20 Януари, 2017 19:03 865 2

Протестиращи срещу Тръмп вилняха във Вашингтон

  • вашингтон-
  • сащ-
  • доналд тръмп
Протестиращи срещу Тръмп вилняха във Вашингтон - 1
Снимка: БТА/АР

Демонстранти в черни дрехи, протестиращи срещу встъпването в длъжност на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп, изпочупиха днес прозорци на магазини и коли във Вашингтон и влязоха в сблъсък с полицията, която отвърна с лютив спрей и зашеметяващи гранати, предаде ДПА.

Около 500 души, някои с маски и качулки, се включиха в шествие в центъра на американската столица. Те изпотрошиха прозорците на клон на "Банк ъв Америка", заведение от веригата "Макдоналдс" и кафене "Старбъкс" - все символи на американската капиталистическа система.

Демонстрантите носеха знамена и плакат с надпис "Да накараме расистите да се страхуват отново". Повечето от тях се разпръснаха, след като полицията отвърна със сила.

Противници на Тръмп раздават във Вашингтон цигари с марихуана като протест срещу встъпването му в длъжност, посочва ТАСС.

Акцията е организирана от групата "Ди Си канабис коалишън", която се застъпва за узаконяване на марихуаната не само в столичния федерален окръг, а и в целите Съединени щати.

Организаторите казват, че планират да раздадат 4200 "свитъка" с марихуана, които да бъдат запалени по време на речта на Тръмп при встъпването му в длъжност. Във Вашингтон употребата на марихуана е разрешена от закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    10 0 Отговор
    напушени , ясна работа..
  • 2 antimediator

    0 2 Отговор
    Каква е идеята?!
    Да ни се внуши , че всички , които са срещу Тръмп са ХУЛИГАНИ И ОТРЕПКИ?!
    И понеже все още е "нашия човек" трябва да пускаме дискредитиращи материали за противниците му?!