Last news in Fakti

19 Май, 2015 11:57 816 0

Среща Лавров - Столтенберг в Брюксел

  • лавров-
  • столтенберг-
  • среща-
  • нато-
  • брюксел
Среща Лавров - Столтенберг в Брюксел - 1
Снимка: АП/БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще проведе среща във вторник с руския външен министър Сергей Лавров "на ръба" на заседанието на Комитета на министрите на Съвета на Европа, съобщиха от пресслужбата на алианса.

"Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне на 19 май в 12:30 ч. ( 13:30 българско време - бел. ред.) време с руския външен министър Сергей Лавров в двореца Егмонт в Брюксел", се казва в съобщението.

От пресслужбата подчерта, че не се предвиждат изявления за журналистите и че срещата ще бъде при закрити врата.

От вчера Сергей Лавров е в Брюксел, за да присъства на срещата на Комитета на министрите. По време на престоя си в столицата на Белгия той вече се срещна с ръководителя на дипломацията на ЕС Федерика Могерини и генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд.

Руската делегация потвърди срещата на Лавров и Столтенберг в Брюксел.

"Планира се такава среща," е заявил източник от делегацията, цитиран от ТАСС.

На 14 май, по време на заключителната пресконференция на срещата на външните министри на НАТО в турския град Белек (провинция Анталия) Столтенберг заяви, че НАТО държи отворени политическите връзки с Русия, но изключва практическото сътрудничество.

Решението за спиране на практическото сътрудничество с Русия беше взето миналата пролет в отговор на агресията на Руската федерация и незаконната анексия на Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: