9 Септември, 2015 20:52 2 980 16

Генералният секретар на НАТО е загрижен от съобщенията за руснаци в Сирия

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • русия-
  • сирия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е загрижен от докладите за увеличаване на руската военно присъствие в Сирия, предаде Ройтерс.

Източници на агенцията от въоръжените сили на САЩ заявиха, че Кремъл е изпратила в Сирия два десантни кораби. Според  източници от Пентагона през последните дни в близкоизточната страна са пристигнали малък брой руски морски пехотинци.

Американските военни не знаят каква е целта на руските въоръжени сили в Сирия. Според една от версиите, тяхната задача е да се подготви писта за кацане на самолети в близост до пристанищния град Латакия, който все още е контролиран от правителствените сили.

Междувременно, Кремъл потвърди, че подкрепя Сирия, но без да даде повече конкретика в какво се изявява това.

"Ню Йорк Таймс" дори писа, че през последните седмици Русия е изпратила в Сирия допълнителни бойни самолети и противотанкови установки, както и свой преден отряд, който да проучи условията на място.

В близост до едно летище край Латакия са били доставени походни квартири за до 1000 военнослужещи, както и радарна инсталация за въздушен контрол.

Преди няколко месеца руският външен министър Лавров определи Ислямска държава като "най-голямата заплаха за Русия". По данни на Руския съвет по сигурността, около 2 000 руснаци се бият в редиците на "Ислямска държава" в Близкия Изток. Повечето от тези бойци са от мюсюлманските райони в Северен Кавказ, където се намират размирните Чечения или Дагестан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай ти дедов

    2 0 Отговор
    Да ходят руснаците да мачкат талибаните.
    Само те са достатъчно откачени, пияни, за да им режат главите и да скачат по тръпнещите им трупчета :)...
    Иначе талибаните ни ги внасят в Европа и ще пламен отвътре!

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Апостола

    2 0 Отговор
    НАТО нема какво да се чудят, о.раха нещата и започнаха да прииждат неграта, нещо по интелигентно ни можаха ли да измислят с огромния си бюджет ?
  • 3 сссъссскаащщия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай ти дедов":

    те руснаци не пращат там а чеченци ..ако успее путин да прехвърли десетина хиляди чеченци с големите самолети мрия и смятай че за башар асад ще остане само да обира останките и фесовете от остатъците на идл

    стига бг ес и сащ д ане пречат на русия да прехвъри хора и техника
    по руските сайтове пише че се прехвърлят елитните части на руската федерация и полеви инструктори с голям опит в реални бойни действия ..така че нашите православни братя за порден път ще ни предпазят от инвазията на исляма

    а з а американците кво да кажем .... на всеки му е ясно кой запали конфликтите в близкия изток и сирия и кой създаде идл за да събори башар и д анахнат руските военни бази в сирия

    но не успяха сега русия ще прави нова база там ввс

    ха ха ха има от какво да е разтревожен нато

    в крим не можаха д амахнат базите напротив путин лапна крим
    в сирия не можаха нова прави путин

    путин напрао ги прай на диви петли направи янките за резил пред цял свят

    янките най много ги ужасява сега ако русия ликвидира идл понеже плана на сащ за ислямизация на европа не е завуршил още плануваха две три години д ани пращат чалми като бежанци

    отделно света ще види че нато нищо не направи срещу идл тоест е безмислено а русия на бял кон ще каже ето ликвидирахме идл


    хахахаха путин пак е с няколко хода напред

    американските тролове бесни !!!!!
  • 4 кико

    1 0 Отговор
    Коя като му гледам кокошата мутра с тъпо изражение, съм почти сигурен че две мисли на кръст не може да върже. Промит мозък - пък станал шеф. Явно голям процент от всички шефове са с промити мозъци.
  • 5 999

    0 0 Отговор
    Тоя защо не се притесни за Американското присъствие по целия свят/довело до емигрантската вълна в Европа и подтиквана от ЦРУ/ а за Руското в една държава с която Русия има взаимоотношения от 60г. е това ако не се казва меркантилен наглец здраве му кажи.
  • 6 КАПИЗДА

    0 0 Отговор
    РУСИЯ НЯМА ИКОНОМИКА, СРЕДСВА, ВОЙСКА И ТЕХНИКА, ЧЕ ДА ИЗПРАЩА ВОЙСКИ И ПОДОБНИ.

    ТОВА НЕМОЖЕ ДА Е ВЯРНО.
    НЯКОЙ СЕ Е ПОМАЙТАПИЛ С ГЛАВНАТА КВАРТИРА НА ГОВ-НАТО.

    НАТО СЕ СТРАХУВА И ОТ СЯНКАТА СИ, КАКВОТО И ДА ЗАПОЧНАТ ВСЕ НА КЕСТЕРМЕ ИЗЛИЗА.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1234

    0 0 Отговор
    много нагли започнаха да стават тия от НАТО.
  • 10 кроко

    0 0 Отговор
    Ауууу лошо, руски военни в Сирия - застрашават отрочето на САЩ, Турция и европейските им подлоги - Ислямска Държава. И не им отърва на шайката престъпници и озурпатори. И какво от това като Русия доставя военно оборудване на Сирия - пак лошо, ще се бият с него срещу ИД. Само не разбирам защо ги правят тия гърчове по медиите - руснаците продават оръжие на Сирия, американците си продават оръжие на саудитска арабия и другите спонсори на ИД, къв им е проблема, войната си върви, кинтите се въртят вече четвърта година.

    Я се замислете от къде идва оръжието за ИД - не е като да се бият с лъкове и копия, дето сами могат да си ги направят.
  • 11 Juli

    0 0 Отговор
    в сирийските медии има информация че след като русия стовари ново въоражение и започна да стори новата ввс база в сирия вече има ефект.

    сирйскатаармия е въоражена с руско оръжие с което за 2 дни успя да отблъсне теорирстите на 70 км и да осигури буферна зона за изграждане на ввс база на руснаците.

    коментоира се че изродите от идл бягат панически от някакви запалими оръжия от които няма защита

    явно руснаците ръсят с напалм ислямската главорезка сган

    ще стане май като през втората световна русия ще влезе на бял кон в сирия ..янките бесни напрао не очакваха .. освен това излезе инфо че до сирия са летяли десетки тежкотоварни руски самолети включително и през българия

    в сирия руската база в тарус са стоварени 2 девизии с елитни руски части включително и чеченци

    заедно с много квалифицирани руски инструктури ще бъдат предни отряди водачи на сирийската армия на асад и се подготвя ударо унищожение на идл докато не са с еусетили да бягат през европа

    иракската и иранската армия ще окажат също помощ

    четете малко и из други медии извън желязбната завеса тука само ни промиват мозъка с американски тапотии
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 съмняващ се

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай ти дедов":

    Нещо бъркаш - руснаците бяха в Авганистан и след 9 г., 15000 жертви, над 300 загубени хеликоптера и всевъзможна друга техника се прибраха у дома, а талибаните си върнаха властта.
    Никоя редовна армия не може да спечели срещу партизански формирования освен ако не тръгне с геноцид срещу тях. Това е единственото решение, но се съмнявам, че някой ще се осмели да го приложи. Това означава избиване и на цивилното население, което генерира партизаните. Другото е пробвано и не работи - безкрайно дълъг замразен конфликт с неспиращи жертви на цивилни и от страна на редовната армия, които след време провокират недоволство у дома, което застрашава властта и следва изтегляне, след което всичко се връща в начална точка. Тръгнат ли руснаците на геноцид ще си навлекат гнева на исляма и ще се почне с терора у тях. Защо американците се изтеглиха от Ирак и Авганистан - защото другото е безкрайни разходи и жертви. Не чакай руснаците да повторят грешката си!

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "съмняващ се":

    Грешка правиш точно ти. В момента в Авганистан мрат като мухи янки и вместо демокрация хората бягат в европа. Нашите лъжемедии ги обявяват за сирийски бежанци за да не разберем че всички бягат от терористите от вашингтон.

    Руснаците бяха в Афганистан на с9траната на законното правителство, докато сащ създадоха муджахидините по късно талибани и алкайда, с една дума създадоха съвременният тероризъм. Когато се смени правителството Руснаците напуснаха и на тяхно място се настаниха сащ но вече повече от четвърт век нещата вървят все по на зле.

    Колко е удобно да наричаме бягащите от либия, тунис, ирак, афганистан и т.н. сирийски бежанци. Вижте как бягат от асад. А истината е очевадна. Терористите от нато им разрушиха държавите и хората се спасяват.

    Коментиран от #15

  • 15 СЛАВА РОССИИ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Бай хой,
    Нормално е във всяка нация да има ФИКАЛИИ.
    Ще дойде и нашето време, и отново ще грейне слънце в нашата родина.
    Веднъж русия да ритне канчето на колониализма и обяви рублата конверируема.
    И "партньорите" ще са "НА КОЛЕНЕ"
    Американеца никога не е бил мъж,
    никога никаде и сега ще е така.
    Американеца ако му стиска ще излезе на тепиха с Русия, но не излиза.
    Защо?

    Но това няма да стане въпреки, че РУСИЯ е тяхна колония.
    Защото американеца е КИФЛА С МАРДАЛАД.

    Факта че Русия си разиграва умело коня а САЩ подскача, плаши и пак не излиза на ЧЕЛЕН КОЛОВОЗ Е ДОСТАТЪЧЕН ФАКТ ЧЕ ЯНКИТЕ СА Ц.ЦИ.
    МЕКИ Ц.ЦИ.
    Ц.ЦИ.
    ГРАНЯСАЛИ МЕКИЦИ.
    ТАКИВА СА БИЛИ И ТАКИВА ЩЕ ОСТАНАТ.

    ОСТАВИ БЪЛГАРСКИТЕ ФИКАЛИИ ДА СМЪРДЯТ.
    ТЕ ДРУГО, ПО-ДОБРО ОТ ТУЙ НЕМОГАТ.
    ЗАТОВА ПЪК СМЪРДЯТ ПЕРФЕКТНО.

    ДА ЗДРАСТВУЕТ РОССИЯ !

    НА БОЙ ДО ПОЛНОЙ ПОБЕДОЙ НАД АМЕРИКАНСКОЙ ГАНГРЕНОЙ.

    ЕТО ГНОЙНИК И ПАРАЗИТ, ДОЛЖЕН БЙТЬ УНИЧТОЖЕН.

    ВОЙНАТА НЕ Е СТУДЕНА Е РЕАЛНА.

    РУСИЯ НЕ ИЗЛИЗА ВЪН ОТ СВОИТЕ ГРАНИЦИ А В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ДЕРМО-КРАТИЧНИ МУТРАЖНИЦИ СЕ НАТИСКАТ НА НЕЙНИТЕ ГРАНИЦИ.

    ИМЕЮ ВИДУ - ПАРТНЬОРЙ.

    НО КАКТО СЕ КАЗВА В НАШЕ СЕЛО -
    НЯМАЛА СИ БАБА РАБОТА ТА СИ КУПИЛА ПРАСЕНЦЕ,
    НА ШАБЛА СТРЕЛЯМЕ КЬОР ФИШЕЧИ ДА ДРАЗНИМ РУСКОТО МЕЧЕНЦЕ.

    НАПОМНЯ МИ ЗА МЪГЛИЖ БЕШЕ ПРЪВ, СЛЕД НЕГО СТАРА И НОВА ЗАГОРА 1923, ПАК НАША БЪЛГАРСКА ВУНЯ, ДОСУЩ КАКТО И СЕГА.




  • 16 kcaniba

    0 0 Отговор
    сега НАТО как ще оправдават изискванието за увеличаването на бюджета!!??
    Как изобщо успяват да оправдават нуждата за съществуването си!!??
    Те са подобно тамплиерите един скъп и ненужен орден!! Неспособен, но воинстващ!!!
    Ненужен, но напомпващ разходи, пари от европейските държави!!
    Русия пак ще донесе мир, това е истината!!
    САЩ са корена на злото, разпалват войни и печелят на кръвтта!!!