Last news in Fakti
18 Април, 2022

Подкрепяте ли конфискацията на автомобил при употреба на алкохол и наркотици?


Подкрепяте ли конфискацията на автомобил при употреба на алкохол и наркотици?
С подкрепата на
mobile.bg
Да
65% (3785)
Не
30% (1714)
Колебая се
4% (217)
Нямам мнение
2% (92)

Коментари

  • 1 Двуличие

    36 0 Отговор
    Да. А това ще важи ли за депутатски синчета, като убиеца на Милен Цветков?
  • 2 От анкетата се вижда

    25 5 Отговор
    че доста хора смъркат!
  • 3 Продължаваме Кражбата

    12 12 Отговор
    Тез от ПП освен да пълнят празната хазна със глоби друго няма да направят
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 За скрап

    9 8 Отговор
    Ами че то така и така сме юрогробницата на стари автомобили, но ако почнат да конфискуват превозните средства на всички употребяващи, празно място на територията ни няма да остане.
  • 6 КОЗинЯК

    16 16 Отговор
    Категорично НЕ,защото е икономически неизгодно!ППС-то може да е на друг собственик,или под наем остава гниещо и повреждащо се,а собственото не можеш да го продадеш!Явно целта е обедняване на населението!

    Коментиран от #7, #8


  • 7 хмм

    16 4 Отговор

    До коментар #6 от "КОЗинЯК":

    Избора си е лично твой, не шофираш пиян и всичко е ОК.

    Коментиран от #24

  • 8 Контрата

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "КОЗинЯК":

    Целта е– който употребява да ходи пеша. Идеята на 4 за такси или друг обществен транспорт според мен не е подходяща, защото често пияните и дрогираните са агресивни и опасни както за себе си, така и за околните. Идеята за скрап не е лоша– ще се отървем от античните тенекета, а пък новите автомобили може да се продават втора ръка на търг( приходи за хазната). Що се отнася до обедняването на населението– БАШ бедните не карат лични превозни средства, а и нямат пари за алкохол и дрога.
  • 9 оня

    16 7 Отговор
    твърдо да не само автомобила а и целата собственост да им се конфискува,нека това важи и при употребата на алкохол
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    ДА така трябва
  • 13 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    9 7 Отговор
    Само да попитам, ако автомобила е на лизинг, какво става с лизингодателя, ако държавата конфискува автомобила?

    Ако пияницата е семеен и има жена, то половината автомобил е на жената. Откъде накъде държавата ще конфискува и двете половини на автомобила, какво е виновна жената?

    Има още много доводи против такава конфискация. Например пияндурниците, ще си купуват евтини автомобили по 500 - 1000 лева.

    Тези които са направили това предложение нямат и 1 грам мозък, а ние сме си ги избрали за депутати.

    Коментиран от #18, #22, #36

  • 14 ХАРОН

    13 0 Отговор
    Това също е вариант със столичните задръствания. Все повече изцъклени и неадекватни индивиди зад волана.
  • 15 Трябва

    10 2 Отговор
    Крайно време е !
    Наркомани карат като луди след поетата доза !
  • 16 Да да да

    12 1 Отговор
    Да ,да, да !Богаташите наркоманчета са най луди на пътя !
  • 17 Jacques Yves Moineau

    10 5 Отговор
    Няма как да наказваш собственика на автомобила за простотията на шофьора.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Самуил

    8 3 Отговор
    Според мен по-правилни е ефективна присъда от 3-6 месеца например. Дори за първо провинение. На токев му се радвам, защото можеше да си откупи свободата, но предпочете да си изтърпи наказанието и е мъж за пример, въпреки че в общежитие си е като на лагер по-скоро, но все пак няколко месеца от живота му ще са почти пропиляни.
  • 20 ээээ

    5 5 Отговор
    Ако ще кокалите му да изгният в затвора, но посегнем ли на свещената и неприкосновена частна собственост, ни чакат само беди.
  • 21 Пешеходец

    9 1 Отговор
    И доживот отнемане на книжката.
  • 22 Ван Дал

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    Е, това е най- хубавото! Лизингодателя сцепва лизингополучателя в съда на базата на административното нарушение/ наказание и втория си плаща като поп за удоволствието да кара пиян или надрусан.
  • 23 ддд

    3 4 Отговор
    Какво се случва ако колата е фирмена??? Хубаво ще е, но няма как да се случи това. Има и други десетки казуси ,заради които ще се водят дела в съда срещу държавата.
  • 24 неможеш да разбереш колегата явно

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "хмм":

    избора е твой а мпс-то не кво прайм като го конфискуват собственика обеднява без причина !!! ако искаха ефективност а не рекет нямаше да е така закона …

    Коментиран от #27, #34

  • 25 слиен

    1 3 Отговор
    кат гръмна карам с 40 , хапвам и си лягам къв ви е проблема нз номардско племе
  • 26 kkk

    2 1 Отговор
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се включи като наказание при алкохол над 1,2 промила или дрога. Докаже ли се с кръвна проба над 1,2 промила ВЕДНАГА И АВТОМАТИЧНО да се конфискува колата. В периода "от тест с дрегер до излизане резултат от кръвна проба" колата се запечатва и се задържа на паркинга на районното.

    Ама колата може да е чужда, да е служебна, да е на лизинг, да е под наем- по закон собственикът е солидарно отговорен за действията на шофьора когато му е предоставил колата си доброволно. Това ще е повод да се оскъпят лизингите и наемите на коли- НЕ МИ ПУКА.
  • 27 kkk

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "неможеш да разбереш колегата явно":

    ЧЕТИ ЗАКОНА бе, клоун... Там си пише пределно ясно, че собственикът носи отговорност ако даде колата си на пиян или дрогиран- значи няма проблем тази "отговорност" да се изразява в конфискация на колата ти която си дал на комшията... Разбира се винаги можеш да кажеш "той ми открадна колата", но идва проблем- или комшията ще го осъдят за нищо, или ще осъдят теб щото си набедил човека в престъпление...

    Та къде е проблема да се конфискуват колите?

    Коментиран от #28

  • 28 коко

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "kkk":

    Абе клоун,а ако ти дам на теб служебна кола да караш и ти вземе да се напиеш на обяд,защо трябва мойта кола да конфискуват бе ПАЛЯЧО !?

    Коментиран от #31

  • 29 морков

    1 4 Отговор
    шофиране след употреба на алкохол е измислено престъпление , ако някой е неадекватен след чаша вино , то и напълно трезвен е опасен за останалите шофьори и пешоходци , пияния да се наказва със затвор ако предизвика ПТП съм съгласен , но да присвоиш колата на някой само защото му е било весело е абсурдно

    Коментиран от #32

  • 30 Гост

    3 1 Отговор
    На богатото друсалче ще му купят друга кола. Отнемане на книжката за 5 години е по-правилна мярка. И ефективна присъда, при повторно залавяне.
  • 31 kkk

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "коко":

    Ами щото си ол и го френ- затова. Като наемаш алкохолици на работа и им предоставяш кола ще си носиш последиците. В моята фирма служебни коли се дават само след подписване на документ, че изобщо не употребяваш алкохол- цели 3-ма човека го подписаха щото наистина не пият дори бира или вино. На останалите им се плаща доста разумна сума която да им покрие пътните- пътуват по 2-ма с една кола и дори им остава някой лев от "пътните" да се почерпят...

    Ти наясно ли си изобщо, че при ПТП с употреба на алкохол застрахователят ще плати едни пари, но после ще си ги търси от теб и ще те съди? Това по ГО... Наясно ли си, че ако си пил при ПТП каското ти е НЕВАЛИДНО и няма да ти платят? Наясно ли си, че ако колата е лизингова и я размажеш след като си пил (каското не важи) ще ти се наложи да изплатиш всяка дължима стотинка до края на лизинга?

    Затова кола се дава само на човек който не пие, другите да си карат личните автомобили.
  • 32 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "морков":

    За вас има таксита и градски транспорт. Гледах наскоро един клип на един пиян зидар, който си мислеше, че след няколко чашки си запазвал ориентацията, координацията, рефлексите и майсторлъка.

    Коментиран от #40

  • 33 а ако колата е на депутат министър и

    2 1 Отговор
    полицай дали ще бъде конфискувана или на доган примерно?
  • 34 ако колата е запорирана се

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "неможеш да разбереш колегата явно":

    нарушават правата и на запориращия и на водача.а ако дрегера сгреши и си си плакнал колата с листерин?

    Коментиран от #37

  • 35 Студопор

    3 0 Отговор
    Конфискация на колата, отнемане на книжката. При повторно нарушение - 10 години затвор. Без значение бедняк, ченге или министър. Да видим тогава ще се промени ли нещо.
  • 36 Студопор

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА":

    Да се оправя с жена си бе. Нас това какво ни интересува? Като се качи са кара пиян и блъсне човек, после на тоя човек жената някой пита ли я как се чувства?!
    Като са такива ербапи да се качват да карат пияни и друсани, да се изправят пред жена си и да кажат - сгреши, сега заради мене ще вървиш пеша.

    Коментиран от #42


  • 37 kkk

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "ако колата е запорирана се":

    Колко пъти да казвам- ПО ЗАКОН ако дадеш колата си на пиян или дрогиран отнасяш наказание. Толкова, фактически ставаш СЪУЧАСТНИК в престъплението- нали помниш, че над 1,2 промила автоматично ти урежда среща с прокурора и едни дебели членове?

    А и какво показва дрегера е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ- при повече от 1,2 промила ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави кръвна проба и тя е решаващата.

    Сега се сещам- колата да се конфискува и при отказ да те тестват за дрога и алкохол. Сега ходиш пеша и има глоба от 2000лв. (мисля) - който не ще да духа и/или да дава кръв автоматично да остава без кола.
  • 38 незнайко

    0 1 Отговор
    При всички случаи КОЛАТА НЯМА ВИНА В ДАДЕНО НАРУШЕНИЕ !!! Да се конфискува ще е противозаконно !!! За нарушение глоба, за дрога и алкохол отнемане на право за управление (обяснено е в закона) а при убийство затвор ако е по вина на водача !!! Тези магистрати какво се правят на ощипани и ще се допитват до нас ??? ДА СИ ПРИЛАГАТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ЗАКОНИ , ТЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СА РАВНИ ЗА ВСЕКИ !!! Като допълнение могат да допълнят закона с точка, НЕЗАБАВЕН ЗАТВОР 30 ГОДИНИ БЕЗ АДВОКАТИ ЗА СЛУЧАИ КАТО НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ !!!
  • 39 Бай Асан с магарето

    0 1 Отговор
    Добре де .........като ми вземат добичето с кво ши го хранят
  • 40 морков

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    от една чаша вино ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 1234578

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Студопор":

    "Като се качи са кара пиян и блъсне човек, после ... Като са такива ербапи да се качват да карат пияни и друсани..."

    Я като сте такива "големи" "експерти", ми кажете? Колко смъртни случая годишно има заради пияни и дрогирани шофьори. И колко смъртни случая има с непияни шофьори. Всички занем, за катастрофата на другирания с Молен Цветков. Знаем и за Андре Токев, който никой друг не е наранил, може и да е заради жена му, която е успяла да повреди автомобила. Но Андре Токев, във всичките пъти когато е карал пиян или дрогиран, никого не убил или наранил, поне засега. Не може да съдиш и обвиняваш човек, в нещо, което не е направил. Да не отричам, че алкохола е причината за много катастрофи и смъртни случаи.
  • 43 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    1 0 Отговор
    Не може да се приемат закони, който наказва други невинни хора.

    Предложете закон, пияния шофьора да плаща глоба в размер стойноста на автомобила с който са го хванали.

    Или пък закон, според който шофьор е хванат да кара пиян или дрогиран. Да бъде глобяван в размер на 10% или на 20%. Не повече, защоро да не забравяме всеки работещ българин плаща данъци и осигуровки върху дохода си. А за безработните, които нямат официални доходи, глобата да е в размер на 1-2 средни заплати за България. И ако пияницата не си плати глобата доброволно, то нека тогава да се заемат с него съдия изпълнители и да му взимат автомобила, ТВ, хладилнака, ... и да ги продават нма търгове.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата