината е нужна на тия които я търсят а не на зомбита , брато !
  • 41 сара

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "безумни действия на безумни политици":

    Искаш да кажеш, че ако не се дават оръжия войната няма да се подклажда и ей така ще спре ?
  • 42 5577

    21 2 Отговор
    Спасете украинския народ. Не пращайте оръжия на управляващите украински олигарси и мафиоти. За какво са им са оръжия? Да победят Русия ли? Не на войната. Това е война между Русия и САЩ, а украинците се превърнаха в изкупителна жертва. Спрете финансирането на тая война. С тия оръжия украинската армия държи хората като заложник за про западна кауза. ЕС да се намеси да договори коридорите за спасение на украинския народ. Да си останат самички и да си воюват колкото си искат. Това е геноцид от световната върхушка над един беден, но близък наш народ. Изхода на тая война е ясен, въпроса е по малко жертви да дадат украинците. Как използват само американците, ние да сме дадяли оръжия да се трепем, да проверим колко сме предани пък те чисти като сълза. Сега очаквам вече и да ни подаряват самолети и др. оръжия за масово поразяване. Така ще сме подчинени на 100%. Врагът съществува. Милиардите на военната индустрия в САЩ ще бъдат оправдани за гласуването от сената за идната година.

    Коментиран от #44

  • 43 Малко късно

    5 21 Отговор
    Малко късно се уплашихте, че ще ни вкарат във война.
    Ние сме във война. В ултиматума, който путлер изпрати на НАТО се казва ясно - "НАТО в границите от 1997г."
    Какво ще рече това? Че путлер гледа на нас, като на Задунайска губерния. На путинистите в България, ще напомня т.н."Соболева акция" от 1940г.. Сценарият се повтаря.
    В момента украйнците воюват и за нашата свобода!!! Трябва да им помогнем!!! Да им дадем всичките си съветски бракми. Но и да получим веднага въоръжение от НАТО при това почти безплатно.

    Коментиран от #74

  • 44 коко

    8 11 Отговор

    До коментар #42 от "5577":

    Да се спре финансирането на тази война изисква да спрем и потреблението на руски газ. Или да не спираме ? Лицемери.
  • 45 5577

    17 0 Отговор
    Има дадености които и най големите диктатори не са можели да променят и в историята. Слънцето изгрява от изток, водата тече на долу и т.н. Не е нужна война. Нямаме врагове които пропагандите се опитват да ни внушат за приобщаване на съответните каузи. Виждам че си тенденциозен и обслужваш нечии интереси но не български.
  • 46 отново

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "прекалено късо име":

    Те така или иначе трябва да дойдат тук в България, тъй като ще търсят избягалите укрофашисти. И много хора ще ги подкрепим в търсенето - мноого!! Не искаме укрофашисти в България.
  • 47 Всъщност

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Ако Петриътите бяха стока турците нямаше да купуват с-400 , рискувайки цупене на янките . Южна Корея беше снабдена с Пейтриът , не не го хареса . Отказа да го плати и каза на американците да си го прибират .

    Коментиран от #52

  • 48 Българин

    7 16 Отговор
    Десетки държави помагат на Украйна с оръжие и това не ги е вкарало във война с Русия.
  • 49 Посетител

    17 5 Отговор

    До коментар #39 от "Милен":

    Единственото, което Русия иска е сигурност! Украйна днес е заплаха. Не самата тя, но мераците на Щатите да разположат въоръжението си - включително ракети - представлява заплаха за Русия. Полета на ракета от Украйна до Москва се съкращава на 5 до 10 минути! На мястото на руснаците, всеки би се притеснил. Всички говорят за "правото на всяка страна да решава сама за собствената си сигурност". Но, се пропуска останалата част: "... стига с това си решение да не накърнява интересите на други страни...". Целия текст в Декларацията от Истанбул 1999... Подписана от Клинтън, Тони Блеър, наш Петър Стоянов...

    Коментиран от #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Въпрос

    9 15 Отговор
    Интересно обаче как ни плашат с руската пропаганда.. Всички държави в НАТО без България и Унгария са подпомогнали военно Украйна, но разбирате ли ние сме щел ида влезем във война с Русия.. Ами дайте да ги оставим да ги избият, утре и нас така..
  • 52 оня с коня

    2 10 Отговор

    До коментар #47 от "Всъщност":

    Преиначаваш смело и най-вече ДИЛЕТАНТСКИ нещата: Ю.Корея отказа "Патриот" защото се сдоби със ВЪРХОВОТО Производство на Амер. ПВО - "THAAD"

    Коментиран от #59

  • 53 СУПЕР ТЪПА АНКЕТА С ТЪП ВЪПРОС!

    23 5 Отговор
    МИСИРКИ ЗАЩО ЗАДАВАТЕ ТОЗИ ГЛУПАВ ВЪПРОС???? ИМА ДОГОВОР,СПОРАЗУМЕНИЕ КОЕТО ЗАБРАНЯВА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ТОВА ОРЪЖИЕ НА ДРУГА СТРАНА ,КОЯТО И ДА Е ТЯ!!! ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ НИЕ НАРУШАВАМЕ МЕЖДУНАРОДНА СПОГОДБА С ВСИЧКИТЕ ПРОИЗТИЧАЩИ ПОСЛЕДИЦИ. НАМАЛЯВАМЕ СЪЩЕСТВЕНО ЗАЩИТАТА СИ НА РОДНОТО НЕБЕ И СТРАНА. ПОКАЗВАМЕ С ТОВА ,ЧЕ НАИСТИТА СМЕ БАНАНОВА КОЛОНИЯ НА ЕС И САЩ!!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 333

    3 9 Отговор

    До коментар #49 от "Посетител":

    От Латвия до Москва разстоянието е приблизително същото като от Украйна до Москва. Питер е десетки пъти по-близо до Латвия и Литва и Естония.
  • 56 gggw

    11 3 Отговор
    колкото и да се опитват медиите, явно не могат да промият главите на хората. По-добре се спрете, защото начинанието явно е безсмислено. Вярно, че е по-лесно да следвате общата линия и да преписвате и пренареждате статии от DW и другите, ама все пак вие сте български медии, така че помислете си
  • 57 В.В.П.

    14 3 Отговор
    Ние нямаме за нас оръжия,.Сащ и Англия да пращат оръжия .Ще ги унищожават от ВКС на РФ .Къде е оръжието на Осраина?.Там ,през 91 ва остана много оръжие +Ту 160+Самолетоносач .+Су27. Това е много пропаднала сбирщина ,която СССР,направи държава.през 91 ва ...Сега ще и разбият миндера..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хайл

    8 4 Отговор

    До коментар #52 от "оня с коня":

    Единствено ти изопачаваш нещата,дори дойче вреле-некипеле ги боли ПО-МАЛКО ОТ ТЕБ...като са толкова хубави що не им дадат а искат от нас???
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Алооо

    6 5 Отговор
    Ако бяхме на положението на Украйна, нямаше да има отрицателни отговори,друго щяхме да говорим. Откачалки колкото искаш!!!

    Коментиран от #67

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ivan

    8 5 Отговор
    ахаахах едни 18% с промити мозаци,тях трябва да изпратим на фронта да видят какво е война
  • 65 Дядя

    9 6 Отговор
    Двайсетина самолета и още толкова ракети, ако се съберат общо толкова няма да променят хода на събитията! Повечето ще бъдат анхилирани преди да литнат а другите само ще разярат мечката още повече!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хайл

    9 7 Отговор

    До коментар #62 от "Алооо":

    Ако бяхме на мястото на украйна първи щяха да ни бомбандират нато и американците
  • 68 Хайл

    11 9 Отговор
    ОСТАВКА,СЪД И ЗАТВОР ЗА ИЗМЕННИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ-КИРО И АСЕН
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 отворко

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "питам":

    Ти случайно да си виждал ракета , сигурно и с прашка не си си играл! Защото аз съм служил в ракетни войски,даже съм бил на стрелби в "Ашулук" ! Нямаш си хабер как стриктно се обслужват ракетите в специални технически дивизиони ,ръждясало ти е сивото вещество!
  • 71 дядо

    9 7 Отговор

    До коментар #37 от "Дамаджони Уокър":

    То има и наш филм който е забранен "Домбаска пролет",защото показва извращенията на украинските фашисти!

    Коментиран от #73

  • 72 ЩЕ НИ ВКАРА И ЩЕ НИ ИЗКАРА

    2 6 Отговор
    НЕ БОЙТЕ СЕ ПУТЛЕРИСТИ ТОВАРИЩ ПУТЛЕР ИМА УМЕН КИНЖАЛ ТРЕПЕ САМО АНТИПУТЛЕРИСТИ ПУТЛЕРИСТИТЕ НЕ ГИ ЗАКАЧА
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ха ха ха

    3 6 Отговор

    До коментар #43 от "Малко късно":

    САЩ и безплатно нещо си се объркал
  • 75 НСА ФАШИСТИ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА САМО

    2 6 Отговор
    ОЛОВО И ОТРОВА
  • 76 usa today

    1 5 Отговор
    ДАВАТЕ РАКЕТИТЕ

    И СТАВАТЕ ВОЕННИ ЦЕЛИ

    абе ,по пътя ще ги гръмнат още

    язък за нафтата и транспорта
  • 77 usa today

    1 5 Отговор
    ДАВАТЕ РАКЕТИТЕ

    И СТАВАТЕ ВОЕННИ ЦЕЛИ

    абе ,по пътя ще ги гръмнат още

    язък за нафтата и транспорта
  • 78 Факти

    0 1 Отговор
    От тази анкета излиза, че дебилите у нас са 19%, което ми нсе струва по-вероятно от пресмятанията на проф. Иво Христов. Струва ми се, че той също ще се зарадва на този резултат, защото е истински българин.
  • 79 танас

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "НищоЛично":

    От същите дето позволиха на някакъв допотопен дрон с размерите на самолет да прелети през три държави ли, Не пазеха ли с патриоти и рафинерията в Саудитска Арабия, От тез ли
  • 80 Бойковец

    4 1 Отговор
    Над 6000 Путювци ахахахах
  • 81 мечо

    2 2 Отговор
    гласуах сас да триябва да помогнем на на украинците да се спасят

    Коментиран от #83

  • 82 koki

    1 0 Отговор
    А бе некомпетентни журналисти, това на снимката не е ц-300. Много сте неграмотни.Не е нужно да сте ПВО специалисти,просто ползвайте гугал.
  • 83 Приятел,

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "мечо":

    няма нужда да гласуваш, направо тръгвай доброволец натам.
  • 84 Стратег бг

    0 1 Отговор
    Стига с тоя страх, че Русия щяла да ни нападне. Няма да ни нападне, защото ще сгази сериозно лука. Наведената глава никога не носи дивиденти.
Назад към анкетата