5 Април, 2018 13:01 1 770 4

Бивш играч на ЦСКА: Дължат ми 200 хил.евро

  • цска-
  • заплата-
  • договор-
  • съд-
  • тенгариня-
  • уефа-
  • евротурнири

Португалецът Бернардо Тенгариня е една от пречките за участие в евротурнирите

Португалецът Бернардо Тенгариня е сред седемте играчи, заради които профсъюзът на професионалните футболисти (FIFPro) поиска от УЕФА да спре ЦСКА за евротурнирите. Според бившия играч на "червените", на "Армията" се отнесли незаконно с него и той няма да се откаже и ще продължи да си търси сумата, полагаща му се по договор. Тенгариня претендира за около 200 хиляди евро.

"Когато отидох в ЦСКА, подписах за три години. За целия си престой там обаче, получих само заплата и половина. Изкарах шест месеца в България и после се прибрах в Португалия.", разказва Тенгариня пред изданието "Mais Futebol" в родината си.

"Клубът поиска да си намаля заплатата и след като не се съгласих, скъсаха договора ми. Това беше абсолютно незаконно, затова си потърсих правата", заяви Тенгариня пред изданието, което допълнително разяснява ситуацията около казуса с полузащитника и останалите, които имат да получават пари от "червените" със следния текст:
"Този клуб дължи 200 хиляди евро на Тенгариня, но не само на него. Заради тези дългове, а и много други, отборът започна да ползва лиценза на друг клуб, за да играе в елита. Но въпреки това, FIFPro е категоричен, че той не трябва да участва в евротурнирите, ако не покрие задълженията към бившите си футболисти."

Тенгариня вече прекрати кариерата си, след като през октомври беше диагностициран с лимфом на Ходжкин.

"Дълго време поддържах контакт с адвокатите си и FIFPro, но никой от тях не ми сподели какво мога да очаквам, докато не ми се обадиха в сряда да ми кажат какво са предприели. Как ще действат оттук нататък, нямам идея", сподели още Тенгариня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павлин

    9 1 Отговор
    Пари за ДЮШ няма, всички клубове нехаят за младите български играчи....а за някакъв световно неизвестен палячо 200хил евро....
    Ей затова ни е такъв футбола....щото тоя сигурно не е знаел къде е България, ЦСКА...нищо.....ама го взели,
    а децата дето горят за емблемата.....никъде...
    Жалка родна картина...във всички БГ клубове...
  • 2 бедняка милионер

    6 2 Отговор
    Който и да е световно неизвестния палячо щом са сключили договор с него да си го изпълнят, Гришата какво си помисли? че правейки врътките с регистрация на нов клуб ще се отърве от дълговете. И аз не харесвам това че не останаха български футболисти в големите ни "грандове" но щом си купуватна поразия чужденци значи имат манги да им плащат, иначе даже и в България не трябва да им издават лиценз.
  • 3 Грамотен

    5 4 Отговор
    до” Бедняка Милионер” : За хора без правна култура: Гришата няма нищо общо. Парите на този анонимник са в общата маса по несъстоятелност/ако му са признати от съда/.Ганчев откупи на търг търговската марка/емблемата/ЦСКА за 8 мил лева. С тези пари по схема се погасяват старите дългове на вече ликвидираното търг др-во. Какви пет лева търсите ?
  • 4 Гриша Ганчев

    5 3 Отговор
    Домус Агата и на Вас ли плаща бе палячковци,часове преди мача с ЦСКА да вадите скелетите от гардероба.ЦСКА ще го начука и на Агата и на ваша смешен сайт....