Last news in Fakti

7 Септември, 2015 14:25 2 143 6

ЕК ще поиска от България да приеме 1500 бежанци

  • германия-
  • франция-
  • бежанци

Германия чака 31 443 бежанци, а Франция 24 031

ЕК ще поиска от България да приеме 1500 бежанци - 1
Снимка: БТА/AP

България ще трябва да приеме 1500 от бежанците залели Европа през последните месеци, съобщава Le Monde.

Информацията идва от източник от Европейската комисия, цитиран от няколко европейски издания. Той дава подробности около предложението за квотен принцип на разпределение на имигрантите, което председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер трябва да разкрие в сряда. Планът трябва да изясни разпределението на 120 000 бежанци през следващите 2 години.

Според планът Германия ще трябва да приеме още 31 443 бежанци, а Франция 24 031, за да може да се облекчи товарът от страни като Италия, Унгария и Гърция. За Испания са предвидени 14 931 бежанци. Унгария ще бъде помолена да приеме 12 000.

По време на свое изявление по-рано през деня, френският президент Франсоа Оланд заяви, че неговата страна е готова да приеме нужния брой имигранти.

Европейската комисия също така смята да включи Турция и всички държави, които не са членки на ЕС, като безопасни страни. Така молбите за убежище на техни граждани ще бъдат разглеждани по бързата процедура и ще се ускори депортирането на повечето от тях. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соте

    2 0 Отговор
    Това са скапани екстремисти - не са бежанци!
  • 2 Димитър

    1 0 Отговор
    А "ние" (разбирай парламента) ще се съгласим ли? Ама разбира се, как иначе.

    Коментиран от #3

  • 3 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Позата е "Г" по подразбиране разбира се!
  • 4 ндндн

    1 0 Отговор
    Аз искам само бежанки да ми вкарат да има избор на околовръстното!
  • 5 Пацо

    1 0 Отговор
    Защо не направите това, което Австралия правят:
    Те са предложили да приемат до 10 хиляди бежанци, но понеже те бягат за да не бъдат убити от "Ислямска държава" защото не са ислямисти затова Австралия ще приеме само християни и никакви други - просто.

    Коментиран от #6

  • 6 Reni

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пацо":

    Защото, Пацо, сме в България...И тук управляващите ще направят всичко,за да се харесат на някого от ЕС, който "предлага и препоръчва"! 12 000 бежанци в Унгария...те хората се чудеха как по-бързо да ги натоварят в автобуси за Австрия и има сега да си чистят страната 1 година поне.. И как така 99% от бежанците са мъже на възраст 20-40 год.?! Дошли са първи,за да проверят дали е безопасно за жените и децата им ли? Страдащ и бягащ народ от тирания няма да блокира автогари и да протестира в държави, които има дават храна и подслон...
Новини по държави: