Last news in Fakti
17 Март, 2024

Ще се наложат ли електромобилите в Европа?


Ще се наложат ли електромобилите в Европа?
С подкрепата на
mobile.bg
Да, те вече се налагат
13% (484)
Да, но в бъдеще
26% (1005)
Не, няма
59% (2283)
Нямам мнение
2% (83)

Коментари

  • 1 Васо Високоволтовия

    14 3 Отговор
    Тесла долу, само Дачия и Рено! оле оле оле
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 4 Отговор
    Да, може да се наложат, но само със сила. В стилът на Европа, тя като нищо може да забрани ДВГ. И без това всеки ден мисли нови дивотии! Последната беше за изпитите на 70 годишните!

    Коментиран от #13

  • 3 Тцтц

    3 4 Отговор
    Ако е като Англичаните,всяко семейство да има 2 коли,един електромобил и една кола на бензин/газ забравете тази идея 😁
  • 4 Нафто

    13 9 Отговор
    Със сигурност няма да се наложат.Няма толкова ел.енергия, особено у нас. Освен това какво става със старите батерии,къде ще се изхвърлят. Проблема е много голям.

    Коментиран от #15

  • 5 Пен Сионер

    11 6 Отговор
    Те ни наложиха,че е правилно да се женят мъж с мъж и жена с жена, та едни електромобили ли няма да наложат? Като ни затворят бензиностанциите и приключваме. Всички ще минем на електрокари.
  • 6 Жичкаджия

    8 2 Отговор
    Ще ги ремонтираме с фазомер !

  • 7 Левче 100тинков

    2 4 Отговор
    По точно: Ще ги наложат ли електромобилите в Европа? Да,и ще са под наем.
  • 8 Едно...

    13 2 Отговор
    ...ме интересува, как върви афтърмеркетът на ел. миксери в Германия? Доколкото гледам немски предавани и интервюират продавачите на миксери втора употреба, всички казват, че продажбите са им НУЛА. Апропо един продавач на автомобили втора употреба не е излязъл с обвързващ документ с животът на батерията, що така бе? А и ко прайм с хилядите дела на немци срещу производителите на мискери за несъответсвия в капацитета на батерията при температури под нулата -> видно е, че тогава батерията има само до 50% капацитет без топло?

    Коментиран от #11

  • 9 Арбайтен

    8 2 Отговор
    Електрокарите може да се наложат в някакъв % в богатите държави но в бедни държави като нашата пълен абсурд. Масово населението блъска в производство за около 1000лв на месец а с такива доходи никога не можеш да закупиш електричка дори и 2ра ръка и топографията у нас е много гадна за електричка - баири , завои , разбити пътища.Причини колкото щеш но у нас електричките нямат шанс да станат масови , поне в близките 20-30г.
  • 10 Сасагури

    7 2 Отговор
    Електромобилите се налагат насила. Количеството коли с ДВГ е невъзможно да бъде заменено със същото количество електромобили. Извода е, че целта е отнемане правото да имаш автомобил
  • 11 Бай Яни.

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Едно...":

    Защо коментираш тема на светлини години от недоразвитият ти мозък. По щети отива да коментираш мизерията ви на село.
  • 12 Мурджо

    4 0 Отговор
    Всички мои познати с електрички подържат паралелно и автомобил с двг. Ползват съответното мпс според нуждите в града и близо окол с електричката. В Гърция или в Италия на ски с двг- то.
  • 13 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Какъв е този код Сайта си има Код

    Коментиран от #17

  • 14 Те вече се наложиха !!!

    1 9 Отговор
    И конският впряг е имал своят златен век...е мече го няма. А дизеловите лоби може да скимти като за последно. Винаги има сиромаси и маргинална, които твърдят, че земята е плоска. Дерзайте Ганьвоци, вий сте проофффанниии !

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нафто":

    Ти остави старите батерии ,ами какво става с акциза на горивата, ако всеки подкара електричка

    Коментиран от #18

  • 16 ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Те вече се наложиха !!!":

    Наложиха се електрокарите, ама с нагайката. Забрана за ДВГ и субсидии за "бедните" купувачи на електрокари. После и еко данък ще ни наложат за да им чистим батериите. Мъск ще гори в ада!
  • 17 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Това си е мое число, което нищо не значи, за да не се бърка с друг НИК. Защото всеки втори се пише "българин", а всеки трети "гост". И ти май си нов гост?

    Коментиран от #24

  • 18 В нашата любима

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гошо":

    родина нещата не стоят точно така. Мислиш ли, че държавата ще се лиши от акциза на петролните горива по 1лв.на литър? При 4млн тона консумация това са над 4млрд. лв. Просто електромобилите у нас са малко, но като станат 10-20% и консумацията на петрол видимо намалее ще се вземат мерки. Ще се опитам да позная: Електромер във всеки електромобил и хибрид, пломбиран естествено като тези от енергото. Ако щеш зареждай от солара "без пари" електромера се върти и ще трябва да се плаща акциз. Разбира се всичко ще е осеяно с добри намерения - екологичност, зелена сделка и др. подобни. Сегашните електромери са безконтактни и полицията ще има данни дали си платил само като минеш покрай тях.
  • 19 Тoзи cпoр

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Те вече се наложиха !!!":

    мнoгo приличa нa: рaдиoлaмпи cрeщу трaнзиcтoри, cтрeли cрeщу куршуми, плaтнoхoди cрeщу пaрaхoди, caби cрeщу пушки, каляски срещу автомобили, парна машина срещу ДВГ и сега електромотор срещу ДВГ. Никoя oт избрoeнитe "нaзaдничeви" тeхнoлoгии нe e изчeзнaлa нaпълнo и cи имaт cвoи ниши зa изпoлзвaнe и рaзвитиe.
  • 20 оня с коня

    2 2 Отговор
    Естествено че ще се наложи,нооо...в определени граници.
  • 21 Емигрант

    3 5 Отговор
    Ха ха ха що за въпрос и кои са тези 59 % които отричат електромобилите, те напускали ли са оградата на овчата кошара, та тук на Запад вече преобладават тези автомобили, гаражите на големите магазини се пукат по шевовете за зареждане на батериите, местата за това отдавна са в недостиг ! В кой свят живеете вие, изобщо на тази планета ли сте обитатели ? Всички бензиностанции са оборудвани със множество контакти, живеете в миналото....

    Коментиран от #23, #26


  • 22 Пилотът Гошу

    3 2 Отговор
    Понеже Факти винаги леко спят, онзи ден официално премахнаха забраната за нови ДВГ от 2035. Затова и последните месеци автомобилните производители съобщаваха, че ги връщат.
    Насъбраха едни пари от балъците и циркът приключи.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    а що обиждаш козлодуйския

    Коментиран от #28

  • 25 КПД

    1 1 Отговор
    ДВГ технологията се развива от повече от сто години, засега електромобилите изостават, въпреки че като концепция са далеч по-добри.
  • 26 Така е.

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Емигрант":

    Цитат от учен човек :
    "Щом на този свят съществува електричеството, напълно възможно е и да има Бог !"
  • 27 В.И.Ленин

    1 0 Отговор
    ""Електронът е също така неизчерпаем, както и атомът, природата е безкрайна...".
  • 28 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Има ли как да разбереш, дали друг ползва моя ник?
  • 29 Електронен концлагер

    0 0 Отговор
    Изчезнат ли ДВГ и парите в брой всички вие сте обречени !

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата