Last news in Fakti

13 Декември, 2012 18:26 2 586 1

11 футболиста остават в ареста за денонощие

  • 11 футболисти-
  • черно тото

11 футболиста от бургаските «Черноморец» и «Нефтохимик» са задържани за срок от 24 часа в полицейския арест. 

Служители на сектор ''Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ към ГДБОП и техните колеги от Бургас проведоха специализирана операция по пресичане на незаконната хазартна дейност на територията на Бургас. До реализация се стигнало след двумесечно разследване. Акцията е под наблюдението на Районната прокуратура - Бургас.

В хода на работата било установено, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба. За запазване анонимността на футболистите всички залози се обработвали от „вербувания” футболист в отбора. Той ги препращал на организаторите, посредством програма за безплатна интернет комуникация.

Задържани са двамата организатори на групата – 26-годишният Т.П. и И.С./26 г./, криминално проявен за кражба, и двамата от Бургас.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани и 11 футболисти от ''А'' и ''Б'' футболни групи, участващи в посредничеството при осъществяване на нелегалните залагания. Според информация на БНР- Благоевград двама от задържаните футболисти на «Нефтохимик» са Галин Димов и Любомир Божинов.Димов е син на известния от близкото минало футболист Диян Петков. Братът на Галин- Пламен също е футболист. Той обаче играе за «Черноморец», но също остава в ареста. По непотвърдена информация в момента текат разпитите на футболистите на «Черноморец». Те давали показания в присъствието на клубния адвокат Кери Богоева. Междувременно от «Нефтохимик» категорично опровергаха информацията, че техни спортисти са арестувани. По думите на треньора Димчо Ненов, този следобед всички са присъствали на редовната тренировка. Само двама от футболистите са закъснели, защото са давали показания, но по-късно били освободени.

Спецполицаите иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания. В дома на Т.П. антимафиотите открили 10 000 лева.

Към момента са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри, уточнява се тяхното участие. Продължават разпитите пред съдия, установяват се и други футболисти.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.327 ал.1от Наказателния кодекс.
Действията по разследването продължават.

Ето как коментира вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БНР: "Знаете, че правим така нареченото "коледно прочистване" и сме малко по-фокусирани върху определени обороти. Само преди минути колегите ми докладваха, че започнахме една операция, която е свързана с незаконните залагания. Има задържани 11 футболисти от два тима, не са от Благоевград, те са на територията на Бургас и това, което си говорих с колегите, че всъщност 11 човека, това в общи линии е един футболен състав. Оказа се, че шестима са на "Черноморец", а другите шестима са на "Нефтохимик" и по всяка вероятност може към четирима ще бъдат повдигнати обвинения".

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 математик

    0 0 Отговор
    "Има задържани 11 футболисти от два тима" ... "Оказа се, че шестима са на "Черноморец", а другите шестима са на "Нефтохимик"" .... Аз ли не мога да смятам или Цвъки е бягал от часовете по математика. Всъщност на даскал по физкултура силата не му е в математиката.