Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 07:58 800 0

Гърция прие всички условия на кредиторите

  • гърция-
  • заем-
  • кредитори

Последните две искания на международните кредитори към Гърция за отпускане на спасителен заем са почти изпълнени. Това обяви гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос, който отбеляза, че кабинетът е решил как да запълни дупката празнината от 325 млн. евро в бюджета за 2012 г.

Венизелос каза още, че партийните лидери в кабинета на премиера Лукас Пападимос са дали писмени гаранции за изпълнение на кризисни мерки.

Финансовите министри от Еврогрупата бяха поставили тези две условия, преди да вземат финално решение за отпускане на втория спасителен заем за Гърция.

След видеоконферентна връзка с останалите финансови министри от Еврозоната Венизелос заяви, че тези въпроси ще бъдат подготвени от работна група в неделя в Брюксел. Той допълни, че в понеделник може да бъде взето окончателното решение за одобряване на програмата и за публично оповестяване на замяната на дълга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА