Last news in Fakti

9 Септември, 2015 15:30 3 505 10

Сръбският президент: Бежанците молят да не ги връщаме в България

  • томислав николич-
  • сърбия-
  • българия-
  • бежанци-
  • криза-
  • критика-
  • молят

Кой знае какво се случва в тази демократична страна, заяви сръбският президент

Сръбският президент: Бежанците молят да не ги връщаме в България - 1
Снимка: БТА/ AP

Сръбският президент Томислав Николич се изказа негативно по отношение на България на фона на бежанската криза.

В интервю за „Sputnik“ държавният глава на западната ни съседка заяви, че имигрантите не искат да се връщат на наша територия.

„Чух тези хора да казват, когато преминат през планините между България и Сърбия, „Само не ни връщайте в България“. Ако това е реакцията им, кой знае какво се е случило там – в тази демократична страна, член на Европейския съюз“, заяви Николич.

Президентът на Сърбия заяви, че използва всяка среща с руския си колега Владимир Путин, за да дискутира настоящото и бъдещо сътрудничество между двете страни.

По данни на ООН 380 000 имигранти и бежанци са достигнали Европа през Средиземно море от началото на тази година. Огромна част от тях преминават през Македония, Сърбия, Унгария и Австрия, за да достигнат Западна Европа.

„Защо трябва ние да понасяме последствията, когато 90% от бежанците искат да отидат само в четири страни в Европа?“, попита сръбският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Как мазно,мазно се е нахилил сърбина.Де ли си вика-добре,че не се набутах при пе....те в ЕС,като тъпите българи.
    Проблема не е,че е казал нещо с цел да ни обижда,проблема е,че и да е искал,не ни е обидил,то си е така.Най-бедната и цървулска държава в ЕС сме,не е излъгал човека.
    Но все пак,м..ка ви сръбска да ..............

    Коментиран от #2

  • 2 Кайман хърделист

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    ТА те ни мразят в пъти повече. Ако можеше направо от гарата да ни пращат в затвора или да ни мятат от някоя скала, вместо да ни гледат как се разхождаме като туристи и да следят да не си изпуснеш нещо, че да те пребият като куче на момента... Обидата я няма, когато въпроса е "Кога да ги трепем"
  • 3 Morgoth

    1 0 Отговор
    Справили сме се възможно най-добре с бежанската криза - гонка по устав! Не им нарушавай правата по никакъв начин и едновременно с това им направи живота черен, че да не искат да чуят да стоят тук. За разлика от Германия ние нито можем да си позволим да ги храним, нито имаме нужда от още нискоквалифицирана работна ръка - имаме си собствени цигани.
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    На практика никой не иска да бяга в България а напротив ОТ България.

    Фактически тъй като никой не бяга тук , то те са затворени в концентрационни лагери и се държат насила.

    Как никой от така наречените журналисти не се излъга поне веднъж да нарече фактите такива каквито са на практика.
  • 5 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    на сърбите ,този им прзидент им е най-голямото отмъщение.бивш касапин,бивш националист,настоящ деомкрат и политик от класа!!!!такива като него за десетина години зариха с лопатата тва дето брилянтните преди тях сръбски политици копаха с игла близо 200 години.та нека си пее в москва и после да чака в чакалнята на ес.
  • 6 горд българин

    2 0 Отговор
    Сръбския президент да види мизерията в собствените си градове па тогава да мисли какво са видяли имигрантите у нас!
  • 7 999

    2 2 Отговор
    А бе ти ходил ли си в Лом Видин Исперих Кубрат и цяла северозападна България аз на това му казвам истинска мизерия и нека да не забравяме че Сърбите водиха воина с великият НАТО и САЩ а ние станахме Европейци и пак сме по големи мизерници.

    Коментиран от #9

  • 8 хаха

    2 0 Отговор
    Даа сигурно всичките имигранти искат да останат постоянно в прекрасната Сърбия
  • 9 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "999":

    А на теб ясно ли ти е ,че преди 20-30 години Сърбия просперираше и бе много по-напред от нас.И какво се случи?
    Югокомунистите върнаха страната с десетилетия назад.Същото което направиха и нашите другари.
  • 10 Десен

    0 0 Отговор
    Откога на истината се казва обида? Колкото и да е неприятно, човекът е безумно прав. И смятам, че всичко го знаят, но не знам защо се правят на луди. През годините сърбите са се доказали като последователни и разумни, милеещи за държавата си и за това, което се случва в нея.
Новини по държави: