Last news in Fakti

14 Юли, 2015 19:46 677 0

Западни дипломати бързат за срещи в Иран

  • западните-
  • дипломати-
  • бързат-
  • срещи-
  • иран

Министрите на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и на Австрия Себастиян Курц вече заявиха, че са готови да посетят Иран. „Аз определено ще посетя Иран, но засега не мога да кажа нищо конкретно по този повод, заяви пред журналисти Щайнмайер. Той нарече споразумението с Иран „историческо“.

Австрийският външен министър Курц определи септември като период, в който ще посети Техеран в делегация на президента на Австрия Хайнц Фишер. Целта на посещението е развитие на икономическите връзки с Иран. След споразумението, което беше обявено днес, СС на ООН, САЩ и ЕС ще снемат въведените икономически и финансови санкции срещу Иран.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА