Last news in Fakti

14 Декември, 2012 13:30 2 477 0

Аматьор вербувал арестуваните играчи

  • черно тото-
  • арестувани-
  • нефтохимик-
  • пачев-
  • цветанов-
  • задържани
Аматьор вербувал арестуваните играчи - 1
Снимка: Gramofona.com На снимката: Иван Сивев

 

26 год. Иван Сивев и наборът му Тошко Пачев са зарибявали футболистите на „Нефтохимик” и „Черноморец” да залагат на мачове от чуждите първенства, предаде Gramofona.com. В момента и двамата са в ареста, но с действията си успяха да завлекат и професионални играчи от бургаските клубове. Сивев се изявява като футболист на аматьорския „Месамбрия”.
 
Навремето е ритал в юношеската школа на „Нефтохимик”. От там е и връзката му с двамата играчи на шейховете, които вчера даваха обяснения в полицията. Галин Димов и Любо Божинов били привикани именно заради познанството си с Пачев и Сивев. И двамата футболисти са категорични, че никога не са участвали в нелегални залагания, уточниха техни близки.

„С вчерашните арести се доказа, че черното тото е факт в България. Ако има замесени бургаски футболисти те трябва да си понесат наказанието”, заяви за Gramofona.com председателят на фен клуба на „Нефтохимик” Николай Тодоров. По думите му няма гаранция за какво точно са залагали състезателите, но действията им са обидни за феновете.

Тодоров е притеснен и от изказванията на вътрешния министър Цветан Цветанов, който вчера обяви, че от 12 арестувани футболисти, шестима са от „Нефтохимик”.
 
„Казва, че са задържани шестима наши футболисти, а истината се оказва друга. Защо трябва да хвърлят невярна информация в публичното пространство”,  коментира Тодоров. Според него няма разумен човек в България, който да вярва, че единствено бургаски футболисти са замесени в нелегалните залагания и припомни, че част от задържаните играчи на „Черноморец” идват от столични клубове, а тук са от скоро.
 
„Вярвам на нашите момчета. Разговарях с тях и те казаха, че са викани само за справка. Надявам се наистина да нямат нищо общо”, допълни още Тодоров. Според него клубните ръководства са тези, които трябва да решат каква ще е съдбата на замесените играчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА