25 Април, 2017 20:46 2 072 5

Израел се озъби на Германия

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • зигмар габриел-
  • германия

Премиерът Нетаняху отмени срещата си с външния министър на ФРГ

Израел се озъби на Германия - 1
Снимки: БТА/АР

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отмени планираната среща с германския министър на външните работи Зигмар Габриел, предаде ДПА. Срещата беше отменена в последния момент.

По-рано днес Нетаняху предупреди Габриел, че няма да разговаря с него, ако той се срещне с представители на две израелски организации, критикуващи действията на правителството.
Двете организации са: "Да нарушим мълчанието" и Израелски информационен център за човешките права в окупираните територии (B'Tselem - The Israeli Information Center for Human Rights in the Occupied Territories).

Те критикуват действията на правителството в палестинските територии и документират нарушения на правата на човека. Първата от двете организации освен това дава възможност на израелски военни, гарантирайки тяхната анонимност, да разказват какво са преживели в армията и да критикуват нейните осъдителни според тях действия.

Израел се озъби на Германия

По-рано днес Габриел бе запитан от журналисти дали ще отмени срещата с представители на двете организации, но той каза, че се надява да се види и с тях, и с Нетаняху. Габриел добави, че ще е жалко, ако израелският премиер откаже срещата с него.

Отменянето на срещата е необичайна спънка пред дипломатическите отношения между Израел и Германия. Берлин е един от най-твърдите европейски поддръжници на израелската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зиг Хайл

    12 4 Отговор
    Къде е Хитлер!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Zion

    6 12 Отговор
    До Зигхайл.
    Пържи се в ада! Израел просперира с всеки изминал ден!!!
  • 3 Путинонефил.......

    3 8 Отговор
    Израел е една от малкото държави в света поучили се от историята. За разлика например от нас и бензиновата колонка
  • 4 Диди

    4 2 Отговор
    Не мисля,че Нетаняху постъпи така,както е присъщо на премиер.
  • 5 Mercedes-Benz

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зиг Хайл":

    Във Валхала, заедно с героите на Райха! Ще дойде ден когато имената и паметта на героите за бяла, чиста и свята Европа ще бъдат изчистени от помията, която чифутите изляха върху тях! Делото им ще се помни от идните поколения и ще бъде пример за саможертвата в името на най-висшия идеал - защитата на нацията!