20 Май, 2018 05:15 1 866 0

Байерн Мюнхен няма лимит за трансфери

  • байерн мюнхен-
  • румениге-
  • трансфери-
  • пари-
  • цели

Баварците ще развържат кесията през лятото

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге заяви, че клубът не е поставил лимит като сума за привличането на нови попълнения през лятото.

„Ние нямаме лимит. Ако искаме непременно да имаме един играч и той струва 80 или 90 милиона евро, ще трябва все някога да скочим. Дали ще го направим тази или следващата година, не знам. Но все някога ние ще скочим”, коментира Румениге пред „Билд” на въпрос за евентуални рекордни трансфери в Байерн.

„Сега не за наследник на Юп Хайнкес. Не знам и дали в миналото сме разговаряли с Йоги. Трябва да е имало нещо. Йоахим се справя супер с работата в националния отбор. Той със сигурност може да тренира топ клуб в Европа”, каза директорът за възможността някой ден селекционерът на Бундестима Йоахим Льов да поеме баварците.

„Когато шест пъти поред ставаш шампион с голяма преднина, липсва емоцията. А футболът е емоция. Имаме интерес от това конкуренцията да се доближи пак поне малко до нас. Борусия (Дортмунд), Шалке 04, Хофенхайм или РазенБалшпорт Лайпциг могат да израснат национално, но да празнуват успехи и на международната сцена”, сподели Румениге за доминирането на Байерн в Бундеслигата.

Той не е привърженик на създаването на нова Суперлига с топ отборите от Европа.

„Не съм голям приятел на тази идея. Сега трябва да запазим Бундеслигата. Трябва да помислим какво можем да направим за нея, за да я развием. Имахме една-две години успехи, които международно не бяха задоволителни. Изпаднахме до четвърто място в ранглистата на УЕФА, а ако се смъкнем с още една позиция, ще загубим две места в Шампионската лига”, заяви Румениге.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА