Last news in Fakti
7 Май, 2022

Бихте ли си купили сглобяема къща?


Бихте ли си купили сглобяема къща?
С подкрепата на
imot.bg
Да, евтина е
23% (816)
Да, няма да се разпраям дълго време с майстори
41% (1455)
Не, не е практична
6% (233)
Не, предпочитам масивна постройка
30% (1085)

Коментари

  • 1 КОЗинЯК

    10 4 Отговор
    ДА,защото има една съвременна поговорка НА НЕ ТИ ВЛИЗА МАЙСТОР В КЪЩАТА!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Продължаваме Кражбата

    10 7 Отговор
    Да бих си купил.... Ако имах пари...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Грульо

    5 2 Отговор
    Не, но бих си направил сам такваз.
  • 6 Не е калпав

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Котьо":

    Българският майстор работи в Европа.
    Кадърният български"турчин"-майстор, също. Кадърният циганин, също. В България останаха само некадърници. Във всяка една сфера. Локтори, Инженери, Шофьори, Майстори, Фсвкакви специалисти. Само IT cектора се развива. Другото е леж. Всичко читаво избяга. И това е добре, защото на година вкарват по над два милиарда. Пари заработени навън в нашата икономика. Това е само преведеното по банков път. С парични преводи през мънигра , уестърн, риа или други или внесени кеш, сумата се утроява.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 kkk

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Първо нека ти обясня":

    Не бъркай двата щата- къщите у ФАЩ, Финландия, Русия и т.н. НЯМАТ НИЩО ОБЩО със сглобяемите боклуци които се пробутват за "къща" у БГ. И не- не можеш да си внесеш заготовките и да си я сглобиш тук. Тоест можеш, но цената е убийствена и няма смисъл.

    Тук просто нямаме нито опита в последните 300г. да строим все такива къщи, нито нужните материали, нито технологията да направим читава такава къща. На теория е просто, на практика също не е сложно ако имаш всичко нужно, знаеш как и спазваш технологията- направиш ли го обаче цената става на 80-85% от тази на масивна тухлена сграда. Единственият тип сглобяема къща която си заслужава да се строи където и да е "Фахверк" (питаш гугъл и гледаш съвременните картинки), всичко друго е загуба на време и пари.

    Коментиран от #10

  • 10 Всички

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "kkk":

    сме жертви на предразсъдъци. Не сме само българите, просто другите се развиват по бързо и обстоятелствата ги принуждават за друг начин на мислене и възприятия. Проблема при тези постройки е в комуникациите и отоплението

    Коментиран от #11

  • 11 kkk

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Всички":

    Няма никакви проблеми с комуникации и с отоплението на този тип къщи- стига да са читави. От 2 години имам сглобяема къща тип "Фахверк" от 200+м2, на 2 етажа и може би 65% от външните ми стени са стъкло от пода до тавана и без никакви грижи се поддържат 24 градуса вътре при темп. от минус 35 градуса навън- къщичката е лекичко на север, из студените региони на Русия... И тогава, и сега цената за такава къща в Русия "до ключ" излиза около €900/м2 (без цената терена)- същото е възможно и в БГ да се построи, за горе-долу същите пари само дето никой не би дал толкова пари за сглобяема къща без оглед колко е добра. Но пък балъци да платят €500/м2 за тукашните бараки в които и куче не бих вкарал да живее- колкото щеш...

    За какво говоря проверяваш на ecocomplect.shop

    Коментиран от #17

  • 12 Ако

    0 1 Отговор
    Цената е 900/м2 и качеството е добро си. струва. Под комуникации имах предвид мокрите помещения. Просто не съм наясно. Но пък със сигурност поддържане на такъв тип жилище е по лесно и изгодно. Благодаря за сайта. Успех.

    Коментиран от #13

  • 13 kkk

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ако":

    Всичко се прави лесно- материали има всякакви, въпросът е само в цената им и да спазваш технологиите... Точно това и оскъпява сглобяемата къща за да стане "къща", а не "барака" и накрая като предимство остава само бързият строеж. В БГ обаче цената е водеща и се правят бараки, а не къщи- стават за лятна вила, но не и за повече...
  • 14 Леголанд

    3 3 Отговор
    Ако после може да се разглоби и да се пренесе на друго място, не е лошо решение, защото очевидно ще има война НАТО и РФ, а бг-та пак успя да се набута в губещия лагер.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Като човек който има и двете в един двор

    2 3 Отговор
    Мога да кажа че сглобяемата къщичка е по добрата!!!! И от енергоефективна гледна точка и от към подръжка!
  • 17 Вярно хаха

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "kkk":

    Всеки ден влизам от едната в другата - която е масивна!!! И сглобяемата е много по добра по тези показатели!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Мъж за реализации

    0 4 Отговор
    Драги хора, редно е вие да разберете, че и аз съм човек !
  • 20 Уса

    0 3 Отговор
    В САЩ 90% от строителството е на сглобени сгради.Относно къщите,по-леко и лесно за подмяна,лесно за побългаряване(както ние обичаме да доизкусуряваме)можете да сменяте и махате стени да добавяте или сменяте изолацията и много други предимства.При едно земетресение шанса да загинете е минимален заради олекотените конструкции.Единственото неудобство са силните ветрове и наводненията,но и там има решение,което американците умишлено пропускат,за да похранват редица бизнеси покрай разрушенията.Масивното строителство е тежко и не толкова здраво,колкото се проповядваше с години.Тежко е за строителите и уврежда здравето им.Аз бих си построил куполна къща с маза да си правя винце
  • 21 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор
    Ако е тая на снимката, веднага!
  • 22 gggw

    1 0 Отговор
    е, тази на снимката да не би да е сглобяема?

    Коментиран от #23

  • 23 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "gggw":

    Ами не е!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата