Last news in Fakti

28 Януари, 2020 16:15 2 916 2

Вирусът в Китай: как епидемията ще се отрази на автомобилната индустрия

  • коронавирус-
  • вирус-
  • китай-
  • автомобилна промишленост
Вирусът в Китай: как епидемията ще се отрази на автомобилната индустрия - 1

Избухването на коронавирусната епидемия в Китай е водещата новина от последните дни. Заболяването отне живота на стотици хора, над 2000 души са заразени. Китайските власти преминаха към спешни мерки. След като PSA евакуира персонал от Ухан заради грипа, сега и други компании са на път да въведат специални мерки.

Както се оказа, коронавирусът в Китай е опасен не само за хората - епидемия може да има сериозни последици за автомобилната индустрия. Факт е, че Ухан, където е регистрирано огнището, е основен център на китайската автомобилна индустрия с фабрики на много известни производители.

Именно в този град са разположени съвместните предприятия на Dongfeng с PSA Group, Honda и Renault, както и фабриката на General Motors. Освен това в Ухан се изгражда съвместно предприятие Geely и Lotus. Трябва да се отбележи, че фабриките произвеждат продукти за местния пазар и не доставят автомобили за износ.

Citroen и Honda са спрени поради спешни случаи. Представители на групата PSA вече обявиха намерението си да евакуират 38 души от Ухан. Заводът на Renault също е затворен, въпреки че това е планирано спиране на конвейера заради китайската Нова година. И General Motors въведоха специален режим на посещение на Ухан за служители.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    9 1 Отговор
    Радо, 100 човека не са стотици, а са си 100.
  • 2 pepy

    7 1 Отговор
    По официални данни смъртните случаи засега са 106. Дано не стана наистина стотици.