2 Януари, 2016 10:39 3 052 9

Масови екзекуции в Саудитска Арабия

  • масови-
  • екзекуции-
  • саудитска арабия

Рекорден брой на екзекуции в страната през 2015 г.

Масова екзекуция е била извършена в Саудитска Арабия, съобщи Би Би Си.

Екзекутирани са били 47 души, обвинени в тероризъм. Сред тях е бил шиитският духовник Нимр ал Нимр. Той беше един от най-гласовитите поддръжници на масовите протести, които избунхаха в източната провинция на стрната през 2011 г.

Той е бе арестуван пред 2 години. По време на ареста си той бе прострелян. Това предизвика двудневни безредици в страната.

Саудитска арабия е извършила 157 екзекуции през 2015 г., като броят на обезглавяванията е достигнал най-високия си брой от 20 години насам, съобщи „Гардиън“.

Нарастнал е и броят на хората, които са били екзекутирани, заради престъпления, които не са свързани с пречиняването на смърт. Става въпрос най-вче за престъпления, свързани с наркотиците. Според „Аменсти интернешънал“ през миналата година заради престъпления с наркотици в страната са екзекутирани 63-ма души. Това е около 40% от общия брой на екзекуциите, като през 2010 г. процентът е бил само 4.

Според организацията е достигнала най-високият брой на екзекуции от 1995 г. насам, когато техният брой е бил 192.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Масови Демократични екзекуции в СаудиАрабия!!!
    Малко опозиция, духовни водачи и т.н.
    Деморатичнооооо
  • 2 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Тея прилагат твърдо закона и се разправят със всеки инакомислещ!
    Каква е тази система, фашизъм, комунизъм, диктатура, демокрация или ислямски метод?

    Коментиран от #3

  • 3 tost

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Питай деса поетеса и коняря каква система използват,те са баш „експертите“ по мусюлманските въпроси.:)

    Коментиран от #4

  • 4 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "tost":

    тва е системата на изключението.в саудитска арабия ,катар ,оае има много природни ресурси и населението въпреки че живее в средновековен тип държави е доволно.то е доволно щото държавата му плаща част от печалбата си и там никои не работи ,но тази изкривена система ще се счупи и скоро и там ще има арабска пролет,особено ако се запази тенденцията с ниските цени на горивата и ще се наложи да идва чичо сам :)!ако русия се бе стабилизирала и не правеше тези изцепки ,та запада да можеше да разчита на нея суровинно ,отдавна да бяха изяли хурката шейховете,но те за сега остават основния предвидим съюзник и им се прощават част от прегрешенията,но не се забравят!

    Коментиран от #5

  • 5 Той

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Не се пъни пак глупееш. Доволно население, тинтири минтири. Екзекутираните от най-доволните ли са били. Ама нали са дружки на краварите, за тях моооже. Браво, тази година ще успееш със зелената карта.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Бай хой

    0 2 Отговор
    По скоро заглавието би трябвало да е : МАСОВИ ЕКЗЕКУЦИИ В КОАЛИЦИЯТА НА САЩ ЗА НАЛАГАНЕ НА ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ.
  • 7 999

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Той":

    Бъркаш пич и те не искат фесове с на......ни памперси.

    Коментиран от #9

  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Той":

    екзекутираните са предимно наркотрафиканти и въпросния шиитски духовник .в суадитска арабия понеже е забранен алкохола са модерни синтетичните наркотици.през соца и ние хвърляхме по някое и дрго камионче за там,та бизнеса си върви и днес.другото за суадитците дето казах може лесно да го провериш ,като сравниш бвп на саудитска арабия с този на Йемен.после сравни социалните придобивки при едните и другите.може да сравняваш и с други части на света.та дaли са недоволни камиларите с огромните приходи гарантирани им от тези дето ги управляват?
  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "999":

    ха,ха,ха....почна пак с мученето :)!