Last news in Fakti

29 Юли, 2020 14:58 2 295 4

Българин отново мачка сумистите в Япония

  • даниел иванов-аоияма-
  • сумо-
  • япония

Записа четвърти успех, но е на крачка от...

Българин отново мачка сумистите в Япония - 1
Снимка: БГНЕС

Даниел Иванов-Аоияма победи Ютакаяма в двубой от 11-и кръг на класическия турнир по сумо за Купата на Императора в токийския дворец Кокугикан. "Синята планина" избута опонента си извън пределите на глинения кръг с техниката "йорикири".

Даниел има 4 победи и 7 поражения и при още една загуба в оставащите четири кръга ще фиксира "макекоши" (преобладаващи загуби), което ще се отрази и на положението му в ранкинга за следващия турнир.

Утре съперник на 194-килограмовия борец от Елхово ще бъде Оношо (4-4 в преките двубои).

Заради пандемията от коронавирус на схватките в Кокугикан присъстват 2 500 зрители, което е 1/4 от капацитета на залата. На 10 юли правителството на Япония разреши да бъдат допускани на спортни мероприятия не повече от 5 000 запалянковци в надпревари, провеждани в зали с капацитет не по-малко от 10 000 зрители. Надпреварата в японската столица ще продължи до 2 август. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    3 1 Отговор
    Елхово раждало и истински мъже, не само прости кърджалийска пу ки...
  • 2 ДГД

    0 0 Отговор
    Големи цици има тоя!!!
  • 3 Естет

    0 0 Отговор
    Тези спортисти харесват ли си телата. Нищо атлетично не виждам в това.
  • 4 суматорист

    0 0 Отговор
    това е най тъпия и безсмислен спорт