Last news in Fakti

11 Юни, 2015 14:38 2 424 3

Тайна среща на Билдербергите в Австрия

  • билдерберги-
  • австрия-
  • тайна среща-
  • конспирация

Срещата е закрита за журналисти

Тайна среща на Билдербергите в Австрия - 1
Снимка: Wikipedia

В Австрия ще се проведе тайна конференция на Билдербергите, която ще продължи 4 дни, съобщи „Дойче веле“.

Представители на 22 нации ще се съберат в луксозен хотел в Западна Австрия, където ще бъде обсъден въпросът как да бъде „насърчен диалогът“ между Европа и Северна Америка.

Първото събиране на Билдербергите се е състояло през 1954 година, а теоретиците на конспирацията са на мнение, че членовете на организацията се срещат, за да определят съдбата и развитието на света.

Други теми, които се очакват да бъдат разисквани, са химическите оръжия, Близкия Изток, Русия, кибер сигурността и изкуственият интелект.

Срещата е закрита за журналисти. Името на Билдербергите идва от названието на хотел „Билдерберг“ в Холандия, където преди шест десетилетия се провежда първата среща, на която се смята, че са положени основите за създаването на Европейския съюз.

„Бизнес инсайдър“ пише, че сред редовните участници в срещата са Хенри Кисинджър, бивш държавен секретар на САЩ, Ерик Шмид, председател на „Гугъл“, Джордж Озбърн – финансовият министър на Великобритания, и други.

Дейвид Петреъс, бивш директор на ЦРУ, също е получил покана, въпреки че през месец април бе осъден на пробация заради споделяне на класифицирана информация.

Много други обаче са отпаднали от списъка на поканените.  Изненадващо е отсъствието на Кристин Лагард – директор на Международния валутен фонд.

Изданието припомня, че Ангела Меркел бе сред гостите през 2005 година, както и Дейвид Камерън през 2013. Бил Клинтън и Джералд Форд са единствените американски президенти, присъствали на срещата на Билдербергите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алееееекс

    0 0 Отговор
    уж тайна а всички вече знаем :D

    Коментиран от #2

  • 2 ROTH

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "алееееекс":

    "Тайна среща", а не тайно събитие. Може само да спекулираш какво се е случило на срещата, защото не знаеш какво е станало на нея, единственото което знаеш със сигурност е, че среща е имало.
  • 3 Ь 7777

    0 0 Отговор
    Ще решават колко още кръв да пролеят по света.....
Новини по държави: