Last news in Fakti

30 Август, 2015 22:42 828 0

Нови седем загинали край бреговете на Либия

  • мигранти-
  • бежанци-
  • загинаха-
  • средиземно море
Нови седем загинали край бреговете на Либия - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко седем души са загинали, след като лодка с мигранти потъна край бреговете на Либия, съобщи либийския Червен полумесец, цитиран от Франс прес.

Телата на загиналите са били изхвърлени от морските води на брега на град Хумс, на 100 километра източно от столицата Триполи.
Бреговата охрана е започнала спасителна операция, макар че засега не се знае колко души са се намирали на борда на плавателния съд.

Близо 220 хиляди нелегални мигранти успяха да преминат през 2014 година по така наречения "Път на Смъртта" през Средиземно море и да достигнат Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА