Last news in Fakti

14 Декември, 2012 17:37 1 222 4

МВР проверява магистрат за изтичане на информация

  • цветанов-
  • син-
  • захарно петле
МВР проверява магистрат за изтичане на информация - 1
Снимка: БГНЕС

МВР проверява дали магистрат е изнесъл информация към част от заподозрените при вчерашната операция "Универсалните", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БНР. От министерството отчетоха анонсираното преди дни "коледно прочистване" на престъпния контингент.

Цветанов отказа да назове кой е магистратът, но уточни, че евентуалното предаване на информация към заподозрян от групата на "Универсалните" е станало вчера по време на работен обяд. Ако тази информация бъде потвърдена, материалите по този случай ще бъдат предадени на изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов, уточни още вътрешният министър Цветан Цветанов.

Синът на алкохолния бос Миньо Стайков - Стайко Минев - пък е обявен за общодържавно издирване, след като е един от основните заподозрени в групата за пране на пари и теглене на ДДС, разбита при операция "Захарно петле", съобщи главен комисар Станимир Флоров, началник на Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Дъщерята на бившия шеф на агенция "Митници" Христо Кулишев - Мила Георгиева - е пък сред основните заподозрени за пране на пари и теглене на ДДС. При проведената вчера операция "Универсалните" са били отведени за разпит в ГДБОП общо 80 човека, а обвинения в крайна сметка са повдигнти на четирима.

На двама души са повдигнати обвинения по повод другата операция в Бургас, където бяха арестувани футболисти от два футболни клуба "Черноморец" и "Нефтохимик".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепи

    0 0 Отговор
    и едно пролетно почистване и ще дишам още по свободно
  • 2 един от многото

    0 0 Отговор
    Ми то народа го е казал много правилно . Рибата се вмирисва от към главата . Каквато ни е правосъдната система продажна ..........продажна........
  • 3 истина

    0 0 Отговор
    Вече е време някой да разбере че рибата мирише от главата.А агент Кули и агент Т.Кунчев от така наречената ковачница на Аерогара София.Цветанов -Не е лошо да се огледаш около себе си.
  • 4 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ . В ЗАТВОРА ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ СУМА МИ ТИ МИНИСТРИ И ПОЛИТИЦИ НО ПОНЕЖЕ ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ И ЗА ТОВА САМО ЩЕ СИ ЧЕТЕМЕ СТАТИИКИ КАК ТРЯБВАЛО ТОВА ТРЯБВАЛО ОНОВА НО НИЩО НЕ СТАВАЛО И ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАК ОПУСТЯВА И ОКЛОШАРЯВА ИЗБУШЕНАТА НИ ДЪРЖАВА .