Last news in Fakti
5 Април, 2024

Смятате ли, че сега е подходящият момент за присъединяване на България към Еврозоната?


Смятате ли, че сега е подходящият момент за присъединяване на България към Еврозоната?
Да
27% (1702)
Не
54% (3456)
Влизане, но при европейска икономика и европейски заплати
16% (1011)
Не ме интересува
3% (173)

Коментари

  • 1 Исторически парк

    46 9 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО!
  • 2 Адам Хилтън

    56 6 Отговор
    В клуба на богатите беден човек получава пропуск само при 2 условия - ако е чистач или прислужник.
  • 3 нашия

    46 6 Отговор
    мяско което е с вход ,НО НЯМА изход се нарича капан.....именно това е еврозоната -влизаш и нямаш право да излезеш /доказателство Гърция-гласуваха с над 90% да излязат ,но не им разрешиха/ ,освн всичко друго и собствената валута е един от признаците на суверенните държави,влзайки в еврозоната предаваме доброволно независимоста си на някакви чиновници и то "банкери".....няма логика да искаш доброволно да станеш роб ....

    Коментиран от #36

  • 4 Отстрани

    38 5 Отговор
    Едвам чакам да видя физиономиите на всички след като ЕЦБ започне да определя лихвените проценти и те станат от 2,5 на 5-6% за ипотечните кредити и 8-10% за другите, каквито са в момента по Европа . Нямам търпение ! Всички които са се набълбукали с кредити да му мислят след нова година, ще връщат на банките двойно....ако могат!

    Коментиран от #35

  • 5 Бай Ганьо

    40 6 Отговор
    Смятам, че държавата ни дължи референдума - подписахме предостатъчно хора, значи е задължителен. Другото е диктатура.
    От друга страна Кокорчо такива ги натвори, че вече не изпълняваме критериите за членство и ЕЦБ няма да ни пусне, колкото и да се пънат умнокрасивите.
    С тая рецесия и военна икономика, само болен мозък ще се натиска да се качва на потъващ кораб. Дания, Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Норвегия, Швеция не са в еврозоната. Англия и Швейцария също. Та стига вече с тия мантри. Тукашната мафия иска да прецака борда, за да докопа и профука резервите ни. За същото се точи и ЕЦБ. Всички в еврозоната са потънали в дългове, особено южна Европа. Ще плащаме и техните дългове.

    Коментиран от #13

  • 6 нннн

    36 8 Отговор
    Повечето българи не искат в Еврозоната, но гласуват за партии и политици, които искат да влезем веднага. Това на шизофрения ми прилича. Хора, мислите ли като гласувате?

    Коментиран от #33, #44


  • 7 Емо

    27 5 Отговор
    Ба ..и майтапа, държавата предстои да се закрива, вие чакайте европеска икономика и европейски заплати.
  • 8 Коментар # 5 Бай Ганьо

    26 3 Отговор
    Този коментар отразява цялата трагедия , в която се готвят да тласнат България, шепа обез.....мяли банкери, олигарси и милионери.Жалко яа че един цял народ е тяхна жертва.
  • 9 оня с коня

    6 33 Отговор
    За разлика от русия БГ е демокр. Държава и Желанията на хората се уважават в Макс. Степен.И така:Влезли сме в Еврозоната по въздух и море,скоро ще влезем и по Суша.Ама някой не иска да влиза - няма проблем,просто ще се смени Личната карта и на нея ще е отбелязано че не е Член на Шенген!Същото се отнася и за Еврото- няма нужда от никакви Референдуми - просто го въвеждаме,като за противниците му ще има специални магазини като едновремешните "Кореком",от където ще си пазаруват със Сегашните Левове.

    Коментиран от #10, #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Към коментар # 9 оня с коня

    7 0 Отговор
    Този с магарето наистина не е добре. Да бъде уволнен като трол ! Не прави разлика между Шенген и Еврозоната даже, тръгнал да дава акъл.

    Коментиран от #29

  • 12 1234

    16 6 Отговор
    Няма почти никакво значение за нас дали сме в еврозоната или не!
    Проблемите ни са в България.
    1. Ограничаванане на публичните разходи, публичен дълг, заеми, ако не го направим след няколко години ни очаква гръцки вариант - ограничаване на доходите, вдигане на данъци и приватизация(ако нещо все още е останало). При това нямаме гръцка икономика..
    2. Не се ли погрижим за производството си сме загубени с еврото и без

    Коментиран от #58

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 В Еврозоната ни чакат

    27 2 Отговор
    с отворени обятия. Четете статията на Дойче веле от 28.03.2024 г. за Италия, Испания и Германия. Дълговете на Италия към ЕС за тази година ще нарастнат на 140 % от БВП на страната, за Германия той е 66% , а за Франция 100 %. Тези страни благоденстват, в сравнение с България, а като член на Еврозоната ще сме длъжни да им плащаме дълговете. Масовото самоубийство на делфините бледнее пред това , което предстои тук
  • 15 Ван Дал

    17 3 Отговор
    Като последни по всички икономически показатели за ЕС пак ще сме в графата изостанали и не реформирани. Което от самосебе си води до задълбочаван на кризите и изоставане в пъти от стандартите на ЕС. Еврозоната основно е конкуренция. Къде е нашата конкурентно способност!? В ишлемето, в суровините, в човешкия професионален капацитет, в индустриалните технологии, енергоемкост и егективност в производството, в завършения кравн продук със стойност и ддс за хазната!? Ние за зажолст се оформихме като ремарке на ЕС. Откачат ли ни, без двигател и собствено управление, оставаме на място и финала е летален.

    Коментиран от #59

  • 16 ТИР

    26 2 Отговор
    Лесно е да се сети човек че след като България е оставена без инвестиции , най бедната ,без болници ,запустени села и сега едно бързане дори с лъжливи данни за да влезем в зоната
    показва че не е в интерес на хората,,,
  • 17 Каква еврозона?

    30 1 Отговор
    Погледнете какво се случва в митници, ДАНС и къде ли не. Взаимни обвинения в корупция, арести, Денков заявява, че ДАНС закриляли канали за наркотици... В цялата тази вакханалия от безумия ако някой ни предложи място в еврозоната, е сам за лудницата. А кой знае още какво ще лъсне при тази предизборна кампания. Но при такова мощно начало ще е направо касапница по върховете. Не че пък в еврозоната са цъфнали и вързали. И там има силни подозрения за "елитите". Спомнете си как твърдо защитаваха Борисов през 2020 г. сегашните управници на ЕС. Ако не си е плащал, ми е трудно да си обясня чак такива симпатии. А може да се окаже плюс в крайна сметка, че такова влизане неизбежно ще се отложи.
  • 18 Мафия ни управлява

    20 0 Отговор
    Българските политици новобогаташи нямат нужда от еврозона и Шенген ! Така крадат повече и контрабандата им е по лесна !
  • 19 Така е

    19 0 Отговор
    Това с Шенген и Еврозоната е само приказки и протакане ,съвсем умишлено !
  • 20 Левче 100тинков

    16 4 Отговор
    ШЕНГЕН,споделени заеми НЕЩЕМ и ЕВРО на АЛАНГРО!
  • 21 За пореден

    3 15 Отговор
    път се убеждавам, че нашите нацисти са готови да продадат майка си, но да ни държат близо до москва.
  • 22 бедни,

    3 12 Отговор
    глупави, но убедени руски нацисти. Тук е пълно със злобни и ретроградни неграмотници, които без да разберат, помагат на руската мафия и сивата икономика. Ако влезем е Еврозоната скътаните милиярди в лечета ще умрат и разстоянието до москва ще се увеличи. Това е мъката ви!
  • 23 провинциалист

    16 1 Отговор
    Очевидно е, че еврозоната ще ни направи икономиката на европейско ниво точно толкова, колкото европейският съюз ни направи европейска уредена и законова държава.
  • 24 Въпреки умилителните

    15 1 Отговор
    Клипчета целящи да ни уверят колко хубаво нещо е еврото и камарата лъжи изречени от банкери,анализатори и специалисти истината е че Не сме и Няма да бъдем готови в близките 10години поне за тази прословута Евро зона.Аз не проумявам нашите пишман политици не разбират ли(или не искат) да разберат че влизането в нея за поне половината от българите ще означава рязко падане на и без това мижавия стандарт на живот. Да осигурят европейски доходи и реално добре работеща икономика ,а те се засилили без тези два най-важни показатели да скочат в бездната и повлекат след себе си народа ни.Между другото хърватите продължават да се вайкат от високите цени, които трябваше оооотдавна да са се върнали към нивата от преди приемането на прословутото евро!
  • 25 Eлементарно

    18 0 Отговор
    България НЕ СТАНА 16-тата съюзна република на СССР , но сме първи дупедавци за безличното съществуване в ЕС!
  • 26 процентите говорят какво иска народа

    18 0 Отговор
    Понеже знаят мнението на народа затова и унищожиха напълно законен референдум.Виновниците всички ги знаете кои са.
  • 27 фактите

    13 0 Отговор
    При тази политическа криза и липса на адекватни политици при положение, че САЩ и НАТО ни бутат, към война сега е "най-подходящито" време да се самоприключим с евро и още една инфлация покрай него!
  • 28 провинциалист

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    "като за противниците му (на еврото) ще има специални магазини" - хайде още веднъж, разликата между еврото и еврозоната е като между дизела и дизелгейт.

    Коментиран от #34, #65

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор

  • 30 безаналогов

    1 10 Отговор
    както винаги ... глупаците са повече от грамотните хора ........ за съжаление

    Коментиран от #32

  • 31 Мнение

    15 0 Отговор
    Гнусните модераторчета, нагласили анкетата с 1 позитивен и 2 негативни отговора, за да може двата негативни да са с по-малко гласове от позитивния, сиреч да изглежда сякаш народа припка от "щастие" да приеме заробващата валута, от която Гърция не успя да избяга и фалира!

    БЕЗ ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА, НИКАКВО ЕВРО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА! КОЙТО ГО ПРИЕМЕ НАПУК НА БЪЛГАРИТЕ, ТРЯБВА ДА Е ГОТОВ, ЩОТО И НА ОСТРОВИ ЩЕ БЪДЕ ТЪРСЕН!

    Коментиран от #37

  • 32 Мнение

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "безаналогов":

    Което значи, че "грамотните" сте такива само във фантазиите си!
    До кога малцинството ще налагате "грамотността" си на мнозинството?!
    На това му се вика див фашизъм!
    Повярвал си безмозъчния, че знаел повече от народа си, понеже бил станал милионер/милиардер?!
    По заблуден добитък от тоя здраве му кажи!
  • 33 Мнение

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "нннн":

    Бъркаш се!
    Повечето българи НЕ гласуват, щото нямало за кого!
    А до този извод са стигнали благодарение на разни хора кат един "полковник", който най-подробно обяснява как изобщо не трябвало да гласуваме щото изборите се манипулирали?!
    И така вече над 3 десетилетия мафията си избира правителство чрез твърдия си електорат, платените махали и ала бала (от всякакъв тип), а останалите ходят за гъби щото не виждали алтернатива!
    Сега обаче народа НЕ искал еврото на тоя етап, но видиш ли не му се гласува щото нямало за кого?!

    Народе масово гласувай, инак ще те заробят още!!!

    Коментиран от #55

  • 34 оня с коня

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "провинциалист":

    Да си прочел че правя сравнение между Евро и Еврозона след като едното е Валута а другото - Територия?Просто съвсем чистосърдечно предлагам КОНСТРУКТИВНИ решения на двата "Препъни камъка" вълнуващи определена част от населението,докато теб те напъва отвътре да критикуваш Всичко що мърда без да предлагаш НИЩО обаче!

    Коментиран от #38

  • 35 дгдбб

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Отстрани":

    Те лихвените проценти на българските банки и сега са свързани с ЕЦБ, ма в опорката тва не ги пище, нали?
  • 36 дгдбб

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    Така, така. Ние няма да сме роби на некви европейски банкери. Ние си искаме Баце и Шиши да източат още некоя банка. Те са си българи и може да крадат
  • 37 дгдбб

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Мнение":

    Допитването се нарича избори. Гласуваш за копейките и нема евро. Ма нещо сте много малко там та не знам. Па на Костя сичките му сметки биле в евра и долари. Изплатил 300 000 евро ипотека за година и половина

    Коментиран от #41

  • 38 провинциалист

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    Ами, направи я тази разлика! При масово недоволство срещу еврозоната да се говори за предимства на еврото е замазване на очите.
  • 39 България отдавна е в Еврозоната

    1 4 Отговор
    А разни примитиви без добавена стойност инплантирани на черния пазар - да мълчат ! Може само тихо евразийско скимтене !

    Коментиран от #61

  • 40 България отдавна е в Еврозоната

    4 4 Отговор
    А разни примитиви без добавена стойност инплантирани на черния пазар - да мълчат ! Може само тихо евразийско скимтене !

    Коментиран от #64

  • 41 Мнение

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "дгдбб":

    Допитването се нарича референдум!
    Изборите знаем как ги правят в България!
    За всеки важен въпрос за народа, задължително трябва да има референдум!
    Останалото са плюнки на зависими жалки хорица!
  • 42 Винкело

    11 1 Отговор
    Оня дългия отговор - влизане при европейски заплати - на практика също е "не". Така че имаме 72% не ви щем еврото.
  • 43 бай Иван

    9 1 Отговор
    Прославената Хърватска дето ни се дава за пример колко било добре след влизане в еврозоната е с най-висока инфлация от 4.6% след Румъния. Официално посочена инфлация, която в нашите медии няма да я видите. А влизането в еврозоната ни се даваше като панацея за борбата с инфлацията.
  • 44 бай Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "нннн":

    Според мен всяка партия преди изборите трябва да излезе с ясни послания записани в точки. Вземем ли влаастта правим това , това , това и това . Да се знае за какво гласуваш , а не после да викаш ама аз избрах ГЕРБ ама те ме вкараха в еврото ама я го не сакам. Исках съдебна реформа ама Мравояда не направи тази дето я исках. Гласувах за Пеевски ама не знаех ,че е корумпиран,избрах Корнелия ама да не дава оръжия за Украйна,избрах Костадинов като патриот , ама той пък що ме води вън от НАТО, като не искам. Ясни послания в точки в предизборната програма по фундаменталните за страната неща /енергетика ,връщане златодобива, чуждите НПО-та в регламентиращ закон,чуждо влияние в страната и геополитики , избор и отговорност за изпълнение . Не ги изпълняваш , протести и си отиваш, а не да плямпаш, ама аз едно казах амо то не може да стане и от лодката "раковски" седнах в скута на пашата. Като не стане, чао от политиката.

    Коментиран от #45

  • 45 бай Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "бай Иван":

    Имах в предвид импровизираната лодка на Христо Иванов и Мирчев "Радецки" когато атакуваха врага по вода и как се търкаляха по плажа, а накрая седнаха в скута на Пашата.
  • 46 Павлова

    7 0 Отговор
    Анкетата е с некоректно сложени въпроси. Третият вариант на отговори НЕ изключва втория и така се замъглява картината. Заиграването с този въпрос към населението не е много почтен, защото сериозните икономисти знаят и разпространяват, че не сме готови за влизане в еврозоната и не се прави нищо по същество за подобряването на икономическото състояние. При сегашното положение ще жънем негативите на еврозоната. А политиците натискат за това по свои политически причини за трупане на активи, едрият бизнес потрива ръце, а хората не знаят последствията. ДА НЕ СЕ БЪРЗА, да се работи първо за решаване на МНОГО икономически проблеми и засилване на силата на икономиката ни, която е от 2007 г. досега НАЙ-слабата страна в ЕС по доход на населението с голяма разлика от другите.

    Коментиран от #51

  • 47 8268

    10 1 Отговор
    С тези ниски доходи какво евро ще приемат?!
  • 48 мафиот

    10 1 Отговор
    Каква полза има обикновеният българин Оскубване на перушината ,ако му е останалая от прехода .
  • 49 Животинска ферма

    8 1 Отговор
    Тикволандия влиза право в зоната на здрача. За мафиотската територия е подготвен украински сценарий с всички екстри, като сирени в 5 часа сутринта и бомбардировки по военни обекти на НАТО.
  • 50 Гост

    11 1 Отговор
    Само колониите си нямат собствена валута.
  • 51 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #46 от "Павлова":

    За какво му е на ЕС икономически силна България? Кой ще купува колите им на старо? Кой ще купува дрехите им втора ръка? Кой ще купува преоценените стоки от Германия? От къде ще вземат евтини работници? А, евтини м0ми?
  • 52 При това Беззакони Нищо няма Смисъл!

    6 1 Отговор
    При това Беззакони Нищо няма Смисъл!
  • 53 Зевзек

    11 2 Отговор
    Липсва една много важна опция: "България изобщо не трябва да влиза в еврозоната".
  • 54 Костя Копейкин

    1 7 Отговор
    Трябва да се присъединим към Евразийската зона.
  • 55 нннн

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Мнение":

    На избори се явяват стотина партии - леви, десни, средни, че и шарени. Като чуя ,,няма за кого" и ме втриса. Абе, ако хора като ,,полковника" кажат да се обесим, ще се бесим ли? Прав е проф. Христов за 80-те процента.
  • 56 Сатана Z

    7 1 Отговор
    €врозоната за България ще бъде поредната национална катастрофа щетите,от която ще са гибелни за по-голямата част от населението,което ще загуби дори и пенсиите си защото БНБ ще бъде подчинена на ЕЦБ.
    Ще ви одерат кожите,това ги чака Българите
  • 57 Дааааааам

    7 0 Отговор
    проф. Стив Ханке ясно го каза от нивото на своята компетентност, на световен икономист, че еврото ще е надгробния камък на България. Какво има да се напъва още в тая посока?! Вижте в Хърватска какво става, въпреки че тука се мъчат по всякакъв начин да се прикрие. За еврото драпат заради онези пари в резерва, гаранционния фонд, които ще ги разпределят "някои", по между си.

  • 58 Ха ха ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    С еврото няма да можем и носа си да избършем без разрешение свише. АЦБ ще коли и беси, и ние ще можем само да изпълняваме заповеди. Нищо друго. А от това изход няма. Точно като в песента на Игълс, "Хотел Калифорния".
  • 59 Точно

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ван Дал":

    еврозоната е летален финал.
  • 60 Сега

    1 5 Отговор
    Сега е подходящ момент!
  • 61 Дааааааам

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "България отдавна е в Еврозоната":

    Ще заскимтиш и то на най - висока октава ако ни набутат еврото. Но ще бъде твърде късно. Голям умник и експерт. Като пате, нагълтало се с джибри.
  • 62 факуса

    2 0 Отговор
    в зоната кога великите си платя борчовете
  • 63 мнение

    4 0 Отговор
    държавните чиновници и депутатите са най-готови и за шенген и за еврозоната, а народа не може да си купи кисело млеко и хлеб
  • 64 не сме

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "България отдавна е в Еврозоната":

    Не Сме и няма да бъдем
  • 65 нтнмв

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "провинциалист":

    гражданин от кое село си

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата