Last news in Fakti
20 Декември, 2022

Трябва ли Украйна да преговаря за Крим, както предлага Кисинджър?


Трябва ли Украйна да преговаря за Крим, както предлага Кисинджър?
Не, с руските терористи не трябва да се преговаря
35% (1833)
Да, това може да е стъпка към спиране на войната
55% (2861)
Нямам мнение
9% (477)

Коментари

  • 1 Имам мнение

    22 6 Отговор
    Укр да се кротнат, Рус да се успокоят. Да се спре тая братоубийствена война, външните сили да престанат да се намедват в това, което изобщо не им е работа! Що се отнася до Крим– той е колкото на едните, толкова и на другите обикновени укр и рус. и на никой не му пука. Пука единствено и само на политиците и на чуждоземните им " приятелчета" . Да бъде МИР!!!
  • 2 Кики брейка

    9 8 Отговор
    ДА,им го отстъпи белкем руснаците спрат войната.
  • 3 срещу ядрена сила

    12 7 Отговор
    не може да има не-ядрена победа. проста истина. който иска да спори - да заповяда.
  • 4 Какви преговори?

    29 12 Отговор
    Крим е руски. Наркоманчето Зеленски да преговаря за живота си.

    Коментиран от #76

  • 5 ха ха

    6 25 Отговор
    Май малцина са в час. Абе, как мислите, защо онзи с обувката е дал Крим на Украйна? Луд? Мнеее... Крим има военно-стратегическо значение, но е неудържим икономически. Икономически мястото му е в Украйна дори и в Савецкия саюз! Тая работа не е случайна. После започнаха простотиите на Путя. Искаме си Крим за да си имаме "самолетоносач" в Черно море и да си направим Азовско море езеро. Да, ама затова ни трябва връзка по суша, щото мостът не стига. Затова е войната. Крим стана неудържим икономически. Затова и украинците е достатъчно да вземат Мелитопол и в дългострочен аспект русите искат или не ще бъдат избутани от Крим. Дълго е обяснение, но Крим просто тежи на руския бюджет. Докладвали са на Путя и изходът е да се докопат до водата и да отворят път до Крим. Иначе, "самолетоносачът" потъва икономически колкото и моста да му построят. Оттам нататък е пропаганда - НАТО е на границата и ще ни събуе съдраните гащи!... Няма как Путя да каже, че гордостта на царуването му не струва и пукната пара. Всъщност, струва... струва страшно много на Русия. Така обяснени нещата придобиват яснота в контекста на доктрината на Злата орда... ;)

    Коментиран от #52

  • 6 ха ха

    5 20 Отговор
    Крим е стратегически безценен само за едно нещо - нападение. И това е напълно се вписва в доктрината на Империята на злото. Единствено, ако стремежът ти е да превърнеш Черно море във вътрешно езеро, притежанието на Крим е задължително. Това е стъпало към други земи и проливите. Русия е сухопътна империя без неконтролирани топли пристанища. Последното винаги е било кошмар за завоевателните стремежи на наследниците на Златната орда. В мисленето си не са мръднали на крачка от 14-ти век!

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Адам Хилтън

    20 5 Отговор
    Крим им е най-малкият проблем, преговори ще се водят, но за цяла източна Украйна.
  • 9 Кирчо и Кокорчо Шарлатаните

    24 5 Отговор
    Крайно време е Украйна да вдигне бял флаг и да приеме условията на Русия
  • 10 АЛФА КЕНТАВЪР

    4 4 Отговор
    ДА това е СТЪПКА за ДИПЛОМАТИЧНОСТ ПРЕГОВОРИ и постигне на МИР
  • 11 Да, може да преговаря

    7 9 Отговор
    Но само за размера на рвпарациите
  • 12 Мое мнение

    16 4 Отговор
    Сега Украйна може да преговаря, но не иска. След 3 месеца ще иска да преговаря, но няма да може. Защото руснаците пък няма да искат. Те тогава ще искат цялата Украйна.
  • 13 оня с коня

    5 20 Отговор
    Кисинджър навремето бе Важна Полит. Фигура,сега е "Никой",просто "Бивш".И е казано:"Който плаща,Той поръчва музиката" и в случая плаща настоящия Американски Президент с цялата Финансова мощ на Америка,плаща и ЕС,т.е. това са Факторите които ще определят съдбата на Крим.Нека обаче в никакъв случай да не пренебрегваме и безпримерния героизъм на Украинците,които плащат пък с пролятата си кръв.Ама бил преди Крим руски...Както всяка територия,така и Крим е на по-силния и тук е момент да преценим кой е той.На пръв поглед Русия е в Пъти по- силна от Украйна,но Украйна със Парите и Оръжията на Запада зад гърба си неминуемо ще излезе победителА когато това се случи,нека Никой не си позволява да оправдава Руснаците че били "великодушни"и не искали повече кръвопролитие,затова са отстъпили със чиста съвест че все пак са изпълнили всичките си поставени цели- Глупости на търкалета,Те буквално ще бъдат ИЗТЛАСКАНИ СИЛОВО от Украйна благодарение на високия Украински дух и вкарваните вече от Запада съвременни модерлни оръжия,ПРЕВЪЗХОЖДАЩИ Руските!

    Коментиран от #46, #50

  • 14 Леле

    19 4 Отговор
    Не си добре ако си мислиш, че някой може да победи най-голямата ядрена сила в света на границата и. Русия не може да си позволи да загуби тази война. Тя или ще победи или резултата ще е равен - тоест целия терен ще бъде равно изравнен от хилядите ядрени глави. На запад започнаха да разбират това и затова натискат Зеленски за преговори.
  • 15 Дмитро

    14 3 Отговор
    Преговори иначе много ще седим без ток !
  • 16 Дзверцов

    14 3 Отговор
    От Украйна нищо не зависи! Каквото поръча чичо Сами, това ще изиграят. Още няколко месеца докато се стопят резервите на ЕС и мира ще е факт.
  • 17 колиба

    17 3 Отговор
    Укро–фашистите трябваше да спзват Минските споразумения ,а те слушаха склеротика Байдън и се готвеха за пагубна война , което разкри и Меркел.Сега условията се диктуват от Кремъл.
  • 18 фен на сидеров

    14 3 Отговор
    войната ще свърши, когато мизерията изкара европейците на улицата !

    Коментиран от #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 007

    16 4 Отговор
    Не, с укро терористи не се преговаря! Слава Русия
  • 21 Солей

    12 4 Отговор
    Има два варианта за край на войната:
    1ви - Русия побеждава
    2ри - окрайна капитулира
    🤭
  • 22 стоян георгиев

    11 3 Отговор
    Окрайна е в положение - САЩ ме държат, Русия ме обладава
  • 23 Истината

    13 4 Отговор
    Путин вече им каза, че ще ги пече на бавен огън! В Одеса раздават повиквателни за 8ма поред мобилизационна вълна, като изпукат и те, накрая Русия ще вземе каквото си поиска!
  • 24 Историк

    11 3 Отговор
    Окрайна не е държава, а диагноза!
  • 25 КОЗи .НЯК

    12 3 Отговор
    МНОГО СА ВИ "ФИЛТРИРАНИ" ВЪПРОСИТЕ............А ТРЯБВА ДА ИМА И ОТГОВОР............: НЕ ЗАЩОТО КРИМ Е РУСКИ....!!!
  • 26 Зеленски

    3 2 Отговор
    Кой иска войната да свършва?
  • 27 Радев

    10 2 Отговор
    "Крим е руски! Какъв да е?!"

    точно, ясно и неоспоримо
  • 28 Неправилно зададени въпроси.

    16 2 Отговор
    Украйна е измислена държава, като Македония. Всеки укър е руснак, но не всеки руснак е укър. Изключение правят хората от другите националности в пограничните райони и смесените от полски и руски произход. Това са така наречените украинци и езикът им е смесица от полски и руски. Та тази "нация" възниква в можеството войни, които руснаци и поляци са водили с променлив успех по между си. Дори сегашните украинци в парламента директно преминават на руски при своите спорове, когато се разгорещят. Политиците от "цивилизования" запад, го знаят това прекрасно, но така им отърва и го използват за своите користни цели.

    Коментиран от #65, #66

  • 29 Антон

    3 16 Отговор

    До коментар #18 от "фен на сидеров":

    Мизерията е по-голяма на фронта - зле облечени, водещи безсмислена война, руските войски скоро ще се обърнат срещу бункерският цар, който започна войната с цел териториално разширение.

    Коментиран от #31, #33, #36, #45

  • 30 ФИФА

    9 2 Отговор
    Клоуна няма думата!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор

  • 32 ДДРОнег

    2 11 Отговор
    Преговори за мир ?!
    Много добре звучи, казало си агнето, преди да бъде изядено от вълка ...
    русия в тази "специална военна операция" действа като насилник и терорист, защо някои си мислят, че с тях може да се сключи договро, който руснаците няма да нарушат ?!
    А дали путин ще е съгласен да върне анексираните територии, да плати репарации на Украйна ?!
    А дали руснаците ще се еъгалсят да ги съдят за военни престъпления ?!
    Колкото Хитлер навремето би се съгалсил на преговори, толквоа и путлер сега ще иска реални преговори, жалко, но ФАКТ !!!

    Коментиран от #43, #75

  • 33 Само питам

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    Много гледаш телевизия или четеш предимно бесарабски фронт? Или и двете?

    Коментиран от #72

  • 34 Крим е руски!

    6 1 Отговор
    Даже и де юре! Ама кой да признае, като не му изнася!
  • 35 Читател

    1 7 Отговор
    Кисинджър е интелигентен човек , опитен политик, владее изкуството на компромисните решения, но с терористи не се преговаря. Може временно, но в това време трябва да се създаде план за унищожаване на терористите. Може Евросъюзът да изкупи територията от Украйна и претенциите на Русия с помощ от САЩ и да направи полуострова демилитаризирана зона. Претенциите на Русия може да се оценят за половината от репарациите, които ще дължи на Украйна. Но за да стане това в Русия трябват революционни промени за ликвидиране на диктатурата на номенклатурната и КГБ, ГРУ и другите мизантропски престъпни организации.
  • 36 Читател

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    От твоята уста в Божиите уши. Само това е началото на решението.
  • 37 Теодора

    0 3 Отговор
    Не знам, не ме интересува.
  • 38 Верно ли

    7 1 Отговор
    Хахаха, щели да преговарят за Крим! Те скоро ще трябва за Киев да преговарят, па за Крим тръгнали да се дърпат!
  • 39 анкетко

    5 1 Отговор
    Отново некоректна анкета - какви терористи, какви глупости? Вместо "нямам мнение" да бяхте сложили "Украйна трябва да преговаря за присъединяване към РФ безусловно и линчуване на Зеления"
  • 40 Пак манипулация

    5 1 Отговор
    Факти постоянно манипулират и изопачават фактите с т.нар. си анкети - всички терористични атаки и зверства са извършени от кървавия фашистки киевски режим! Явно лъжата и русофобията са норма на поведение в слугинската "преса"!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 рада дълбоката

    3 0 Отговор
    Както винаги на ФАТКИ анкетите са без възможност на нормален и адекватен отговор . Крим е РУСКИ! БИл е , сега е и ще бъде . По този въпрос вече е излишно да се спекулира . Промяна може да се случи не защото тоз или оня президент назначен от Вашингтон искал еди какво си а единствено нов РЕФЕРЕНДУМ , но на тоя етап едва ли е нужен след като е с предизвестен край .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 ДДРОнег

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "не те ли засърбя":

    Мда, много сте умни, затова България е на дъното на ЕС, щото е пълно с русуфили без капка акъл !!!
    Нормалните държави са против войната, дори традиционните съюзници на русия - китай, Инди, Казахстан и др. му казаха в прав текст - Спри войната !!!

    Коментиран от #57

  • 45 Г образен соросоид

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    Не съществува и 1% такава реалност защото руснаците когато има външен враг се сплотяват а разборките за какъв строй ще останат за след войната . Не говоря защото на мен така ми се иска а това което е реално към дадения момент а от тебе съм по запознат (няма да казвам поради какви причини ) .

    Коментиран от #73

  • 46 оня с топа в задн ти

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    И като се събуди пръстите в контакта .....
  • 47 ПЕТКО ЛИЛОВ ОССЕ български пед-ас

    1 0 Отговор
    Според мен Украйна вече трябва да преговаря за Лвов и Ровно а останалото е договорено .
  • 48 Нямам мнение

    2 1 Отговор
    Но имам. Украйна трябва да преговаря за условията за капитулацията си, ще спаси много украинци да не загинат на фронта.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 ах ах

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    Ти сам си си противоречиш. Хайде като вземем да разсъждаваме, да вземем и да четем какво сме писали.
    Хем казваш крим е неудържим икономически, хем и че крим тежи на руския бюджет.
    А обиждането на който и да е в конфликта, само говори до ниската култура на обиждащия.
    Путин си е Путин. Зеленски си е Зеленски.

    Коментиран от #64

  • 53 Пешо

    3 0 Отговор
    Въпроса вече не е само за Крим като през 2014. Въпроса е дали руснаците са съгласни да вземат само днес,лнр,Крим, Херсон и Запорожие или ще искат и Харков и Одеса

    Коментиран от #56

  • 54 Пешо

    2 0 Отговор
    Въпроса вече не е само за Крим като през 2014. Въпроса е дали руснаците са съгласни да вземат само днес,лнр,Крим, Херсон и Запорожие или ще искат и Харков и Одеса
  • 55 Истината ли?

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "ИСТИНАТА":

    На кой му пука за Истината?
    Дори и в тези празнични дни - на кой?
    Нека не смятаме, че ако са ни преместели да ни пекат от един тиган на друг, и от един огън на друг. сме се освободили. Нека не се залъгваме, че като сме сменили една зависимост от друга сме се освободили от нещо.
    Да, Бъглария бе силно зависима от Руски газ. Но тази зависимост винаги, повтарям винаги е била доброволна. България винаги е искала да купува Руски газ, защото най-евтино си го доставя!!!.
    И аз съм зависим от българския хляба, старозагорската изворна водата и софийския въздух. Защото най-евтино си ги доставям. Е да, мога да спра да съм независим от тези неща и да почна да си немски хляб, вместо български, бутилирана вода вместо изворна, хималайски кенчета с въздух, вместо софийски, но това не ме прави свободен!
  • 56 дамс

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Пешо":

    Това е локалния въпрос. Големите, глобалните въпроси, дори и не съм/сме ги сънували.
  • 57 няма

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "ДДРОнег":

    Няма. Няма "нормални" държави. Има имперски интереси. За тези империи законите не важат.
    Последните 30-тина години САЩ са над всякакви закони, институции и организации. Колят и бесят както и който им е изгодно.
    Русия си гони своите интереси, Китай неговите, САЩ техните. На никой не му пука нито за хората, нито за правда, нито за справедливост. САЩ заколиха иконмиката на ЕС (която усърдно угояваха 70 години, чрез плана си "Маршал") и сега се готвят да пируват над нейния труп.
    И ние сме на това положение не заради русофили или русофоби, ами заради българопредатели.

    Коментиран от #58

  • 58 ДДРОнег

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "няма":

    Има нормални държави, има и имперски такива !!!
    Да, САЩ и русия са имперски държави, но от рузкий мир всички бягат, докато напливът за САЩ е огромен !!!
    Аз също не искам рузкий мир на блатная кочина !!! Никой не иска , дори и русУфилите, затова и около милион руснаци избягаха за броени дни !!!
  • 59 вбнймк,л/'

    3 3 Отговор
    С терористи не се преговаря! Все едно да ЕС или САЩ да преговарят с "Ислямска държава" или талибаните.
  • 60 Мнение

    2 1 Отговор
    Време е войната в Украйна да бъде спряна, не може да продължава до безкрайност това безумие и братоубийство!
  • 61 Кисинджър е на 99 години

    0 3 Отговор
    Той е с Алцхаймер!
  • 62 ДДРОнег

    2 7 Отговор
    Украйна трябва да преговаря за мир и репарации от Мордор !!!
    В репарациите може би е добре да се включва и територия, че нещо на рузнаците не им се отразява добре !!!
    А тъй като вследствие на войната, започната от Мордор пострда и целия свят, не е лоша идея рузия д аплати компенсации на целия свят !!!
    Какво ще кажете за безплатен газ, безпланти газ, безнин, дизел и др. за България ?!
    Който сложи минус значи е Българофоб !!!
  • 63 Матракчи

    5 2 Отговор
    Да преговарят или не, Крим е руски и винаги е бил руски.

    Коментиран от #70

  • 64 ха ха

    1 7 Отговор

    До коментар #52 от "ах ах":

    Крим е неудържим икономически без водата от Украйна и път. Путин се опита да реши въпроса с мост, ама не работи. Русия е на минус от завоюания Крим. Затова и започна войната. НАТО на границата е само партенка за малоумноото ѝ население. Ако НАТО беше голям ужас за русите, нямаше да изтеглят 80% от С-300 от Ленингардския регион и да ги хвърлят в Украйна. Знаят, че НАТО няма да ги нападне и водят нападателна война.
  • 65 Вуте

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Неправилно зададени въпроси.":

    Оличен коментар.
  • 66 Вуте

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Неправилно зададени въпроси.":

    Оличен коментар.
  • 67 Го4о

    2 7 Отговор
    Украйна много скоро ще си възвърне Крим и всичко което е загубила от Русия!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор

  • 69 А бе

    5 1 Отговор
    боклуци, какви са тези подвеждащи въпроси, за какъв Крим мечтаят Окрайна, та тя самата няма да съществува. И второ - какво означава "руски терористи" ? Заради кого е "Алеята на Ангелите", не е ли заради Укрофашистките изроди.
  • 70 ДДРОнег

    0 2 Отговор

    До коментар #63 от "Матракчи":

    Преди КРИМ е бил БЪЛГАРСКИ !!!

    Коментиран от #71

  • 71 От 300 години е руски

    6 0 Отговор

    До коментар #70 от "ДДРОнег":

    Ако щеш и в праисторически времена да се върнеш, това са фактите!
  • 72 Антон

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Само питам":

    Всякакви медии чета, само не и официална и достоверна дезинформация. А ти?
  • 73 Антон

    2 8 Отговор

    До коментар #45 от "Г образен соросоид":

    Г-н неграмотен троле / путинофил,
    през "защото", "а" се слага запетайка. Ползването на транслатора (евентуално)от руски не е оправдание.
    Иначе съм Българофил, а не путинофил, като теб.
    Лили Путин Първи и последни губи войната, а 2023 г, вериоятно ще я загуби съвсем.
    А Сорос не го познавам, ако вие получавате пари от чужбина, скоро копейките ще секнат.

  • 74 Еее, КАК ДА

    10 1 Отговор
    ПРЕГОВАРЯТ?! ТА КРИМ Е РУСКИ! ВИНАГИ Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ РУСКИ! УКРОНАЦИТАТА ДА ЗАРЕЖАТ ИЛЮЗИИТЕ ... И БЕЛОТО!!!
  • 75 антрашпиц

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "ДДРОнег":

    Русия ще излезе победител от тая война ,независимо колко ще плати.Русия никога не се е интересувала от цената..
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор

  • 80 джеки

    4 0 Отговор
    За какъв Крим да преговарят? По тази логика и за Москва може да реговарят. Изключително тъпи въпроси опитващи се да подведат насоката на мислене на джендърята.
  • 81 Какви са тея глупоста

    0 0 Отговор
    никой няма да преговаря чза Крим!ПТакива про ста шки анкети,не мислех че някой може да направи!Положението е много зле!Човешкия материал е много слаб!!!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата