Last news in Fakti

6 Март, 2018 19:57 2 596 10

Извънредно положение в Шри Ланка

  • шри ланка-
  • положение-
  • армия

Етническо напрежение в страната

Извънредно положение в Шри Ланка - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Шри Ланка въведоха извънредно положение в цялата страна, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Причината е възникнало напрежение между етносите на мюсюлманите и синхалите.

Вече е въведена възможност за разполагане на армия в граждански региони. Те ще се прилагат в продължение на 10 дни, след което правителството ще вземе финално решение.

За последно такива мерки бяха взети след края на гражданската война в страната> В момента текат разговори между политическите сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 несведущ

    10 2 Отговор
    Има ли американско посолство в страната?
  • 2 Валя

    14 3 Отговор
    Вече където и да се появят мюсюлмани се създава напрежение,планетата Земя плаче от тая религия и умопобърканите и последователи,трябва да се забрани на деца до 16 годишна възраст да се натикват по храмовете да видим дали ще просъществува още дълго

    Коментиран от #3

  • 3 ххх

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Валя":

    ВОЛа:ти не си съществото, което да определя съдбата на хората избрали Исляма.Как така за толкова години нищо не е било пречка и сега хоп ето Исляма е лош,а помисли си ,защо изведнъж ами до сега ,как сме живеели заедно ,и не само тук в България,а и на другите места по света?Това е ПРОПАГАНДА!Който се счита за правоверен мусюлманин не би си и помислил да нарани човек с дума,а да не говорим физически,всичко това което се ПРИПИСВА на Исляма като агресия Не е вярно.

    Коментиран от #6

  • 4 pompev

    1 2 Отговор
    Хм не.Викат че в корана се призовава за обезглавяване на неверниците

    Коментиран от #5, #7

  • 5 ххх

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "pompev":

    Извличат от Аятите само онова ,което им е"нужно"...все едно боравят с пинсета.Всички злини,които се приписват на Исляма са извън контекста на истината.
  • 6 The King

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ххх":

    Който му харесва да слага чалмата или фереджето и да се хваща за палците!Стига с тия мюсли!
  • 7 Riki

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "pompev":

    Исляма е правилният път , който не прочел корана моля да не говори против нея и исляма. Християнството е измисляно нещо няма такава религия тя е не вярна всички християни ще горят в ада

    Коментиран от #9, #10

  • 8 no name no face no number

    2 0 Отговор
    Хора стига сте се карали за глупости, всички религии са измислени с цел да ни контролират и управляват по лесно. Ако имаше толкова много богове на небето, които да се грижат за хората сега земята щеше да цъфти и нямаше да има такива злини. Но явно няма.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Riki":

    ПОГЛЕДНИ, ОТКОГА Е ИСЛЯМА И ОТ КОГА ХРИСТИЯНСТВОТО.