19 Май, 2015 16:15, обновена 19 Май, 2015 16:42 1 269 23

НАТО поиска Русия да сложи край на подкрепата си за украинските бунтовници

  • нато-
  • русия-
  • среща-
  • сергей лавров-
  • йенс столтенберг-
  • среща-
  • украйна

Столтенберг загрижен относно многобройните, руски военни учения в последно време

НАТО поиска Русия да сложи край на подкрепата си за украинските бунтовници - 1
Снимка АП/БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е поискал от руският външен министър Сергей Лавров Москва да прекрати своята подкрепа за сепаратистите в източната част на Украйна, съобщава Радио Свободна Европа.

Столтенберг разговаря с Лавров днес в Брюксел в кулоарите на годишната сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа.

Преди началото на срещата двамата стиснаха ръце.

"Русия трябва да изтегли всички войски и тежки оръжия от Украйна и спре своята подкрепа за сепаратистите", заяви пред репортери Столтенберг .

Той също така заяви пред репортери, че е информирал Лавров, относно своята загриженост за многобройните, в последно време, руски военни учения.

"Ние обсъдихме и необходимостта от прозрачност при военните учения, особено когато имаме повишено военно присъствие по нашите граници", каза той. "За НАТО е важно да направи всичко възможно, за да се избегнат инциденти, които могат да излязат извън контрол."

Столтенберг подчерта и необходимостта от цялостното реализиране на минското споразумение за Украйна.

Шефът на НАТО заяви още, че въпреки преустановеното практическо партньорство, Алиансът не прекъсва контактите с руската страна. Той подчерта и важността на това да се поддържат отворени линиите за връзка, съобщава Интерфакс. 

Отношенията между НАТО и Москва паднаха до най-ниската си точка от Студената война насам, след като Русия анексира Кримския полуостров през март 2014 г.

Алиансът също така обвинява Русия, че подкрепя сепаратистите в Източна Украйна с войски и оръжия - нещо което Москва отрича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Ма как лошо гледа Лавров,сякаш са му иэяли десерта!Що така бе Миме?!
  • 2 Морозов

    0 1 Отговор
    Точното определение е "Гледа като на.ран", а то си е и така !
  • 3 дддд

    1 0 Отговор
    мокрите сънища на янките

    Лавров пък иска да си изметете сенаторите от Украйна и да се прибирате зад океана
  • 4 Киро

    0 0 Отговор
    Направо да си изтеглят армията от Донбас и да си се прибират в Расия!

    Днес се видяха пленените руски войници как си казаха всичко, от коя част са, колко са дошли, кои са командири и тн и тн.
  • 5 ББЮ

    0 0 Отговор
    Кирчо------Видяхме...видяхме,а сме гледали и друг път този филм на укро-фашистите.А после излиза,че всичко е постановка или фейк...

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ББЮ":

    Кои сте ВИЕ бе, дето СТЕ видели? От чие име говориш бе?

    Нещастната ви пропагандичка за фашисти е смешна в очите на целия бял свят, всички, дето не щат Путю и гнусната му банда олигарси са фашисти, така ли? АХАХАХААХ

    А "постановката" се видя - руските военни, дето си казаха всичко - кой откъде идва, с кой е дошъл, колко са дошли и командирите им, документите им се видяха!

    Че руската армия + наемници се бие в Донбас е ясно на всеки с повече от 2 (два) грама мозък в главата.
  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ББЮ":

    да така е постановка бе пленената рота руски десанчици лятото,после бе постановка плача на майките на убитите войници,после бе постановка сателитните снимки на нато ,после бе постановка огромното количество руско оръжие в зоната на конфликта,после бе постановка с чеченските подразделения на кадиров,после бе постановка със сибирските подразделения на бурятите,после бе постановка доклада на немцов и сътрудници,постановка бе разследването на руската телевизия дожд,постановка е и днес залавянето на капитан и сержант от подразделение на гру с пълни самопризнания,постановка е награждаването на псковската дивизия от путин с орден суворов за деиствията в иловаиск,постановка е принзанието на путин за инвазията в крим и т.н. и т.н. постановки и фейкове .както казваше бът спенсър в един от филмите му прилича на боб ,има вкус на боб, мирише на боб, сигурно е боб!

    Коментиран от #8, #12

  • 8 не съм русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Дори и да има руски войници-това е правилно-защитават живота на етническите руснаци там.А да те попитам-какво правят американските наемници там???Какви са тези инструктори от американската армия???Кой запали хората в Одеса-там умряха и двама българи...??? Защо спецялно се бави раследването за малайзийският боинг???Защо си затварят очите-САЩ и Е.С. за исползването на касетъчни и фосфорни бомби срещу мирните жители на Донбас??Защо не се говори за над 600 деца-избити по време на същите бомбандировки???Защо се мълчи за раследването на ООН на 11 масови гробове на мирни жители които са открити без органи??? Имам още въпроси...но знам че няма да ми отговорите-не е във ваш интерес...В началото на Майдана им симпатизирах на украинците-НО след като развяха нациските знамена и почнаха зверствата----съм овратен от тях--и не само аз.....................

    Коментиран от #17

  • 9 РУСОФИЛОФОБ

    0 0 Отговор
    Аман от тази проруска пропаганда провеждана по форумите. Обичате да повтаряте, че всичко е постановка и платено от американците, защото ВИЕ винаги правите така. Конспирации и манипулации! На вас "Рассия" дори не ви плаща. Вие сте национални предатели безплатно!
  • 10 Киро

    0 0 Отговор



    не съм русофил
    спецялно се

    ======

    Знаем, знаем кой си, другарю ддд вввв ггггг и подобни комбинации!

    Толкова си неграмотен!
  • 11 Киро

    0 0 Отговор
    бомбандировки

    ==========

    ох ах, този бисер на тролещия копейкаджия го пропуснах..

    Браво, другарю!
  • 12 ДЕСИСЛИВА ДИМИТРОЛОВА

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Абсолютно ДА по всички точки!!! Но най-голямата постановка е ТИ да ни говориш за постановки!
  • 13 tctct

    0 0 Отговор
    Специално за промити мозъци !https://www.youtube.com/watch?v=fKq745kg2Dg
  • 14 Иво

    0 0 Отговор
    Русия трябва да защити рускоязични хора в Донбас,Да смачкат всички проамерикански войска.
  • 15 европеец

    1 0 Отговор
    в украйна се бият украинци с различни политически възгледи, едните ги подкрепят западните държави, другите ги подкрепя Русия. и сега Нато иска от Русия да спре подкрепата си?!? че откъде накъде?!? що те не спрат с подкрепата на фашисти в Киев???

    Коментиран от #18

  • 16 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    То НАТО иска Русия да си нареже ракетите,да разглоби самолетите,да претопи танковете,да потопи подводниците,да си разпусне армията и да се надупи удобно на бай Хюсей Обама.......обаче греда.Таварищ Путин не дава.Ей това е единственото нещо,което трови иначе безгрижния живот на демократична Америка. Лош Путин,лош Путин,лош,лош,много лош.Деса и Кирчо пак ще си легнат разревани.

    Коментиран от #19

  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "не съм русофил":

    да, очакваното развитие :)!след като путин бе хванат в плитките лъжи дето натвори за последната си година,той ще си признае,както стана с крим.да, има руски войски в украйна ,да лъгах потдръжниците си и те лъгаха щото ми вярваха и кво?та ти си един от тях!
    не си русофил ,но странно защо защитаваш путин с цената на лъжи :)?
    сега за лъжите ти.няма американски наемници в донбас ,а руски бол хиляди.живота на етническите руснаци е застрашен от руските наемници и редовна армия.те организираха размириците в одеса и са отговорни за случилото се там,.не е спряло разследването за боинга напротив то категорично се произнесе за виновните за катастрофата ,а именно руските войски в украйна.
    няма избити 600 деца от касетъчни бомби в украйна ,а донецк го бомбандира руската армия.няма разследване на оон за масови жертви сред мирното население ,както и за етнически кланета от страна на украинската армия.
    за всяко едно от твърденията дето направих съм готов да се аргументирам .
  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "европеец":

    украинци дето се бият на страната на сепаратистите няма ,дори и да има няколко заблудени комуниста те едва ли са повече от 50-60 човека.срещу украинците се бие русия с редовни части запасняци,доброволци и наемници,както и с мобилизирани местни етнически руснаци.за бавноразвиващите се тук потдръжници на днр и лнр ,пак ще дам по -лесно асимилируемо сравнение украйна като население е равна на българия ,гърция,сърбия и румъния ,а сепаратистите са близки до населението на македония,та скъпи путинофилчета как македония би победила сърбия,румъния,гърция и българия взети заедно ?да допълня че сепаратистите са и без никаква промишленост!

    Коментиран от #22

  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ярослав Станчев":

    станчев ,няма как да си легна разгневен от изказването на човек с твоите възможности.до преди година щатите им дремеше за путин и путиновица,но след като руснаците окупираха украйна палачинката се обърна.няма да има нов хитлер в европа станчев ,може да се обзаложиш за което ,а опита на кремълския лилипуд ще завърши безславно и за това основна вина ще са неговите имперски амбиции отдавна остарели за времето си.
    и не забравяй станчев ние сме нато,демек и ти си ,щото няма как станчев да логваш западни коли ,а да бълнуваш за таваришчи!

    Коментиран от #20

  • 20 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Аз като ти казвам,че ще ревеш цяла вечер ти не вярваш.Реви,дреме му на шушляка на Путин за бандитското ти НАТО и за хомосексуалистите от САЩ.Вие може и да сте НАТО,но Станчев никога не е искал и няма да иска терористичната организация на САЩ в България.

    Коментиран от #21

  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ярослав станчев":

    станчев ,еи за тва говоря,много си лесен за стандартната руска пропаганда хомосексуалистите на европа са в пъти по-морални от руските граждани ,плащат си по- честно данъците,по-религиозни са ,по-малко са крадливи,спазват си законите на държавите и т.н.,що се отнася до хомосексуализма той в русия е не по-малко развит от останалата част на света ,достатъчно е да хвърлиш поглед върху известните руски ,певци,актьори и т.н. известни и ще ти светне.за накрая пак стигаме до основната дилема станчев,ти си против европа ,но сваляш гащи за някое и друго евро ,гониш европейски стандарти в жилището си, в храната си, в облеклото си за колата ти пък е очевидно,но искаш да бъдеш руснак или севернокореец :)!като искаш станчев самолета и в магадан или пхенян,там няма да има терористи и дано си щаслив с техните прически,дрехи,битовизми и т.н.,но е ясно че няма да го направиш.
  • 22 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Русия НЕ воюва в Донбас - това го казва украинския военен министър, или ти знаеш нещо, което военният им министър не знае?! ако Русия прати войската си - войната ще свърши за няколко часа - това пък го казват натовските експерти! или знаеш нещо повече и от тях?!
  • 23 ПРАВДА

    0 0 Отговор
    ГОВ-НАТО НЯМА ЮРЕДИЧЕСКИ ПРАВА ЗА ДА СЕ НАПИНЯ ДА КИХА ИЛИ ДА СКАЛЪПВА ИЗРЕЧЕНИЯ С ПРЕТЕНЦИИ КЪМ РУСИЯ.

    ГОВ-НАТО НА РУСИЯ ДНЕС НЕМОЖЕ ДА ПРЪД.Е.

    ЕС СА КУТРЕТАТА НА ШЕФА ОТВТ АТЛАНТИКА, А ТОЙ Е ГНИЛ КАТО ЗЪБИТЕ НА СТАР КОН.

    РУСИЯ Е ВСЕ ОЩЕ ЗАВИСИМА ОТ САЩ КОНСТУЦИОННО, НО ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ВСЛУШВАТ И СЪОБРАЗЯВЯТ С НЕЯ.
    ЗАЩО ЛИ?

    ЗАЩОТО ПРЕСТРУВКИТЕ СВЪРШИХА И Е ВРЕМЕ ЗА ЧЕЛНА СРЕЩА.
    А ТАМ КАПИТАЛИСТА НЯМА ГАЙКА.

    ЗАЩОТО СРЕЩУ ВЯТЪР СЕ ПИКАЕ НО СРЕЩУ РУЦИЯ ДНЕС С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ИГРАЕ.

    ТОВА НЕ РУСИЯ С ЕЛЬИН ПРЕЗ 1990, КОГАТО РАЗБИХА ЮДОСЛАВИЯ.

    СЛАВА ПРЕЗИДЕНТУ ПУТИНУ И ВСЯ РУССКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ !

    А СОБАКИ КАК РАНШЕ ТАК И СЕЙЧАС,
    ПУСТ ЛАЮТ. СОБАКА ЕСТЬ СОБАКА.

    КОЛКО МИЛО, КОЛКО ДРАГО И НА ДУШАТА МИ Е ВСЕ ПО-БЛАГО.

    ЗА ЖИВОТА НИ НЯКОГА С РУСИЯ, ДНЕС НЕМОЖЕМ И ДА МЕЧТАЕМ.

    ДНЕС Е ПУСТОШ И ГЕНОЦИД.
Новини по държави: