Last news in Fakti

7 Юни, 2022 09:34 1 006 2

Левски спечелил още една важна битка

  • левски-
  • футбол-
  • стадион георги аспарухов-
  • уефа

"Сините" са успели да минат ситото на УЕФА за стадион "Георги Аспарухов"

Левски спечелил още една важна битка - 1
Снимка: БГНЕС

Левски е спечелил още една важна битка. "Сините" са успели да минат ситото на УЕФА за стадион "Георги Аспарухов". Съоръжението е било инспектирнано от представители на европейската футболна централа. Информацията е предадена от "Мач Телеграф".

Те са оставили няколко забележки за определени нередности, които трябва да бъдат отстранени. От клуба обаче са обещали, че тези проблеми ще бъдат изчистени в срок, като така отборът ще може да домакинства на своя стадион при завръщането си в Европа. За съжаление, Левски ще може да играе на "Герена" само в мачовете от предварителните кръгове и в плейофа, но не и по-напред в Лигата на конференциите.

Ако въобще достигне до груповата фаза, отборът ще трябва да се премести на стадион "Васил Левски". Въпреки спекулациите от последните дни, националният стадион все още успява да покрие изискванията на УЕФА и на него могат да се играят европейски мачове.

Иначе в миналото Левски нямаше проблем да приема двубоите от груповата фаза на Лига Европа у дома. На националния стадион се играха единствено срещите от Шампионската лига.

Друга добра новина за "сините" е, че след отпадането от АЕК Ларнака отпаднаха и наказанията на тима за мачове без публика. А двубоите в Европа ще бъдат едно от основните пера за попълване на касата с приходите от билети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    0 1 Отговор
    В харков ли
  • 2 Лост

    2 1 Отговор
    Че те колко напред ще стигнат? И не само те.