Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 18:15 18 243 58

Samsung отново се подигра с Apple

  • apple-
  • samsung-
  • iphone-
  • macbook

Този път обект на заяждането е почистващата кърпичка

Samsung отново се подигра с Apple - 1
Снимка: Shutterstock

Вече ви разказахме за специалната микрофибърна кърпичка на Apple, която бе представена по време на премиерата на новата серия MacBook и за която компанията от Купертино иска цели 19 долара или около 30 лева.

Докато подобна реплика, но без логото на компанията може да бъде намерена за по-скромната сума от 6 долара, от Samsung решиха да се подиграят с Apple за пореден път и започнаха да раздават подобен продукт безплатно.

Samsung отново се подигра с Apple

Това съобщиха потребители на Samsung в Германия, които са заявили своя безплатен парцал от приложението Samsung Members. Собствениците на Galaxy S21, Z Flip 3, Z Fold 3 и Galaxy A52 са получили правото да вземат една от 1000 бройки, които бързо са се изчерпали.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    63 2 Отговор
    Тези “парцалчета” имат ли крила?
  • 2 КОКО

    147 7 Отговор
    След Ст. Джобс явно в Ябълката са останали само Алчни идиоти!

    Коментиран от #17, #25

  • 3 Директора

    46 9 Отговор
    Абе вие се майтапите, ама такъв парцал не можеш да поръчаш за месец напред!

    Коментиран от #20

  • 4 Носна кърпа

    113 6 Отговор
    Какъв комплексиран снобар трябва да е човек за си поръча такъв парцал за 19 долара.

    Коментиран от #7

  • 5 Alabala

    76 2 Отговор
    Комплект микрофибърни кърпи струва 3лв за 3 броя.

    Коментиран от #6, #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сектант

    36 9 Отговор

    До коментар #4 от "Носна кърпа":

    всеки който хвали една или друга марка телефони е комплексар, няма значение от марката - аз ползвам флагманите и на двата модела по служебни цели и мога да кажа, че си имат плюсовете и минусите.

    Коментиран от #49

  • 8 😂😂😂

    61 2 Отговор
    Ало епъл ли е?
    Да.
    1 парцал моля!
    30 леа
  • 9 Apple Butt-plug

    42 5 Отговор
    Аз предлагам изгнилите бързо да пуснат второ поколение на кърпичката с цена поне $200.

    Коментиран от #11, #27

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бачо Киро

    42 4 Отговор

    До коментар #9 от "Apple Butt-plug":

    Те верно с тая ниска цена малко се излагат. Поне 100 евра трябва да е, тъй де, няма да си развалят имиджа я.
  • 12 Hoho Boho

    30 3 Отговор
    Щях да им тегля... някакъв "коментар",
    ама вие всичко сте написали...

    сноби от всички страни, обединявайте се
  • 13 Банални

    13 6 Отговор
    Самсунг прават дисплейте на айфон а те си плащат добре. Това е някаква стратегия да се рекламират взаимно като се слагат на пиадестал но истината е че има още 4,5 марки дето просто няма да им остъпят

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    11 62 Отговор

    До коментар #13 от "Банални":

    Епъл с 15% от продажбите държи 75% от печалбите на ЦЯЛАТА индустрия !!! Явно НЕ СИ плащат добре , щом Самсунг не могат да стигнат и една стотна от печалбата им ! И не само Самсунг , ВСИЧКИТЕ китайци и корейци накуп не могат да стигнат и половината от печалбите им !! И това ще е така още дъъъъълги години напред !! А пък кой на кой се "подиграл" мисля , че е ясно , единствената причина Епъл още да не е ИЗКУПИЛ всичките "велики" производители е , че просто не си заслужават , щото всеки от тях може да бъде заместен от всеки друг !! Иначе има парите да го направи поне 10 пъти само с кеша си в банка !! И е единствения незаместим , преживейте го !

    Коментиран от #18, #22, #24, #47

  • 15 рокк

    28 3 Отговор
    Каква е разликата между парцал за 30 лева и часовник за 30к лева? Все снобария.
  • 16 😂😂😂

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Alabala":

    Да, ама са без логото! 😂
  • 17 ХАХАХАХ

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОКО":

    Щото персийчето не беше нито алчен, нито идиот ХАХАХАХАХАХА
  • 18 ХАХАХАХАХАХ

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Мдаааа не могат...само дето повече от половината основни компоненти са самсунг ХАХАХАХАХАХАХАХ

    Коментиран от #21

  • 19 Кака Пена

    19 2 Отговор
    А прозорци мие ли добре... че иде Коледа... да си поръчам ли един?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    3 19 Отговор

    До коментар #18 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Е и ?? Този път Самсунг е дал най-ниска цена , следващия ще даде друг и какво от това ??? И даже от Епъл няма да се стремят да са върхови по показатели !! Не вдянахте ли най-после , че там важен е софтуера и съдържанието , а не кой е "произвел" части на ишлеме по поръчка ?? Няма и да вденете , затова сте на това дередже ! Що не си купуват Самсунг тогава , а си купуват Епъл на тройна цена ?? И дали им пука кой е произвел частите , дали Самсунг или друг черноработник ??!!

    Коментиран от #28

  • 22 lighting

    29 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Докато има балами да ги смятат за такива каквито всъщност не са и да купуват стойки за монитори за по 1000$, търкала за по 400-500$, парцали за 20$ , и да им харесва да ги джобят така ще е! Не е луд тоя де яде баницата.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    9 24 Отговор

    До коментар #22 от "lighting":

    Според официалната статистика клиентите на Епъл в цял свят са с доходи МНОГО НАД средните за държавата в която живеят !! Не мислиш ли , че след като имат акъла да заслужат такива доходи са доста по-малко "балами" от такива като теб ?? Ама ти естествено ще се успокояваш , че са балами , щото иначе трябва да признаеш себе си за такъв !

    Коментиран от #46, #58

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Драко

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОКО":

    Ами Гейове ! Какво да очакваме ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 LokoMoko

    34 2 Отговор

    До коментар #9 от "Apple Butt-plug":

    Ти се майтапиш, но iPhone ползват само пълни де-били. Първо ги карат да си купуват зарядно отделно от телефона, който струва колкото автомобил втора ръка, сега ги клатят с парцали за $19. Парцала и $200 да го направят пак ще го купуват. Наскоро имах среща със собственик на ябълка, през цялото време го гледаше като първата си любов и шепнеше - колко е красив, колко е красив. Не се шегувам!

    Коментиран от #43

  • 28 Lola

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Простичкият отговор на въпроса ти е - защото ахмаците по света никога няма да свършат!
  • 29 Владислав

    27 5 Отговор
    Абсолютно никога,за нищо на света няма да си купя този буклук Айфон.Нито блестят с технология нито с камера ,нито с производителност с абсолютно нищо.Какво получавам за тези 2000лв+?Някой се беше изхвърлил тук с коментар колко им е пазарния дял и т.н в световен мащаб.300 милиона е само населението на Америка където са фаворит какво очаквате?И още няколко милиона снобари в останалата част на света и ето ти статистика. А някой ще има ли смелостта да си спомни до айфон 5 как всички звъняха еднаква защото никой не можеше да си смени мелодията?Ще си кажете ли как не можехте да използвате почти никакви приложения защото Епъл стора беше гола вода.А всички приложения за андроид не ставаха на смотаните айфони? Да не забравяме ,че за айпадите не можехте да си слагате песни от компа в тях защото ви искаше специална програма( платена).Докато хората с обикновени у-ва просто от папка "музика" ги влачеха в техните плеъри.
  • 30 еуее

    1 21 Отговор
    Могат, продават. Който може си купува, който не се задоволява с бъгав китаец с андроид за 200-300 лв. или със самсунг за същите пари без особена разлика в бъгавия андроид с тоя от 200-300 лв. и подарък парцалче и така.
  • 31 Голям Слон

    29 3 Отговор
    Хора всякакви. Преди време бях дал примера с "геймърския" пад, който намален струваше 96 лева. Или 90. Гледаш го - пад! Нищо повече от това, което сте свикнали да виждате. Или дънки за 700. Или прахосмучка за 6.000. Всеки ще изкара своите доводи да даде или да не даде такива пари за определена стока. Както написах, моите телефони си ги трия в крачолите или фланелката. И нямам проблем. Корпорациите надушиха слабохарактерите и им продават всевъзможни боклуци за големи пари. Защо? Защото ни научиха да преценяме хората за това колко са хора по това, което притежават. Имаш телефон за 3.000, кола за 300.000, чепици за 2.000, часовник за 20.000, къща за 2.000.000 - значи много си постигнал! Колко си човек вече никой не го интересува. И е логично - дал си 2000 за слушалка, какъв ти е проблема да платиш 30 за парцал?! Понякога ми е обидно, че всичко стигна дотук. От друга страна "никога няма да е все така". И един ден дамите и господата ще останат без пари. Явно сега са това, което са парите им. А после?

    Коментиран от #36, #44, #51

  • 32 Rado

    16 2 Отговор
    Спомняме си и как се подиграха от Samsung в Twitter за липсващия жак за слушалки при iPhone...... Но тези публикации мистериозно изчезнаха, както изчезнаха и жаковете на някои модели на Samsung
  • 33 Дзвер

    7 5 Отговор
    Голяма подигравка във вид на 1000 безплатни парцалчета :-)))
  • 34 Ivan

    1 8 Отговор
    Самсунг са известни хумористи и шегаджии, това знае всеки, който е ползвал техните продукти ))))))
  • 35 Ванчо

    4 16 Отговор
    Майко мила, колко бедни злобари в този сайт... Най-смешни са ми тези, които не могат да си позволят нещо, и затова го плюят. Виждал съм и бедни хора с айфони и богати с андроиди, телефона не е показател нито за парите нито за акъла. Всичко е просто - взимаш това, което искаш и това е. А агресията и завистта се появяват тогава, когато не можеш да дадеш 2,5к за един телефон и умираш от омразата си към хората, за които това не е проблем. Недейте, само кармата си разваляте ;)))) По-добре тази енергия я насочете към някаква полезна работа, може би тогава ще може да си позволите айфон про или самсунг фолд, щом Андроида повече ви допада ;))))
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мда

    16 1 Отговор
    Нахапаната ябълка е предимно за сноби !
  • 38 номад

    2 6 Отговор
    незнам кой какво но самсунгите приличат на врата дълги тесни да не говориме че станаха по 30 см

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Отговор

    15 0 Отговор
    Това говори до какво падение са стигнали краварите.
    Както е казал техния пророк Кейси през 20 те годими на 21 век САЩ ще се разпаднат.Повечето големи политолози в света са на същото мение,защото сега всичко е с краката нагоре в глобалистичния град на хълма.
    А какво да говорим за в подножието на хълма?
    Стотици хиляди бездомници в центровете на големите градове ,а в същото време трилионери които се чудат как да станат "госпосдари на света",което няма как да им се получи,
  • 41 циганин

    2 6 Отговор
    А бе плюващи винаги ще има, но важното е, че тези от Apple не ги интересува какво мисли бай Гошко. Продават си и кърпичките, даже са свършили.
  • 42 007пръц

    7 0 Отговор
    - Каква е разликата между журналист и клюкар?
    - Клюкарят е независим. ------ С многото излищни пари давани за ябълката се постига същия резултат само че снобизма и голяма работа осабенно у нас а тя върви ръка за ръка и с простотийката ришли майна.
  • 43 небрежнев

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "LokoMoko":

    В комплекта на Самсунг S21 има само телефон и кабел USB-C. Няма нищо друго. Ако искаш зарядно, или слушалки, или каквото и да е друго, трябва да го купиш отделно. Същото е като при iPhone.

    Коментиран от #48

  • 44 iShit

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Голям Слон":

    "Хoрa вcякaкви. Прeди врeмe бях дaл примeрa c "гeймърcкия" пaд, кoйтo нaмaлeн cтрувaшe 96 лeвa. Или 90. Глeдaш гo - пaд! Нищo пoвeчe oт тoвa, кoeтo cтe cвикнaли дa виждaтe"

    Това, че ти го гледаш като пад е, защото никога не си бил в гейминга явно. Трябва ли да обяснявам пак, че там всеки пад е важен според сензора на мишката, според вкуса на геймъра? чувствителността, усещането е важно а докато при Епъл това е просто един парцал! бършеш и толкова. Не се учудвам, че само "мозъци" им купуват все още телефоните

    Коментиран от #45, #50

  • 45 iShit

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "iShit":

    пс: за другите неща си прав
  • 46 Мехмед

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Да!
    И в България има такива с високи доходи: кола за 1000 лв, айфон за 1000 долара
  • 47 Страничен наблюдател

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Как няма да има най-много приходи, като нямат устройство под 1500 лв.! Но според мен инфото ти е старо, вземи провери преди да пишеш! Ксиоми-17.1%, Самсунг-15.7%, Ейпъл-14%! Инфото, е към август 2021г., стагия в сайта на Медиапул! А ако искаш да си обективен, сподели какъв телефон ползваш!
  • 48 iShit

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "небрежнев":

    Алчните от Епъл ро наложиха , самсунг ги последва а Xiaomi даде избор с или без зарядно искаш да ти дойде телефона. Спасиха планетата :) или ви вземат още пари и за без това скъпите джаджи. Въпрос на който всички знаем отговора дори феновете дето ги защитават го знаят но все пак...не спират да си затварят очите. Като им харесва да ги дерат ...
  • 49 devil

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Сектанте ти и флагмана на Рено ползваш Дакела та тъй все флагмани
  • 50 Голям Слон

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "iShit":

    Бил съм геймър много преди теб, момче. Тогава нямаше геймърски мишки и геймърски падове. Но имаше гемърски карти видео- и аудио. Които сменях през два месеца. Нямаше геймърски кутии, светещи като днешните s класи. Нямаше и тракери. Дисковете ги купувахме от фирмите за компютри. Нелегални, разбира се. 95-та вероятно бях сред първите в Пловдив със записвачка :-) Да не говорим за култовия 3,2 гб диск, който бързо бе сменен с 4,3…. С две думи на неправилния човек обясняваш. Един стол не става геймърски, когато го направиш да изглежда, като седалка рекаро от сиера косуърт :-) Хубава вечер.

    Коментиран от #55

  • 51 Ясно

    1 6 Отговор

    До коментар #31 от "Голям Слон":

    Добре е да не съдиш човек какъв по това дали има или няма пари, и по това какво си купува или не си купува! Не слагайте всички под общ знаменател, че на мен ми е обидно българите да мислим толкова ограничено ( ако си взема нещо скъпо, което ми харесва значи задължително съм снобар с промит мозък и т.н.)!

    Коментиран от #53

  • 52 Лорд Майминчев

    3 2 Отговор
    Докато тия се карат,Сони вади страхотни смартфони...
  • 53 Голям Слон

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ясно":

    Внимателно ли ми прочете мненията (те са няколко) по темата?
  • 54 Реалист

    1 0 Отговор
    Apple започнаха да разделят почти Всичките си продукти и трябва да ги Поръчваш по отделно, само и само за да Печелят Парички, Алчни Наглеци!
  • 55 iShit

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Голям Слон":

    Дали съм момче я пак ?! Едно време мишките бяха критерий 1 , logitech, ms айде моля те.. не си мисли, че падам от небето! Сега нещата са други с повече разнообразие-продукти! Гейминг пада особено за всеки професионален геймър е от огромно значение! Дали не са им високи цените...да високи са но там са по-оправдани отколкото за един парцал за бърсане и забележете има съвместимост и идва с упътване...понеже знаят, че епъл потребителите особено тези от северна Америка не са от най-умните ...и лесно манипулеруеми. Аз бих го приел като обида, че Епъл ме имат за толкова тъп че да им дам 20$ за нещо дето реално не струва и 1$. Обидно е, ама хората не мислят...пропагандата маркетинга... си вършат работата! Грешен тренд! Същото е със стойката им за монитор за 1000$, търкалата за 500$ ...обидно е!

    Коментиран от #56

  • 56 Голям Слон

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "iShit":

    Простете, какво е професионален геймър? Геймър-вдъхновител със собствен канал в тубата или инстаграм ли? Геймърски пад за мишка съм виждал и точно по тази причина ти изказвам своето обективно мнение: от него има точно толкова смисъл, колкото и от т.нар. геймърски стол. Прочети по-горе какво съм писал. На годините, на които съм, ми е достатъчно много малко да прочета, за да разбера кой откъде идва и накъде се е запътил. С две думи: кой какъв е и защо такъв е :-) Преглътни го веднъж за винаги този Епъл и разбери, че всички правят така - не само те.

    Коментиран от #57

  • 57 iShit

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Голям Слон":

    Само ще ти кажа, че логиката ти не е точна. Аз съм може би и по-голям от теб, но имам наблюдения. Геймърския стол е просто маркетинг , при пада има значение...и гейминг е-спорта го има, и там се въртят пари и се печелят. Дали им е надута цената? Естествено! Но спрямо парцал за бърсане на екрани, цебата на пада е по-оправдана! Аз епъл спрях да ги уважавам а някога ги харесвах. Има защо! Време е повече хора да осъзнаят , че всичко което правят е само с цел да им вземат парите ..това е проява на неуважение!
  • 58 lighting

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Не е въпроса колко пари имаш ..въпрос на самоуважение е! Аз ненамирам за уважително спрямо всеки един да искат толкова пари за един никакъв парцал! Имам достатъчно пари, но и не се имам за сноб.И милионер да бях щях да приема това за крайно обидно...неуважително! Това, че епъл са промили мозъците на хората си е тяхна заслуга и щом има хора дето все още не са осъзнали какви негодници са епъл си е за тяхна отновосметка