22 Ноември, 2016 20:21 7 534 17

Суперкорабът се счупи в Панамския канал (видео)

  • zumwalt

Новият хай-тек разрушител Zumwalt получи повреда в двигателя в понеделник вечерта

Новият хай-тек разрушител Zumwalt получи повреда в двигателя в понеделник вечерта, докато преминавал през Панамския канал. Супермодерният кораб трябвало да бъде теглен на буксир, обяви от флота на САЩ, съобщава сайтът navytimes.com.

Трети американски флот, базиран в Сан Диего осигури само няколко подробности за инцидента късно в понеделник вечер. Ранните доклади сочат проблеми с топлообменниците в инсталирания в кораба реактор. Именно той осигурява електроенергия за двата двигателя, сензорите и оръжейната система.

Вицеадмирал Нора Тайсън, командир на Трети флот, е издала заповед корабът да остане в бившата военноморска гара Родман в Панама, докато проблемите не бъдат разрешени.

„Графикът за ремонта се определя в момента и той ще бъде съобразен с тестовете. Които трябва да осигурят безопасното плаване на кораба към новия му дом в Сан Диего", гласи съобщението от Сан Диего.

The Zumwalt беше пуснат на вода на 15 октомври по време на церемония в Балтимор, щата Мериленд.

Продуктът на корпорацията General Dynamics е ескадрен миноносец от нов тип DDG 1000 Zumwalt. Разрушителят с футуристичен външен вид е с дължина 180 м. и водоизместимост 15000 тона.

Стойността му се изчислява на около 4.4 милиарда долара


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    5 3 Отговор
    Смях!
  • 2 Някой

    7 2 Отговор
    Пак добре, все още е в гаранция, нали няма 100 000км или две години:)))
  • 3 брейчи

    11 3 Отговор
    "Супер" кораб, който в момента не е дори кораб, а една голяма шамандура :) 'Ся докато е закотвен извънземните, ще му откраднат технологията и после, ще почнат да им падат корабите, като мухи из галактиката :)
  • 4 Гост

    17 5 Отговор
    Понеже някои много се смееха на Армата по време на упражненията за парада искам да попитам сега дали не е малко по-смешно. Повреден танк за 2млн или кораб за 3-4млрд - кое е по-смешното :)

    Коментиран от #14

  • 5 адмирал кузнецов

    3 3 Отговор
    него също го теглиха на буксир. въобще и двете "велики" сили са за смях.
  • 6 коки

    11 5 Отговор
    суперсамолета Ф-35 не иска да лети,суперкораба не иска да плава,ми то сигурно за това му казват супер:)))

    Коментиран от #16, #17

  • 7 Патето Яки

    7 3 Отговор
    Само 4.4 милиарда, Бойко може да ни купи почти 2 такива корабчета с новият външен дълг и ще ги акустираме в Несебър за атракция на туристите плюс евтин алкохол.
  • 8 trafoPOST

    6 7 Отговор
    Някой успя ли да прочете от къде е почерпена тази информация, някакъв линк, издание, или сайта Факти има постоянен кореспондент в Панамския канал.
    Арматата я видя цял свят как закъса. Някакво видео от тегленето на кораба на буксир? Или тролове и хибриди си менкате "новини" да се надъхвате взаимно?

    Коментиран от #12

  • 9 жвачка

    3 6 Отговор
    модерен,секретен,атомен кораб за 4 милиарда долара - това не спира нашите тикви да са наясно кое какво и кога. ако не бяха с това цървулско мислене, може би щяха да се респектират малко от чуждата техника, вместо да кудкудякат като кокошки на бунище. а съобщението е от самата американска армия. това не са ти рашките, дето мислят,че живеят в бъдещето/ там са им и ракетите,и самолетите,и самолетоносачите,и подводниците,и комунизма, разбира се /, а реално са в миналия век във всяко отношение и волю-неволю ЛЪЖАТ по всякакъв повод.
  • 10 Бай хой

    2 3 Отговор
    А ве крава бойс не изтрештяха ли някъв супер кораб само предидве седмици у канналот панамскийот. Егати 8 краварската супер техн8ка.
    И до колкото си спомням харматата на кармазъ чарши никой не я тегли а си запали двигателя и се изнесе на ход.
    То стана традиция май нпо активистите да променят фактите като евророми на преклонна възраст.
  • 11 mediator37

    5 3 Отговор
    Като пишат "реактори" да не вземем да си помислим , че е ядрен. Ъ-ъ.
    Хамериканците умрат да използват газотурбинни двигатели, те и на танковете си ги слагат, вместо дизели. Най-вероятно поради хидро-акустични съображения, да не се чува , защото като не се вижда гемията, пък да се чува, файда няма. А че газотурбинните им двигатели дават ряз на генератор за ток, той пък храни електродвигатели, те пък хранят движителите на гемията. Голямата топлина, която отделят газотурбинните двигатели винаги е била голям проблем. И то в тоз тесния Панамски канал като са отворили прозорците да се проветри и не се е проветрило добре, прегрял е корабът.
  • 12 чичо дедко

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "trafoPOST":

    ето тук си го пише: https://www.navytimes.com/articles/destroyer-zumwalt-breaks-down-and-gets-tow-in-panama-canal
  • 13 Балансиьор

    2 1 Отговор
    Ей тва вече не са тролове ,ами при нас им казваме мекерета . Това са антиродни мекерета . Очен лошо .
  • 14 шруум гъбков

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Най-смешното е че още даже не знаят какво му има на мега кораба, определян от редица експерти като небоеспособен :D
  • 15 шруум гъбков

    9 1 Отговор
    Големи бъзици бяха, че кузнецов трябвало да ходи с ескорт от влекачи хахаххахах пък то какво излезе, че небоеспособната хамериканска гемия не може да си завърши сама ПЪРВОТО плаване хахахах къде сте бе либерастки тролчета, да не се задавихте в жлъч хахахаха
  • 16 шруум гъбков

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "коки":

    ф22 пък лети, ама файда йок, казано на гренски
  • 17 шруум гъбков

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "коки":

    ф22 пък лети, ама файда йок, казано на гренски