Last news in Fakti

1 Март, 2019 09:25 18 917 59

Финландските гуми получиха SilverClass

  • гуми-
  • silverclass-
  • nokian tyres
Финландските гуми получиха SilverClass - 1

Производителят на гуми Nokian Tyres бе посочен, като една от най-устойчивите компании в света. Финландците бяха отличени в категория SilverClass в годишника за устойчивост на RobecoSAM за 2019-а, който бе публикуван през февруари.

RobecoSAM е експерт в сферата на устойчивостта, чиято годишна оценка се счита за особено надежден и изчерпателен източник на информация за това как устойчивите практики биват интегрирани в различни компании в целия свят.

NokianTyres бе една от двете финландски компании и единствената от сегмента за автокомпоненти, която достигна до SilverClass отличие. Миналата година NokianTyres беше отличена с BronzeClass.

Общо 39 компании бяха оценени в сегмента за автокомпоненти. За своя "Годишник за устойчивост 2019" (SustainabilityYearbook 2019) RobecoSAM разглежда повече от 2 600 публични компании.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пръднии

    3 32 Отговор
    GOOD RIDE ... най добрите гуми

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сектант

    10 14 Отговор
    много съм доволен - с дъстъра почти се качих до черни връх и то зимно време!
  • 4 Гост

    17 25 Отговор
    Минутка за платена пропаганда!! Само се чудя защо ни рекламират западни неща? Защо не прославят великата техническа мисъл на ушанките?

    Коментиран от #7, #8

  • 5 да да

    21 7 Отговор
    тези ги заковаха, че за тестовете дават специални гуми , нямащи нищо общо с тия които продават !

    Коментиран от #13

  • 6 123

    18 12 Отговор
    Алоо, коментаторите - чукча не читател, чукча писател. Компанията е устойчива. Не гумите. Това прилича на скрита реклама на Нескафе. Освен това, какъв е този странен критерий. Устойчива компания - ни надолу, ни нагоре. Не пропада, ама и не се развива. Това да не е някаква златна малинка при търговските компании. Не съм карал с тези гуми, ама са някакви прилично качество галоши от ранга на Вредещайн, Ласа, Барум и други, които пък са по-евтини. По разни тестове обичайните първи три места са Континентал, Мишлен и Гудиър. Всичко друго е приемлив компромис, особено ако цената е добра.

    Коментиран от #16

  • 7 1111

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Купих си такива гуми преди тази зима.На тях пише Made in Rusia.Малко се ограмотете преди да пишете.
  • 8 Вярно е....

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    .....имат производство в Русия.....нещо да се изходи още някой неподготвен?
  • 9 Иначе има и по-добри...

    8 3 Отговор
    ... като качество + €.....Falken Performance tires.....дъщерна фирма на японската корпорация SUMITOMO....

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гага

    5 3 Отговор
    Завода е в Русия
  • 12 Неук

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иначе има и по-добри...":

    Ако им размениш местата може да ти се получи.
  • 13 Язе

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "да да":

    Това беше преди доста години.Как мислиш,че след това се прави име?С качество.
  • 14 Boxer

    5 2 Отговор
    Карал съм със зимни Нокиан, още преди да почнат да ги правят в Русия. Много бяха добри, но бързо се състариха и напукаха. Наскоро се загледах по всесезонните им - имат много добри параметри (за тест са ОК), но на 10-15хил. км им се отчупват цели парчета от грайфера(един човек от Англия беше качил снимки), т.е. пак бързо се състаряват и се отказах : (
  • 15 браво

    2 1 Отговор
    това е - особено nokian wetherproof
  • 16 Все тав

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Искаш ли да ти докарам истински финландски нокиани да покараш с тях една зима? Ще забравиш всяка друга марка? Няма по-добра зимна гума от тях. Това са гуми за много тежки зимни условия? Имаш ли най-малка представа за какви снегове, ледове, студове се правят тея гуми? Нито мишелин, нито гудияр, нито континентал могат да направят такава гума. В България всички гуми от тази марка са руско производство, и нямат нищо общо с истинските финландски нокиани. Финландия, Швеция, Норвегия карат само с тях. Друга гума не признават.
  • 17 Plameni

    0 4 Отговор
    Най-добрата гума за скандинавските страни е Michelin X-ICE North 4 ,а за Европа Continental ts 860

    Коментиран от #18

  • 18 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Plameni":

    Не ми говори глупости ако обичаш. Да ти наснимам ли колите тука по скандинавието с какви гуми карат. От 100 коли 98 ще са с нокиан. Една ще е с гиславед.

    Коментиран от #19

  • 19 Plameni

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Все тая":

    Те и в България 90%карат с китайски,какво означава , че са много хубави ?Карал съм с въпросният NOKIAN WR d4 Made in Russia ,няма такъв разпадащ се боклук ! След два сезона изглеждат като на двайсет.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Все тая

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Plameni":

    За пореден път говориш тъпотии. Ти го каза, мейдин русия. Вземи си истински финландски и тогава говори. Живея и работя в Швеция, обикалям из трите най-снежни и студени скандинавски страни. Швеция, Финландия, и Норвегия. Като последната е най-тежка зимата. Горе в Норвегия август месец температурите могат да паднат и до под нулата. Лято? Да видиш снегорин в норвегия? Няма шанс. Трябва някой да направи белята за да дойдат. Та не ми говори коя гума е най-добра тука. А за руски нокиани изобщо.

    Коментиран от #22

  • 21 Все тая

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Plameni":

    Тея гуми не са подходящи и изгодни за нашите ширини. Температурите не са толкова ниски, снежната покривка не е толкова осезаема. Самите гуми са от много мек материал, и свършват много бързо ако се карат на суха пътна настилка и по-високи температури. Тук в тези ширини зимата започва от към края на октомври и свършва март, че понякога хваща и април. Горе в Норвегия няма да казвам пак. Тук почти никой не кара с едни гуми повече от един максимум два сезона. Тук хората не пестят от такива неща, и могат да си го позволят. Масовите гуми нокиан WR-d4 са по - евтини от колкото в България. А заплатите са в пъти по-високи.
  • 22 Plameni

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Все тая":

    Кое по точно е глупост, че в България масово се купуват нискобюджетни гуми .Погледни на светофа гумите на автомобилите. NOKIAN трябва да си контролира и държи на качеството независимо къде се произвежда.ЛИЧНО АЗ се обедих какъв боклук са NOKIAN WR d4 които са произведени за нашите географски ширини. Кое не е вярно,че Continental произвежда най -добрите зимни гуми за Европейския климат или, че гумите на Michelin X- ICE North 4 се представят по-зле от NOKIAN Hakkapelitta 9 който са предпочитани за скандинавските страни

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Plameni":

    Глупост е че си купуваш гуми, които не са истински! Глупост е че си купуваш гуми, които не са предназначени за нашия климат. Глупост е че плюеш гуми, които никога не си карал. Глупост е и че хвалиш гуми, които също никога не си карал, а само си гледал някви си нагласени тестове. Да ми хвалиш мишелин, дето много отдавна е само име и нищо друго си е равносилно на глупост. От години мишелин се произвежда в Испания. Мога да ти кажа и къде са заводите. 3 години съм бил в Испания и съм превозвал гуми на мишелин и бриджстоун от испания за цяла европа. Казах ти, ела в норвегия другата зима и да ти погледам малко сеира с мишелините и с континентала. Ама си вземи достатъчно пари че има една фирма дето вади такива като тебе от преспите Викинг се казва и взима доста солено. Нищо в която и да е свера вече не е същото.

    Коментиран от #25

  • 24 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Plameni":

    Всичко, което се произвежда без значение какво е се произвежда според държавата за която е предназначено. Мога да те уверя, че всичко, което е за България няма нищо общо с това, което е произведено за Германия или Франция. Виждал съм го с очите си и продължавам да го виждам всеки ден. За повечето неща аз ги виждам още в производството. Материалите които се влагат за источния блок нямат нищо общо с тези за другите страни. Един прост прах за пране ариел. И в германия е ариел, и в България е ариел. Опаковките са абсолютно едни и същи. Да ама с нашия прах няма мирис, няма нищо. След час носене и край. С немския ариел изпирам и цяла седмица мирише на чисто и на прах.
  • 25 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Все тая":

    Купувал съм гуми Continental ts 850 и 860 в различни размери и различно производство (Germany, Italy, Romania ) не откривам разлика в качеството Това са гуми които винаги са начело на всички класации и са произведени за Европа .За скандинавските страни Continental произвежда Ice Contact 2 Michelin в момента произвежда най-добрите гуми за скандинавските страни просто погледни последните тестове.Най-добрата гума за скандинавските страни е пази с най-много шипове.Преди най-много шипове слагаха NOKIAN и бяха на първо място докато Michelin не сложи 250 шипа на гума Относно NOKIAN WR d4 закупени нови 10. 2015 г по точно като"подарък "на чисто нова Toyota Corolla Verso Сменил съм над 20 коли и над 1 милион километра и имам голям опит с гуми те .Следя тестовете и купувам само най-доброто не се ръководя от това кой с какво кара.

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Умен

    1 1 Отговор
    Навремето купих 2 гуми Нокиан - всесезонни. Първата зима бяха добре, карах във виелица, с лед върху асфалта. След това обаче бързо се скапаха. Затова: Jamais plus - никога по-вече Nokian!
  • 27 Все тая

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Plameni":

    Абе щом вярваш на тестове... Вярвай си, избора си е твой. Аз вярвам на това, което виждам с очите си тук на място. Аз вярвам на това, което ползвам и съм ползвал. А не на някви си тестове. Всички тея тестове сс измислени и нагласени. Не за друго ами за да може ей такива като тебе да си дават парите на вятъра. 2007г имах служебна кола чисто нова с чисто нови мишелин алпин. Тръгвам зимата от София за Монтана, и не можах да се кача дори на половината път. Върнах се обратно, взех си личната кола, която беше с нокиан WR-g2, която за скандинавия е всесезонна гума. Не само че стигнах до Монтана, ами и се върнах без абсолютно никакъв проблем. Тъй че говори си не ми пречиш. Въпрос на вкус каза кучето и си налапа топките.
  • 28 Все тая

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Plameni":

    Ми какво да ти кажа, не гумите, а ти си си виновен че са се рападнали. Октомври месец в България вде още има температури по 15-20гр.и ти караш с гуми предназначени за - 15 примерно. Добре е. Що не си купи колата още юли месец и като да подарък да ги караш от тогава? После некой друг ви виновен и крив. Я го вземи тоя мишелин или континентал и ги карай на сух асфаелт на 15-20гр да ги видиш как и те ще се разпаднат. Пфффф. А, ако не се, значи толкова и са хубави зимни гуми.

    Коментиран от #29, #44

  • 29 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Все тая":

    Според теб януари даваха температури от- 20 до +15 с какви гуми трябва да караме или да носим още един комплект в багажника ,защото тая седмица ми се наложи да пътувам тръгнах при 2 ° на Витиня беше -1°валеше сняг ,когато се върнах беше 10°

    Коментиран от #30

  • 30 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Plameni":

    Ти май с коли никога не си се занимавал. Едно е декмври, януари, февруари, съвсем друго е ОКТОМВРИ!!! Колко пъти до сега се е случвало октомври да падат температурите до около нулата? Я ми кажи, че аз не знам. Другия път ти казах си сложи зимбите гуми още от август, и после мрънкай, че били скапани гумите. Не гумите са смотани, а задкормилното устройство.
  • 31 Ползвател

    3 0 Отговор
    На някой хора им се разпадат главите пък те за гумите говорят ! Имам WR-D4 втора зима и са перфектни а пък са правени в Русия ! Всички размери до 16 на марката за Европа се правят в Руския завод и качеството си е като и във финландските заводи

    Коментиран от #32

  • 32 Все тая

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ползвател":

    Мани ги бе колега. Те си слагат зимниъе гуми от август месец и после пискат ама те гумите не струват. Други за скандинавските страни само са чували, че ги има, ама казват кои гуми са най-добри за там. Елате горе на Кируна декември на - 30градуса като се хванете за дръжката на врата да ви се залепи ръката, да ви видя. Елате август месец в Тромсьо да ви замръзнат топките, на сред лято да си правите снежни човеци, да ви видя. Имам колеги с модерни телефони и само ревът. Той го ползва като нокиа с фенерче, и после пищи че телефона скапан.
  • 33 Гост 5

    1 1 Отговор
    NOKIAN TYRES - ЗАМЕСЕНИ В ИЗМАМИ,ШПИОНАЖ ,НЕВЕРНИ ДАННИ
  • 34 Анонимен

    0 0 Отговор
    Разочарован съм от Нокиан имам зимни гуми и това им е петата година и се появиха пукнатини по протектора, преди това съм имал Debica и нямаше такъв проблем 9 години ги търкалях, колегите с мишелин и гудиър също. Май това че са правени за източно европейският пазар все пак си е проблем. Иначе много добре катерят и изобщо перфектно поведение на пътя.

    Коментиран от #35

  • 35 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    Да бе не ги е срам. Аз пък имах едни вида спорт 9, 18 години ги търкалях и беха като нови.

    Коментиран от #36

  • 36 Гост 5

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Все тая":

    И Вида Спорт изкарваха повече от Нокиан .Вярно е!

    Коментиран от #37

  • 37 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гост 5":

    Хахахаах забележи Вида - Спорт 9. Как звучи само хахахаха. Да ева и галошите му да ева.

    Коментиран от #38

  • 38 Гост 5

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Все тая":

    Мислиш си че разбираш от гуми ,ама само едни финландци карали с Нокиан ,ами те може да карат с Нокиан защото са националисти затова да карат с Нокиан. Щял да донесе гуми от Финландия .Не Мерси !Не искам шумни ,тежки ,бързо износващи и да им изхвърчат половината шипове още първия месец .Просто скандинавските гуми не са подходящи за климата в България. Относно Вида Спорт сам се връзваш на простотиите си

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост 5":

    Ти май не знаеш какво е ирония! Къде се е чуло и видяло Вида спорт-9, я ми кажи, че аз не знам? Ти нали ги разбираш? И щом сравняваш видинките с нокиан ми става ясно колко разбираш. Много ясно че не стават за нашия климат умнико. Това са гуми за много тежки зимни условия, каквито при нас няма. Само глупак би си взел такива гуми и да ги кара на асфалта. Е има и глупаци дето ги слагат още от октомври на плюс 15 градуса, и после реват. Аман от разбирачи. Индивиди дето с едни и същи гуми карат 10 години тръгнали акъл да дават. Индивиди дето по хубава гума от ласа не са слагали на кошниците си тръгнали акъли да дават. Ела горе при мене да те видя какво можеш. Ела да ти погледам сеира, малко да ти се вземе акъла. Толкова сняг и студ не си виждал за целия си живот.
  • 40 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост 5":

    Били шумни. Били тежки? Били с шипове? Ти никога не си се доближавал до тея гуми мой човек. Няма как в България да си вземеш гуми със шипове. ЗАБРАНЕНИ СА!!!

    Коментиран от #41

  • 41 Q4 00

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Все тая":

    Много си отворен ,ама си много зле! Първо гуми с шипове можеш да си купиш в България въпреки, че са забранени Коя е най- добрата зимна гума за БЪЛГАРИЯ ?ЗАЩО?Да те видим колко си наясно!

    Коментиран от #42

  • 42 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Q4 00":

    Хахаахахах и като си я купиш къде ще я караш бре алооо? Такива гуми можеш да караш само извън пътната мрежа. Можеш да си купиш гуми с легла за шипове и шипове за тях. Да си ги сложиш на джанти, и като идеш ей там в гората да ги монтираш. Я ми дай търговец на гуми, който продава гуми със шипове. Всяка гума предназначена за континентална Европа е подходяща и за нас. Защо? Защото материала от който се прави гумата не е толкова мек като на скандинавските гуми или гуми оравени за тези широни. Пак свършват бързо, но не толкова колкото една скандинавска гума. Но и тези гуми карани при по-високи температури се износват прекалено бързо, самата гума се "изпича" и ако тази зима са били добри, на другата няма да са. Гуми предназначени за южна Европа, Испания, южна Италия, Гърция, или така наречените всесезонни гуми също не са пригодени за нашия климат. Няма как една гума да е достатъчно твърда на 40гр,и достатъчно мека на - 15гр.

    Коментиран от #43

  • 43 Q4 00

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Все тая":

    Явно си въздух под налягане! Щом НЕ знаеш от къде да си купиш гуми с шипове и нямаш мнение по въпроса -Коя е най-добрата зимна гума за България и Европа. Поне имаш жокер по горе в коментарите.

    Коментиран от #45

  • 44 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Все тая":

    Според теб ,какви гуми ще предпочетеш да сложиш на автомобил който си купил на 25 октомври ? При положение ,че сутрин температурите падат до 0°и след 10 дни може да очакваш сняг, както се е случвало. Относно избора на зимни гуми залагам на най-балансираната гума ,която предлага сигурност на сухо ,мокро, сняг и лед И Не на последно място комфорт, ниско съпротивление на търкаляне и висок пробег. На всичките изисквания отговаря най-добре Continental ts 860 доказват го само първите места в класациите и поне 43 те победи на стария модел ts 850 Няма разпадане при високи температури и най- добри показатели на мокро и сухо.
  • 45 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Q4 00":

    Казах ти като си толкова отворен дсй ми дилър, който продава гуми с шипове! Посочи ми го! Дай ми линк към тези гуми! Къде по българската републиманска мрежа можеш да караш с такива гуми?! Това с най-добрите гуми го разправяй на някое лапе дето кара коли само на PS-4! Най-добро като определение е строго индивидуално! За тебе може да е добро, ама за други да не е! Все едно да питаш коя е най-добрата и кола в Европа иши света. Тоя въпрос го задават само глупаците, които хал хабер от автомобилостроене си нямат. А другите такива вярват на измислени тестове. Утре на някой тест ако кажат, че някоя китайска гума е спечелила ще почнат да говорят как най-добрите гуми са китайските.

    Коментиран от #46

  • 46 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Все тая":

    Явно колко си запознат с гумите. На Gumi7 можеш да си поръчаш гуми с шипове. Там ще намериш и прословутите
    NOKIAN Hakkapelitta 9 ,а от Dunev Motor Sport можеш да поръчаш гуми с шипове дори за рали автомобил .Гумите с шипове може да се карат и на асвалт ,или искаш да ми кажеш ,че в Русия и скандинавските страни пет месеца има само сняг по пътя . Когато се разтопи какво правят ? В България са забранени глобата е 50 лв. Това ,че не вярваш на тестовете си е твой проблем Аз винаги се доверявам на тестове и лично съм правил сравнения от който си проличава достоверността на теста. Единствено съм бил подведен от NOKIAN който са давали специално произведени гуми за тестовете с цел по-добри резултати и който гуми нямат нищо общо с гумите за продажба. От NOKIAN също бяха разпространили ,че техните зимни гуми имат индекс А на мокро ,което се оказа поредната измама. Просто можеш да се разходиш до Vianor вносителя на NOKIAN и да се увериш индекс В на мокро .И пак коя зимна гума има най-къс спирачен път на мокро -Continental разбира се. И на края да не те смятам за философ който ръси само празни приказки ,дай пример за летни гуми ,или и те са строго индивидуални.

    Коментиран от #47

  • 47 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Plameni":

    Професоре, кой ти говори за други страни. Питам къде в БЪЛГАРИЯ можеш да караш с шипове? Можеш да си поръчаш и можеш да си купиш е съвсем различно!!! Кажи ми къде мога да ида и да си ги взема на момента? То и ролс ройс можеш да си го поръчаш, ама в магазините го няма. И тревата можеш да си я поръчаш, ама в магазините я няма. Тебе кога те спираха с гуми с шипове? Нали караш с континентал за какво са ти шипове? В нета всичко имате, всичко карате. В живота карате 20 годишни кошници, с китайски гуми по 4-5 сезона. Ти беше ли на тестовете когато еди коя си марка е представяла своите гуми? Или четеш жълтата преса и вярваш на нея както на измислените тестове? Значи по твоята логика мерцедес и бмв са най-скапаните коли, защото на всички конкурси за кола на годината мерцедес е бил само един единствен път, и то преди 30-40 години. А бмв никога не са стъпвали на тея тестове. Според товята логика опел е най-добрата кола, защото е една от марките, които най-често печелят титлите кола на годината. Та я ми кажи коя кола е най-добрата? Кой телефон е най-добър? Пак да те питам. Утре ако на някой тест за гуми кажат че гимите вида са спечелили, коя гума ще е най-добра? Или ако е някоя китайка, коя ще е най-добрата? Като са най добри тогава другите марки защо си правят труда да правят гуми изобщо? Ако са най-добри другите защо не са фалирали още?

    Коментиран от #48

  • 48 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Все тая":

    Отговор от професора : В България можеш да караш навсякъде с гуми с шипове ,стига да не те хванат.В България можеш да си купиш гуми с шипове от Vianor в брой ,като си ограничен и не можеш да ги поръчаш да ти ги изпратят само трябва да попиташ в кой град имат твоя размер и да хващаш пътя.На малоумни вътре си от рода на : ти беше ли на теста и за кола на годината мисля ,че коментарите са излишни. И понеже пак ме питаш утре на някой тест спечели някоя китайка ,ти отговарям Щом е спечелила, значи е най-добрата макар да се съмнявам някога да го постигнат. Последните ти въпроси също са много тъпи. Просто големите производители имат свои подмарки така да ги нарека, които произвеждат гуми със стари технологии с по-ниско качество и по-ниска цена за разбирачи като теб

    Коментиран от #49

  • 49 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Plameni":

    Ми то на всякъде по света можеш да употребяваш наркотици стига да не те хванат!!! Баси тъпата логика. Бате ти си много зле честно. Тея реклами до толкова са ти изпили мозъка, че мисловната ти дейност е сведена до минимум. При положение, че китайците завладяват стоковия пазар, нищо не им пречи да си купят един такъв тест. И ей такива кухари като тебе ще се литнат да купуват китайски гуми. Под марки вика, хахахахахаха. А относно летните гуми ти казвам. Най-добрите са Пирели.
  • 50 Plameni

    0 0 Отговор
    Първо не се доверявам на един тест.Второ на китайците ще им е малко трудно да купят всички тестове ,защото Continental ts 860 е победител във всички и е призната за най- добрата зимна гума на пазара. Трето Pirelli имат различни модели летни гуми за кой модел говориш. Четвърто Pirelli не произвежда най-добрата лятна гума .Пето разполагам с Pirelli Cinturato P7 мo и от опит ще ти кажа ,че моделът на Continental Premium Contact 6 с които също разполагам са по-добри.Шесто като даваш пример с Pirelli би ли ми обяснил какво означават буквите/ мо/ от моя пример по горе. Седмо откъде реши ,че Pirelli произвежда най-добрите летни гуми ?

    Коментиран от #51

  • 51 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Plameni":

    Я ми кажи къде се влага най-доброто? Във Ф1, нали? Я сега ми кажи коя е единствената марка гуми, които произвежда гуми за Ф1? Явно не знаеш ама аз ще ти кажа. ПИРЕЛИ! Еми ти вярваш на тестове, аз вярвам на това, което влагат във Ф1. А щом пирели са единствените там, значи са най-добрите. Ако континентал бяха добри щяха да са те на мястото на пирели.

    Коментиран от #52

  • 52 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Все тая":

    PIRELLI имат сключен договор за единствен доставчик на гуми за F1 от 2011 до 2023г което в никакъв случай не означава ,че произвеждат най-добрите летни гуми. NOKIAN като най-добър производител на зимни гуми(според теб) ,защо не участват във WRC Като много запознат с гумите Pirelli би ли ми казал за коя марка автомобили са предназначени гумите Pirelli Cinturato P7 мо ,каквито имам на един от моите автомобили ,и да приключим

    Коментиран от #53, #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Plameni":

    Аууууу фук фук караме мерцедес. Хахахаха са трябва да кажа извинявай прав си ли? Ми и А клас е мерцедес. Хахахах смешко. Един такъв кат тебе ми се надуваше с неква S400 и накрая се оказа че е по евтина от един голф5 хахаха.

    Коментиран от #55

  • 55 Merc

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Все тая":

    ИМА МЕРЦЕДЕСИ S400 НА ЦЕНИ ОТ 250 000 ДО БЛИЗО 300 000 ЛЕВА И А КЛАСИ НА ЦЕНИ НАД 100 000 ЛЕВА СПОКОЙНО МОЖЕШ ДА СЕ НАДУВАШ С ТАКИВА КОЛИ

    Коментиран от #56

  • 56 Все тая

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Merc":

    Не казвай на никой, че с А клас можеш да се надуваш. Тая пародия на автомобилостроенето. Все едно да се надуваш със Смарт. Офффф А и S400 oт 2002ра 3та година 200000лева малко смешно, не мислуш ли?

    Коментиран от #57

  • 57 Merc

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Все тая":

    Mercedes A клас и S клас не се произвеждат само 2002-2003 година. Имат и нови модели за които само може да мечтаеш и да се надяваш ,че евентуално след 20 години може да се надуваш с тях.

    Коментиран от #58

  • 58 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Merc":

    Хахахахаах и да имам парите за 10 S klass няма да си взема. За А класа да не говорим. За подарък да ми я дават ще я запаля да изгори. S класа ама мечока,от там на татък трошлив кенеф. Една 124ка е триста пъти по-добра от всяка една ескласа нова. И въпросната S400 с която ми се надуваха беше 2002ра година. Един голф5 беше по скъп. Хахахах. Днеска 100000лв след 1г 10000лв няма 4акаво обезценяване. Карай си ги,халал да са ти.

    Коментиран от #59

  • 59 ПСИХИАТЪР

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Все тая":

    ЗАПИШИ СИ ЧАС !