Last news in Fakti

29 Април, 2015 22:03 1 272 7

Кери: Имаме различия с ЕС за санкциите срещу Русия

  • джон кери-
  • сащ-
  • русия-
  • ес-
  • санкции

САЩ и Европейският съюз (ЕС) имат различия по въпроса за санкциите срещу Русия.
Това призна държавният секретар Джон Кери. Той се срещна във Вашингтон с върховния представител на ЕС за  външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Джон Кери не пропусна да изкаже надежда, че разчита консенсусът между лидерите на ЕС по този въпрос ще се запази.
"Европейският съюз играе изключително важна роля за  прилагането на санкционния режим. Той е необходим при оказването на натиск над Русия за изпълнение на Минските споразумения", припомни Джон Кери.

В момента не се разкриват кои теми могат да се превърнат в препъни камък в отношенията на партньорите от двете страни на Атлантика.

В близките месеци ЕС трябва да реши дали да продължи санкциите срещу Кремъл за анексията на Крим и намесата в Донбас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннии

    2 0 Отговор
    Как лукаво гледа този мишок... не е истина просто!
    -
    Много ясно, че Европа трябва да си гледа интереса. Където има кинти, да играе там. Американците ако плащаш - има санкции, за Раша, ако не плащат - няма. Тези е крайно време да спрат да определят на целият останал свят!
  • 2 даммм 7777

    3 0 Отговор
    Европа от санкциите против Русия досега е загубила 42 милиарда евро.В това число не влизат дребните производители като у нас например.Реално Европа плаща заради американските интриги и алчност.Американските корпорации продължават сътрудничеството си с Русия в сферата на нефтодобива,дърводобива,космически проекти,рудодобива,нано технологиите,рибната промишленост,логистиката и т.н.......Целта на САЩ е,с тези санкции,да направи Европа още по-зависима от тях, и да разкъса икономическото сътрудничество м/у Е.С. и Русия..........но за тва плащаме ние-европейците........

    Коментиран от #3

  • 3 Истината боли

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "даммм 7777":

    Какви ги говориш, дее Деска да те чуе....., ушите ще ти дърпа и щн троли, лъжльо, не е вярно, не е.
    И аз така викам, "не е лесно" да си ГОЬОН като нея!

    Коментиран от #5

  • 4 Истината боли

    3 0 Отговор
    «Hasta la vista, baby»!

    Кери, «приятелю» не губи надежда, Десислава Димитрова, Атанаска Василева, Киро, гост и onq s konq ще продължават да те подкрепят! … докато си плащаш, де!
    После ще «засвирят» нова песен, защото са любители на
    «духовите» инструменти като «член» на ЕС……. Ее хей …. само единна европа ще спре агресора, но този път Америка!
  • 5 даммм 7777

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Истината боли":

    Прав си,но на Деската и е прекалено малка чурката,та да може да ми дърпа ушите......а и от триполови тролове не се плаша.Важното е,че еднополярният модел в света вече е невъзможен--и най-много ме радва,че Русия го разруши този модел....
  • 6 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Хехехе,тъй ли?Те различията ви с ЕС ще стават все повече и все по-различни.Не може вие да лапкате дивиденти от санкциите,а ЕС да лапа ..... мухите.
  • 7 СиС

    3 0 Отговор
    Европа плаща-а САЩ щрака с пръсти и се кефи.Докато тези от Брюксел не променят политиката си на слуги--винаги ще губим.В момента САЩ са като СССР преди време-само че са по-нагли и алчни...