Last news in Fakti

12 Септември, 2015 18:47 1 360 12

Европа каза: Добре дошли, бежанци!

  • бежанци-
  • европа-
  • ес-
  • великобритания-
  • италия-
  • германия-
  • холандия

Многохиляден митинг в Лондон поиска да се спрат с опитите за ограничаване на бежанския поток от Близкия изток, предаде в. „Гардиън”.

С лозунги „ Не на насилието”, „Стоп на расизма”, „Добре дошли бежанци”, „Свобода! Да отхвърлим политиците  на страха” и други поне 50 000 лондончани по данни от полицията преминаха по улиците на британската столица. Организаторите на проявата заявиха, че броят на протестиращите е много по-голям.

Отстъпвайки на натиска в кризата с бежанците, премиерът Дейвид Камерън обяви, че Великобритания ще приеме допълнително 20 000 сирийски бежанци за пет години.

Хиляди италианци хвърлиха обувките си в знак на подкрепа на бежанците. Началото на протеста беше поставен във Венеция. Там няколко активисти преминават боси по червения килим, който е разпънат заради филмовия фестивал в града.

В Рим се включват 1000 души,  хиляди станаха част от шествието на босоногите още в Палермо и Неапол.

Атина също се присъедини към някои от европейските столици, които демонстрират подкрепата си за бежанците.

 Основна част от протестиращите са младежи, симпатизанти на леви и зелени партии и формации. Те настояват властите да предложат по-добри условия и прием на бежанците. Демонстрантите се насочват към представителството на Европейския съюз в гръцката столица. В редица градове на Германия и Холандия се проведоха акции на солидарност с бягащите от войната в Сирия.

Макар и по-малоброен протест на солидарност се проведе и в София.

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер обяви, че клубът ще дарява по 1 лира от всеки продаден билет на организации и фондации, които подкрепят бежанците от Сирия.

Продължават стълпотворенията по границите на държавите, които имигрантите приемат за транзитни по пътя им към Западно Европа. Хиляди хора бързат да преминат през Унгария преди режимът да се затегне.

Премиерът Виктор Орбан предупреди, че от 15 септември по сръбската граница ще има по-висока ограда и нелегално преминалите ще бъдат връщани обратно. 

В Полша, Чехия и Словакия пък се проведоха демонстрации против бежанците. Известни с националистическите си възгледи десни полски младежи протестираха срещу имигрантите от Близкия изток в Гданск и Варшава. Според различни данни те са били между 2 и 3 000 души. За подобен брой демонстранти срещу бежанците се съобщава за проведените акции в Прага и Братислава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Европа каза: Добре дошли, бежанци!

    Отивам да повърна !
  • 2 ох ох ох

    1 0 Отговор
    тая Европа полудя!
    вместо да се борим против прилива на черни, кафяви, жълти и всякакво останала измет - тия отварят крака като проститутки!
    не, невярвам на очите си и ушите си!
    тоя свят се побърка, направо се разболя!
  • 3 аааааааа

    1 0 Отговор
    Това ще е силен катализатор за появата на един нов Хитлер.
    Все пак - не всички искат такова нашествие на мързелива, мръсна и друговерна сган в ЕС.
  • 4 Киро

    1 0 Отговор
    Харесва ми начина, по който медиите се опитват да манипулират по елементарен начин!

    Това ли е Европа бе? Няколкото хиляди на това нещастно събитие, от които половината са цветнокожи?

    Иснтересно как преценихте, че Европа "казала"!

    Я пуснете едно проучване до всеки жител на Европа, да видим тогава резултатите!

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Много добро предложение, и на мен ми е интересно какъв ще е резултатът!
  • 6 Кольо

    1 0 Отговор
    Тя каква стана сега ? Мислех да бягам и аз семейно ,някъде дето няма ходжи да викат от минарето . Дето няма влудяваща виеща музика от сряда до неделя ,по цели нощи защото някое 16 годишно се събрало уж с момче. И после пак си е самотна майка поне три пъти сгрешила и в резултат - три м....сти. Някъде където политиците не авантят заедно с електората си и т.н. причини. Е вече няма смисъл да го мисля. Няма да имам средства за толкова далеч. Като гледам хората с 10 000 долара в джоба как реват ,че са бедни. Пък то май Исландия ,Норвегия и Северния полюс останаха само ,но не съм сигурен.
  • 7 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    "Amnesty International" това казва всичко, НПО-марионетки платени с шекели!
  • 8 истината

    0 0 Отговор
    Гнусна манипулация.Престанете да агитирате за приемането на тая сган.Не познавате арабите.Французите им сърбат попарата от много време а уж са родени там и са учили във Франция.Спомнете си "Шерли Ебдо".Там не дойде някой от някъде да стреля защото му рисували пророка.Бяха си техни отгледани изроди закърмени с уж миролюбивия ислям.
    Разберете го веднъж за винаги човешкото съзнание трябва да еволюира за да стане такова каквото е на европейците от 21 век.
    Тази паплач която нахлува сега живее в 15 век със чалми забрадки,купуване на жени многоженство и т.н.
    Не можеш да ги промениш просто трябва да минат столетия за да еволюират.До тогава да си стоят в Азия и Африка.
  • 9 баш майстора

    2 0 Отговор
    историята се повтаря .. когато преди по време на възтанията турците режеха глави на българи ..цяла европа и сащ се чудеха как да се възмотят но само и само да не бъде освободена българия и да си остане османската империя цяла

    единствено русия ни помогна въпреки натиска на великите сили да не ни помага .

    сега вече 3 години изродите от идл режат глави и си правят оргии със сирийски деца и европа и сащ само се възмущават на приказка и нищо не правят

    единствено русия се зае д абори ислямските кучета нечовеци

    а ес и сащ само пречат като спират руските самолети да доставят хуманитарна помощ и оръжие за башар асад


  • 10 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Европа казала.... 50 000 от 500 000 000 европейци, половината от тях шарени, а останалите подведени. Да проведат референдум, и нашите цигани ще гласуват против "сирийците".
    Същите медии, оповестяваха приближаването на комунизма, ядрения арсенал на Саддам, а после не било така....

    Коментиран от #11

  • 11 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Коста":

    Те сега същите медии пускат от време на време и някоя новина за засечени руски кораби и самолети някъде си за да може поне едно голо управдание да имат за дейстсвията си против Русия!
  • 12 нов българин

    1 0 Отговор
    какъв си го навряхте с това "добре дошли" как ще ревете като карпатски мечки