Last news in Fakti

21 Август, 2014 15:43 5 966 1

Удави се авторът на кампанията "Ледена кофа"

  • кори грифин-
  • кампания-
  • ледена-
  • вода-
  • кофа-
  • амиотрофична латерална склероза-
  • удави-
  • максим бехар

По ирония на съдбата 27-годишният филантроп, който превърна водата в символ на борбата със страшно заболяване, намери смъртта си във вода

Удави се авторът на кампанията "Ледена кофа" - 1
Кори Грифин. На другия кадър (снимка АП/БТА) Лора Буш залива с ледена вода Джордж Буш младши.

27-годишният филантроп Кори Грифин – автор на кампанията със заливането с кофа ледена вода за набиране на средства за борба с болестта амиотрофична латерална склероза, се е удавил при гмуркане край бреговете на Нантъкет, Масачузетс, съобщи „Индипендънт“.

Инцидентът станал още в събота, 16 август, когато младият мъж се хвърлил от пристан, използван като популярно място за гмуркане от местните хора. След скока се показал само един път над водата преди окончателно да бъде погълнат от нея.

Грифин превърна заливането с кофа ледена вода в медийна сензация, след като неговият приятел Пийт Фрейтс е бил диагностициран с тежкото заболяване, допълва „Бостън Глоуб“. Баща му Робърт го описва като най-щастливия човек на света. Часове преди смъртта си той му се обадил и му казал, че се чувства като в рая, след като благодарение на атрактивната му кампания тези дни били събрани над $100 000 във фонд за изследване на болестта.

Знаменитости като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Опра Уинфри, Лейди Гага, Чарли Шийн, Джъстин Бийбър, Джордж Буш, „Фуу Файтърс“ и много други се включиха в кампанията, а сред получилите предизвикателство да се отзоват бе дори и руският президент Владимир Путин. На българска почва тя също намери последователи в лицето на pr експерта Максим Бехар, футболиста Стилиян Петров и т.н.

В световен мащаб за борба с амиотрофичната латерална склероза, която поразява опорно-двигателния апарат и води до пълна парализа и смърт, са събрани $ 22,9 млн. Връзката между заболяването и идеята на Грифин се състои в това, че при заливане с кофа ледена вода човек има временно усещане като при парализа на мускулите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 javorrrrr

    1 0 Отговор
    Господ си прибира любимците