Last news in Fakti

20 Август, 2023 21:13 1 447 1

Уест Хям ликува срещу Челси

  • футбол

Уест Хям победи с 3:1 Челси в лондонско дерби

Уест Хям ликува срещу Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на трофея в Лигата на конференциите Уест Хям победи с 3:1 Челси в лондонското дерби от втория кръг на Висшата лига на Англия.

Футболистите на Дейвид Мойс напълно надиграха мултимилионната селекция на "сините", което бе особено видно след почивката.

На Олимпийския стадион в британската столица домакините откриха резултата още в седмата минута, когато бранителят Найер Агер засече центриране на Джеймс Уорд-Праус.

Челси успя да отговори 20 минути по-късно с първия гол за сезона на 19-годишния Карни Чуквуемека, а играчите на Маурисио Почетино имаха отлична възможност и да поведат точно преди почивката. Тогава гостите получиха право да изпълнят дузпа, но ударът на Енцо Фернандес бе отразен от Алфонс Ареола.

През второто полувреме Почетино пусна в игра две от най-скъпите попълнения на "сините" - Михайло Мудрик и Мойсес Кайседо, но и двамата разочароваха с представянето си.

В 53-тата минута Михаил Антонио върна преднината на домакините след нова асистенция на Уорд-Праус, но четвърт час след това Найеф Агер бе изгонен от игра за втори жълт картон.

Дори и с десет души обаче Уест Хям продължи да бъде по-добрият отбор и в добавеното време Лукас Пакета вкара за крайното 3:1 от дузпа, отсъдена за нарушение на Кайседо, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    Честито