9 Август, 2018 12:57 2 409 4

Масивни протести в Иран

  • иран-
  • протести-
  • демонстрации

Десетки хиляди демонстрират в страната

Десетки хиляди излезли по улиците на Иран, за да протестират срещу върховния лидер аятолах Али Хаменей, съобщи „Дейли Мейл“.

Недоволството възникна, след като на страната бяха въведени нови санкции, засягащи износа на петрол. Различни медии отбелязват, че в момента страната страда от сериозна инфлация.

Появиха се и кадри на размириците по улиците. Смята се, че в протеста са участвали поне 100 000 души.

Има информации за безредици в страната. В социалните мрежи се твърди, че са използвани тежки скандирания срещу лидерите в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 12 Отговор
    Пролет иде.
  • 2 СссереМ

    11 14 Отговор
    Догодина и в матюшка ша се запролети.
  • 3 отвратен

    19 1 Отговор
    те хамериканците го направиха веднъж това преди години и успяха да свалят аятолаха. Историята обаче показа, че иранците тогава не бяха готови за "американската демокрация", осъзнаха се и си го върнаха. Но е ясно - първо се налагат санкции, после отвътре се подкопаза управлението и в краен случай се открива химическо оръжие и хоп петролчето е наше
  • 4 ПЕЕВ

    11 1 Отговор
    ДА НЕ СТАНЕ И ТАМ НЕЩО ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ИМИГРАНТИ.